Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цвеќе

Дискусија во 'Дом' започната од Lastbreath, 11 јуни 2010.

1. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.132
    Голем обожавател на саксиско цвеќе, ми пружа мир. Посебно на оние што тераат и преку зима. Оние летните ми се баш слатки исто. Никогаш доволно цвеќиња! :l:

2. blonde_supergirl

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.132
    Феминки, мала помош не најдов друга тема за цвеќиња. Дали воздухот од климата ги суши саксиските зелени цвеќиња? Оние собните, не летните?

3. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.575
    Па да, климата го суши воздухот и одредени цвеќиња на врвовите се потсушуваат од сувиот воздух. Затоа е добро или да се пребришуваат со влажна крпа или да се прскаат со вода од пумпица. Конкретно кое цвеќе ти страда?

4. blonde_supergirl

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.132
    Сите саксиски освен кактусите...

5. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.575
    Моментално под клима ми се шефлерата и спатифилиумот. Шефлерата не се буни, супер е, а спатифилиумот константно има исушено врвови зошто сака повеќе влага (ама нема). За кои цвеќиња се работи кај тебе, можеш ли да ставиш слика да видиме?

6. blonde_supergirl

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.132
    eve:

Прикачени фајлови:

7. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.575
    може да е и многу вода, голема е саксијата во однос на цвеќенцето и не може да ја апсорбира цела вода, и тогаш почнува да се пожолтува и да се суши. Намали со вода и види.

8. blonde_supergirl

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.132
    Blagodaram.

9. blonde_supergirl

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.132
    Девојки ајде некоја да ми ја каже финтата со квасецот, како се става?

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    38.498
    Еве слики од моите цвеќиња, летово почнав да чувам, некои се сега засадени неодамна. Немам искуство- не ги познавам цвеќињата, а немам ни многу простор. Имам неколку прашања, кои треба да ги земам дома преку зима, претпоставувам кактусите? И дали овие како коприви се сушат или повеќе годишни времиња растат? Имам и гранче од азалеа, ја ставив во вода, дали ќе 'рти така или касно е за сезонава за засадување?
    IMG_20170821_094301.jpg IMG_20170821_093535.jpg IMG_20170821_094058.jpg IMG_20170821_094928.jpg IMG_20170821_093400.jpg

На stevemila и tina-63 им се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    38.498
    Се извинувам за нов пост, доцна е за редактирање, заборавив да прашам дали некое од цвеќињата на сликите е отровно, бидејќи ги допира синчето? Го пазам нормално, нема скинато, само да знам. За ова мислам дека е, бидејќи испушта како млечна густа течност од стеблото ако се пресече. Дали знае некоја како е името? IMG_20170821_124931.jpg

На stevemila и marchi-cool им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.002
    Site se za vnatre koga ke zaladi nadvor.Skromna ti e kolekcija medjutoa so ogled deka si pocetnik si napravila dobar izbor.Kaktusite i sukulentite porano mozes da gi vneses...pocetok na septemvri...
    Inaku site se povekegodisni...

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    @kristina.k немаш отровни растенија, не бери гајле, таквите се многу ретки. Зимно време ќе си ги прибираш сите од тераса, освен да речеме ако имаш такви кои презимуваат како луковици и грутки, ама вака од сликиве гледам дека немаш.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    38.498
    На stetoskop и Kitten им се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    citav vo edno spisanie deka najdobri cvejkinja za vo domot bile hrizantema brslen gerber i bambus palma

16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Имав летни цвекиња на тераса во саксии..Но веке почнуваат да се расипуват па дали можам да си садам некои зимни кои издржуваат надвор..Ако има такви предложете ми

17. princes20

princes20 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    19
    Јас имам еден проблем со цвеќињата во домот, секогаш ми фаќат како мали мувички и летаат насекаде по собата..е сега ако знаете лек против тие мали штетници !!

18. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Стави кибритчиња во саксиите , со галавиците надолу . Ќе избегаат и јас имав на чилите .

19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Ако мене ме прашуваш, никакви природни продукти нема да ти помогнат. Прво, немој многу да ги налеваш растенијата со вода, мушичките ги положуваат своите јајца во влажна средина. Второ, секогаш да ги тргаш паднатите листови, цветови итн. кои служат за исхрана на такви штетници. Трето, пробав секакви природни решенија за да ги уништам и ништо не ми успеа. Наместо, ќе си побараш во земјоделска аптека, инсектицид и ќе си го решиш проблемот. Дејствувај побрзо, бидејќи не си свесна со која брзина се размножуваат, наскоро цела соба ќе ти биде преполнета со такви мушички.

20. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    880
    Лушпи од внатрешната страна од кората од бананата, значи оние што се како конци......ставете ги во саксиските цвеќиња, ептен им прија! Ја збогатуваат земјата

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.