Петра голема некако саксијава, многу натопена со вода, а веројатно и шок доживеало од ладно на топло. на твое место би го ставила во мала саксија со сувкаста земја. Да се прилагоди неколку дена, па после навади го со малку вода.
Така и ми го дадоа во многу мала... Мислев да не е до тоа, го пресадив. Летото го оставив надвор во најтоплото, барут се направило. Од тогаш не можам да го пркнам. Фала ти сепак, ќе пробам има останато земја .
Остави го надвор. Зимно време вода ќе му ставаш во коренот, 2 - 3 капачиња на две недели и ќе го ѕирнуваш од време на време дали му е сува земјата, ако е сува земјата ќе му дотуриш вода. Јас земав чувар куќа и го чувам на тераса лани цела зима -22 ја преседа надвор. Во ладниот бран не му ставив ич вода немаше потреба. Чуваров не сака многу вода многу е отпорен и не сака гњавење. Најди му сонце за зимава каде нема да го фаќа снег и остави го не му менувај место. Малку вода му се става и гледаш дали му е сува земјата не бара ѓубрење и нешто посебно. Го садиш, вода долеваш на подолг период и толку. Најголема радост ми е.
Pobaraj vo Planet garden.Epten se snabdeni so sekakvi cvekinja. Kontaktiraj gi preku fb,vrsat dostava.
Cekaj da pobaram ,valjda ke se snajdam Aj vaka ....valjda ke gi najdes Спојлер: :) Green planet,ne planet garden...izvini...gi imam mnogu na fb
Има ли некое цвеќе што не сака многу сонце?Имам многу убав простор на прозор и сакам да наредам цвеќина и внатре собни и надвор на тераса ама па таа страна ми е на север и не ја фаќа сонце баш
Да сега видов Исусов трн го викале.Во голем цреп ли треба да го посадам,оти видов слики на интернет како џбун расте.Јас го ставив сега во тегло вода или немора да го ртам.
Pa mojot ne r bas vo golem.Rti go prvo.Jas taka zafativ mnogu na site bliski im dadov.Moeto e so belo cvetce.Raste dosta golemo ama mozes da go oblikuvas i da ne stane golemo.Utre ke ti go slikam
Со сиот мерак си купив бамбус стапче ама го заборавив во кола и смрзнало. Го ставив во вода и пушти коренчиња и долниот дел делува ок. Ќе го биде?
Бошке ако коренот е здрав ќе го биде и што има пуштено коренчиња нема гајле бар така мислам,а и несака на секое менување вода така имам слушано