Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цвеќе

Дискусија во 'Дом' започната од Lastbreath, 11 јуни 2010.

1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Повели:

http://www.artnit.net/flora-doma/item/1800-ukrasna-detelina-zečja-detelina.html

На toogood и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  2. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Сакам да знам каде можам да најдам вештачка орхидеја??? Дали некој знае? |(

3. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Девојки добив на подарок божиќно цвеќе. Ме интересира дали е потребно да биде во потопла просторија,поладна, дали сака повеќе вода и сл.

4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво, го обожавам ова цвеќе, во Италија е традиција да се подарува или купува за Божиќ. За време на зимскиот период се чува внатре во просторија која е убаво осветлена ама никако близу до парно и никако директно на сончева светлина. Нема потреба од многу вода кога ептен земјата ќе ја осетиш сува стави малку водичка ама не ги мокри лисјата. Пресади ја во мај месец во поголема саксија за да има место и во лето извади ја надвор на тераса (доколку ја имаш) ама обавезно под сенка, никако на сонце. Барем јас вака правев, можеби некој е поексперт од мене, ама на овој начин мене долго ми живееше.

На Westlife му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blackbeauty123

blackbeauty123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Сакам да посадам цвеќиња во двор , дали знае некој како е подобро со семинја или со пресадување на саксиски цвекиња во двор? :)

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.693
    Допаѓања:
    79.837
    Да не посади досега? :D Не знам како е подобро, ама јас би си купила семиња.

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Од семиња се сади периодот март-април, а сега веќе во јуни најдобро е веќе готови садници.

8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Имaм вo двoр oд ниските трендaфилчињa,пoлни се сo цвет нo листoви немaaт,и мн некaкo безвезе ми изгледaaт,кo исушени сo тoa грaнчињaтa гoли.Некoе решение,средствo дaли имa нз билo штo дa рaззелнaт дa се oпoрaвaт ?

9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    [​IMG] знаете ли како му е правото име на цвекево.Го знам како шеќерче ама на интернет како такво ништо неможам да најдам за него.

10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Имам десетина чувар куќи ама цреповите им се огромни, татко ми ги садел.
    Сакам да купам некои помали, поштосни црепчиња и да ги пресадам, ќе им биде ли нешто?
    Иначе ги вадам еднаш на 7-8 дена и гајле немаат.

11. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Немаат гајле, само гледај да ги пресадиш со се корен за подобро да се адаптираат. Исто така, нека не бидат многу мали саксиите бидејќи тие ќе се размножуваат па да не дојде многу често да се пресадуваат. Многу издржливи билки се, јас прво ги чував во саксија, меѓутоа ги пресадив надвор во камењар и сега растат поубаво од било кога. Ни од снег ни од мраз немаат гајле. И внимавај да немаат многу вода во саксиите, главно од тоа може да ти се уништат. :)

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    IMAG0774.jpg Жени пред месец дена си купив глоксинија и се беше супер додека не ја заборавив тацната со вода вечерта да ја истурам по саат време бидејки не сакала вода многу,па ја вадев на неколку дена преку тацната под црепчето.Сега ми умираат цветовите,а веке неколлу дена не ја вадам.Вака ми изгледа.Што да правам совет?

Последна измена: 8 август 2016
    На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.841
    Допаѓања:
    8.765
    Немаш слика ставено. Јас едно исто го преполнив, па после го спасував со пресадување... И да ти кажам право сега гледам дека сум го спасила.

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Eve ja zakaciv :)

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Еве ме пак,го пресадив цвекето вајда ке се спаси,ама решив и за секој случај да му пресечам лист и да си изртам ново.Е сега незнам само дали на светло треба да го ртам или на темно,и колку време се рти?На интернет само прочитав дека може и од кромпирот и од листот да се размножува,а колку време од листот неможам да најдам.Видео најдов резанки од лист се ставаат во пластични мали чашки со земја и се затвараат во кеса.На руски беше и не разбрав каде се чуваат и колку време.

16. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    На светло ,за две недели би требало да пушти коренчиња , ќе знаеш дали му одговара местото по тоа дали доле на дното кај што му е стеблото ,од водата се прават кругчиња.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Ама во земја ги ртам не во вода.Така видов на видеото.

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Домакинки :P знаете ли нешто против вошки на цвеке.Имам едно целото стана со вошко како лепливи црни а како шербет да пуштаат на листот светка дури листов.Пробав со раствор од оцет ми кажаа ама еве ги уште се тука.

19. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Јас прочитав на нет за спреј од босилок ,за инсекти на цвекиња .
    Кај мене помогна , се надевам и кај тебе .
    Во тенџере ќе ставиш 4 чаши вода да зоврие , па после ќе додадеш 2 лаж босилок да се вари 5 мин .
    И после откако ќе се олади ќе ставиш 1 лажица сјај (било каков) . Со прскалка испрскај и тоа е тоа =)

На Antebellum и bebaa им се допаѓа ова.
  20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Се гледа дека нова сум во цвекарствово :).Пак со прашање сум.Имам бегонија семпрефлоренс али мојава не цвета незнам зошто,а порасна голема како грмушка.Цветче ни за лек.Ја потхранував со течно губриво и пак ништо.Само нови гранчиња и ливчиња пушта цело лето а цветче никаде.Што може да биде?

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.