Какви и на лето, светлина и вода! Јас кога имав не го ни изнесував надвор на лето, му ставав стандард по малку вода на 1недела, прехрана на 2-3м и квасец на 1м. Го чував 5год и наеднаш се исуши, ми рекоа дека тоа е и рекорд, нашиве услови на дрвцето не му одговараат не познавам никој што успеал да го чува повеќе од мене, обично им се сушат многу брзо..
Здраво ве молам за совет. Имам 2 орхидеи и двете почнаа на врвот да се сушат. Листовите им се убави зелени. Ги вадам еднаш неделно, и имаат доволно светлина. Од што може да се сушат? Како да постапам сега, дали да го скратам исушеното или да не ги чепкам? Еве ги на сликата
Prvite mi sr posqdeni na zemja.Eve gi gledam pocnaa da imaat pupki za cvetanje.A ciklamata isto gi imam so godini.Nikogas ne im stavam dohrana plus.Oni sakaat voda u tacna a ne odozgore polevanje
Ти благодарам мила.Од цикламата еден лист ми пожолте,што да правам.Сака ли во соба на светлина како ?
Се погоди баш денов кога сите купуваат цвеќе Дали знаете место во Скопје каде што продаваат убави и добро одржувани Орхидеи?
Здраво женски, имам памла 6-7 години веќе но во последно време приметив како краевите од листовите почнуваат да се сушат, знае ли некој што може да биде причината? Пред пола год порасна ново коренче со листенца но и тоа се исуши.
Штотуку ќерка ми го среди, ова остана P.S @Viktorijaaa5 може да ми пишеш лп да те прашам за кактуси знам дека ти одгледуваше.
Anturijum mila.Mnogu ja mesaat so kala.Ne saka mnogu voda.I saka sonce ama ne epten da e izlozeno.Lesno se odrzuva
Mojata umre.Ja ostaviv na svekrva mi da ja cuva jas bev nadvor od mk.Ja prelivala so voda.A taa ne saka voda.Ili od mnogu vlaga ili mestoto ne i odgovara.Ne e palma.Edwn vid na drvo zivota e.Latinsko ime dracena marginata.Ova go dobiv godinava od soprugot malku od daleku e slikano,me mrzi da stanam haha
Jas ja imam sanseverija cilindrika.Ja kupiv vakva vo pletenka no mi zdodea.Isto taka dodeka bese vo pletenka ne pusti nitu 1 nov list.Ja raspletov i za 1 mesec pusti novi listovi koi odprvin ne se kako cevcinja tuku taka ...so tek na vreme novite listovi dobivaa ist oblik kako ovie starite.