Мајки вие што се породивте царски во приватна болница , дали си ја закажавте датата на пораѓај пред време или како иде процедурата?
Ако нема ризик си ја чекаш датата по терминот, ако има си закажуваат по совет од доктор. Јас до 39 изгурав, закажавме пет дена порано кога ќе биде породот. Околу тоа горе за фактичката. Си останува дур скроз не го тргнете салцето од стомак. @mariz мене уште ми стои поналево кај што сум сечена како топче. Инаку можеш кенгур колку сакаш.
Да да намалено е сега, дури и не е веќе тврдо толку Него ме чуди и прашав познаничка која е царски и неа таму не ја боли.. ме боли местото, средина меѓу папок и рана.. на допир како да ме пече под кожата.. и пантолони, тренерки ако ме допираат таму ме пече.. ова нормално е?
Decki, kolku vreme posle carskiot vi padnaa koncite? Jas imam use edno na krajot ama podebeo konce e toa i nekako okolu nego imam malku zagnoeno (2-3mm), a denes mi e 24ti den od operacijata. Vo bolnica koga me ispusija rekoa deka ne reba da se vadat konci i deka sami ke si padnat, ama edniot neso ne saka da padne
Јас со пукнат водењак и карлично постсвено бебе зсвршив на итен царски. Инаку докторот ми рече дека ќе закажеме неколку дена пред термин(ова пред да ми пукне водењакот)
Me boli samo tamu kade sto ne e padnat konecot i epen malku e zagnoeno. A nema nikakov sekret. Od denes pocnav da go cistam zagnoenoo so hidrogen, ama izgleda ova ne e normalno pa ke zvonam ure na doktorot
нормално дека не е нормално. гној значи има некој воспалителен процес односно инфекција. оди на лекар до тогаш чисти со хидроген
Mene 4 nedeli mi stoeja koncite.Otidov kaj maticniot edniot go izvadi,drugiot kao padnat bil.Deka imase luspicka od ranata i ne se gledase.Koga padna luspata konecot stoese.Pa sama go povlekov i izleze.Gnoj ne e voopsto normalno.Jas nemav nisto takvo.Moj sovet,ne stavaj nisto.Voopsto ne pipaj.Utre pothitno na lekar nemoj da si igras
Мила кај мене на испуштање на 5 ти ден, ми ги извадија конците во ремедика. Подобро јави се на доктор со време
не ти ваделе конци срц. ти ги засекле само ќошињата за побрзо да се ресорбираат. користат ресорбирачки конец во Ремедика.
Да пред време. Првичниот план ни беше да биде во 39-та нед. ама ради др.причини беше 38+1. Докторот ни даде неколку датуми и ни рече сами да си избереме
Мила чекам породилна приказна од тебе. Ако не се лажам Петановски те породи (и јас сум кај него) па сакам да слушнам искуство
Мене ми засече на краевите и ми ги тргна кончињата (баш и видов дека повлече и ги тргна, мали делчиња од конче), дома немав ништо на двата краеви.. баш само црта од крај до крај само.