Правев ккс и црп мирно е. Ми дадоа и сируп за да се празнат цревата почесто зошто има притисок. До петок ако не помине ми рече ќе правиме др. анализи ама не кажа што. И мајка ми помага и мм, ама пуста јас да се умешам, мирно неможам да бидам едит- ова ми е казна оти не прифатив помош од свеки а жената земала одмор
Абе каква казна. Многу луѓе под исти кров не е арно. Кај мене мајка ми и свеки два пати седеа и пиеа ксфе во овие десет дена, мене нервоза ме фати, а камо ли цело време да се двете тука. Свеки си отиде на одмор, а мајка ми од дома на повик. Спрема ручек и кога ми треба ја викам. Жива среќа на 5минути живееме па не мора да е цело време тука. Еве сега сум самичка, со нозе во вис, синко спие, а мм брка по општини и останато за паричка некоја. Се надевам ќе се смири се со повеќе одмор. Остави ги да ти помагаат барем додека се вратиш во нормала со раната.
Me nasmea za sveki, kako ne razbiraat deka majka si e majka, aj da ne pisuvam da ne me frkne I mene ranata..so koja ja od tret den vo bolnica nemam nikakva maka.
И мојта свеки ќе земе одмор кога ќе се породам за да ми помага првата недела. Си треба помош реално колку и да не сакаме да го признаеме тоа. Јас со неа имам разбирачка, ама не се сите такви свекрви.
Царски со спинална си? Повеќе течности форсирај, и не станувај без потреба. А при доење дозволен е ибупрофен.
Mn se isforsirav ovde bebe so mene 24casa samo vo race sakase vo krevetce place po cela nok na noze bev. Denes odam doma u ke odmaram svekrva mi neka poraboti malku so maz mi. Мајки уште нешто како се справувате со болката во грб пд спиналната. Неможам да дишам. Ах колку се каам за таа спинална.
@LiliBoz се израдував ептен утре сакам да го извадам бебуш за прв пат во парк па и мама малку да сс врати во шема . 5 месеци не сум возела , може и сум заборавила
Не се заборава тоа хахаха. Сериозно уште одма возев. Ако мислиш дека при кумплуг--кочница ќе ти пречи се лажеш. Нема додирна точка со стомак. Убава прошетка драга.
Здраво мамички и идни мамички...нова сум на форумов , читав доста па се ми е испомешано во главата.Иначе бремена сум со близначиња и сум 34та недела па како што се ближи времето мене се повеќе страв ме фаќа.Пошто се близнаци а и едниот бебуш е карлично ќе одам на царски па би сакала да споделите искуства со мене , најповеќе ме интересира околу спиналната и општата анестезија .Би сакала ако има некоја од Битола што се пораѓала на државна да ми кажи како поминала а секако и останатите сакам искуства...извинете што поопширно се искажав ама навистина сум збунета а посебно дека се работи за близнаци
@Twins19 што конкретно те интересира? Прочитај ја темава од почеток имаме дискутирано за се. Со лесно За бт мислам @ada21 и @SophiaBella можат да споделат.
@eli25 Ме интересира која е да не речам поризична а која подобра ...пошто читав дека од спиналната боли мн главата и кичмата , а за општата нема мн коментари.Исто ме интересира дали со анестезиологот можеш да се договориш за тоа каква сакаш?
@Twins19 за приватно ако се пораѓаш можеш да бираш. Државно мислам не. Анестезиолозите и гинеколозите ми ја кажаа спиналната како побезбедна, јас бев со спинална ама сега би бирала општа. Ме болеше при апликација па мрднав па ме боцкаа пак. Нус појави немав. Тоа е индивидуално , некои имаат главоболки некои не. Сепак разговарај со докторот која анестезија би ти ја предложил.