Многу споро се сушеа, едно по едно. Ми кажаа од пајак дека е. Вака ништо не се приметува, јас мислев дека земјата не е добра. Сега земав препарати па ќе видам. Ќе ги прскам и еднаш годишно превентивно. Фала на советот.
Не не За пајак ке прскаш по потреба Ке пратиш време Топло и влажно ко ке е ке прскап Март и дептември октомври обавезно а измеѓу по потреба ама не почесто од 1на месец
Мене ситни мушички ми се појавија по некои од цвеќињата што може да се стави, а да не е средство? пр. нешто што имам дома моментално
За сардели јас до јуни ставам 20-20-20 еднаш неделно за лист, а потоа почнувам со капка јод во водата на скоро секое вадење. Ова ми се видњ најуспешно досега, цветаат како луди
Можеш со коприва да прскаш 150 г коприва полиј ја со литро зовриена вода и остави ја нека престои 12 часа и после прскај ги. Ова не е ефикасно против сите инсекти најдобро е инсектицид.
Предлог од кај да се купи квалитетен хумус? Од битпазар, базаро и електрометал се како обична земја, не ми успева ништо од тие "хумуси"
Здраво,дали може некој кој што одгледува или одгледувал цвеќе-бонбонче,да ми каже зошто не сака да ми цвета?
Овие бараат сонце, и не сакаат често вадење. Се става вода кога земјата е сува. Подобро ден, два да е сува отколку на влажна земја да се стави пак вода. Овие се најлесни за гледање од пролет до доцна есен се со цвет. Досега секоја година ги имав, оваа година за прв пат ги сменив со други.