Првиот ден не стануваш поради продолженото дејство на анестезијата, ограничените движења поради сепак свежата рана и што сепак си бил на операција пред кратко А стриктно да не креваш глава не сум чула... Во Санте плус се породив инаку и сум презадоволна.
Мамички до денес две недели од мојот царски. Вчера и денес многу ме пече од левата страна раната и видов дека солзи значи не е гној туку е безбојна течност. Не ја мачкам ништо раната. Имала ли некоја вакво нешто? Незнам дали да одам до матичниот или не е нешто страшно.
Ме интересира само катетерот кога го ставаат пред апликација на анестезијата или после, зошто и тоа имам слушнато боле или пече?
Zasto? Se oseti samo kratka nelagodnost. Inaku,cikatriks nekoja sto koristi za luzni da mi kaze dali sprema upatstvo se nanesuva? Mn.e dosadno.
Mene mi bese epten gadno i osetiv bolka koja go izvadi.Onaka go drapna so setq sila...mene za luzni edna sestra mi preporaca ContracTubex mislam bese.Ama kaza posle 21 ot den od carskiot
Јас користам. Мачкам два пати на ден иако понекогаш заборавам па е еднаш на ден. Тоа е тоа - трпи мома за убавина. Не дека се оптеретувам дали ќе остане лузнанили не, ама ако може да помогне ќе се потрудам.
Јас никаква крема не користев, а сега по 2 години не ми се познава воопшто раната. Со текот на време избледува многу. Како стриите исто.
За сите што се жалевте за главоболка после царски: Вчера бев на предавањето во Систина за породување. Докторот кажа дека нус појава при царски со спинална е ужасна главоболка која ништо не може да ја смири. Кажа едино чаре е да се извади крв од родилката и од таа крв да се капне каде што бил убодот за анестезијата. Болката инстантно прекинувала
Каква болка имав незнаеш. Ми се идеше главата од ѕид да си ја треснам. ни кетонал инекции не ми помагаа. Нека служи како совет ако стварно помага ама дај боже да не има никој потреба.
Мене не ме болеше ниту глава ниту пак имав било какви нус појави од спиналната. Туку, денес се сетив , на вас ви ставаа ли клексани во раката наредните денови во болницата после царскиот ? Мислам дека сестрата рече клексани дека се ама пак и не сум баш сигурна.
Аха , не бев сигурна а денес баш ми текна и се мислев зошто ми ставаа клексани.Читав дека некои трудници ги примаат и во бременоста.Јака ви душа мајки (@eli25 ) многу печат тие а и модринки имав на местото каде ми ги ставаа.