@LiliBoz мила добив денес да ти кажам , во право беше . Прво кафеав исцедок еве денес веќе си проби . И да чукнам во дрво немам страшни болки како порано . Се надевам така ќе продолжи
Срцка, баш те помислив вчера. Епа се помачило да пробие Ни јас немам болки ко порано фала богу тоа беше страшно иначе. Спас откако родивме хаха.
Мислам дека е нормално тоа и мене ми е исто . Не оток туку над раната како заоблено како со каиш да сум стисната .
Да дека не крварам, мислев 40 дена дека треба и многу се испаничив Значи не е правило да мора 40 дена, така? Оф, ми олесна малку.
@Seduction нема зошто да се грижиш , јас крварев недела ипол после 2 дена ништо немав па уште малку до 2 ипол недели така од прилика . @eli25 јас кога пешачев подолго после 10 дена , за да го видиме бебуш паркиравме подалеку малце и после ме болеше така , ама нормално е додека се навикнеш . Но сепак не се оптеретувај многу .
@ada21 сега како си? Мене вчера престана да ме боли и удрив на раскревање Ќе одам попладне да ме види некој др. мисла ми е ... Едит- раната до кога ви беше црвена?
@LiliBoz @ada21 фала ви за одговорите, ме смиривте @eli25 од што си се оптеретила сиг. Те боли, не верувам да е др. Нешто. Иначе јас од стомакот не ни можам да си ја видам раната
obleduva so tek na vreme. ne i davaj tolku na znachenje taa vekje e zarasnata. apla ako imash nenormalni bolki togash da. no vaka po malce kje naboluva prvi tri meseci
Сакам да прашам - на државна во Ск, дали може да си закажиш со лекарот термин за царски рез но по желба , не поради некој проблем или неможност за природно. Мислам порано требало да има причина за царски сега како е?
Бев доктор да ме види. Раната е супер. На притисок не ме болеше ништо ама кога ќе се исправам ме пресекува. Утре ми закажаа лабораторија и интернист
@eli25 Мене ми се има случено така, ама јас незнаев да седам. Си вршев работа се по дома, околу малата. И почнаа многу јаки болки. Му се јавив на гинекологот, ми рече само да се напијам нешто за болка, аналгин, кетонал што имам. И пак продолжија болките и ме боцкаа кетонал. Лежев два, три дена и ми се смири. Раната си беше во ред.
rabota i promena na vreme. eve ako ti e za uteha i toa pominuva. 11+ sme nit promena osekjam od vreme nit od rabota bolka. daj si vreme. zirni labaratorija da ne ima zarishte no veruvam kje se smiri
И кај мене чудно. Ме прегледува нигде не ме боли, а а се исправам ме пресекува Јас сум цело време активна околу бебуш од прв ден се грижам за се околу него. Ќе ви пишам што ќе испадне на крај... Ми се вртат секакви филмови
Нормално е да пресекува, јас повеќе од месец после царскиот од лежечка положба не можев да станам без да ме пресече, па научив нова "техника", ќе ја фатев ногата и со залет ќе се повлечев, со цел стомачните мускули да не ги оптеретувам. Само од себе си пројде, а царскиот беше фантастично изведен.
Кај мене излезе дека матката зошто уште е бааги зголемена притиска на тенките црева и зошто неможам да се исправам уште толку им се правело притисок. Раната ја исклучија, освен др. Ефремовски спомна некои прираснини внатре не разбрав што. се сомневаа и на слепо црево. Сеуште имам болки ми дадоа спазмекс ама шубе ми е да пијам дека дојам
Абе мајка. И јас се околу бебуш правам сама, ама се останати е препуштено на мм и мајка ми. Штеди се колку можеш себе и без непотребно напрегање. Освен спазмекс друго што ти кажаа. Треба нешто дополнително да испиташ?