Женски помош ве молам кажете ми што цвеќе е ова и дали можам да го спасам пред овенување е а гледам има една пупка. Што да направам за да успее??
Женски ајде малку помош од поискусните. Каде може да најдам од оние цвеќињата што ползат и се со цветови? Ептен раскошно ми изгледаат. Видов на едно место расцветани ама беа 150 едно. Претпоставувам ако не е толку расцветано поевтино ќе е. И магнолија дрво колку пари е ?
Kipiv za 8mi mart DRACENA i ja staviv na komodata pod prozorot no nekako cudna mi e Nekoj iskustvo da mi kaza ,kako se odgleduva?????
Како се викаат оние ситни трендафилчиња? Мали ружи...? Вакви барам ама мали за во саксии. Спојлер: Цвеќе
Каланхоите се малце специфични при одгледување. Вака изгледа или при недостаток на вода, или пак ако била пренаводнувана па има некаков проблем(скапување) во коренот. Ако е второво, извади ја од саксија и провери го коренот, пресади ја во сува земја и залевај мноогу малку. И исто така, сака светлина ама не многу силно директно сонце. Се надевам ќе се опорави. Драцените не сакаат ладни простории, но не сакаат ни сув воздух. Треба често да им се оросуваат или пребришуваат лисјата со влажна крпа. Веројатно сув воздух е проблемот. Јас имам прашање,дали некој одгледувал кливиа? Вака изгледа. Јас ја имам повеќе од две години и воопшто не е порасната . Стои на исто место покрај источен прозор, наводнувам по малку кога земјата ќе се исуши, коренот е здрав.. Но воопшто не расте ни цвета, стагнира. Искуства, што би можело да е проблемот?
Спојлер Znae li nekoj kakvo cveke e ova? Veke godina dena go odgleduvam i nikako nema pusteno cvet. Slikava e pred otpilika mesec dena a sega e malku pogolemo zasto go presadiv vo pogolem crep. Nekoj sovet sto da mu pravam za da pocne da cveta? Blagodaram odnapred!
Имам две цвекиња бомбончиња но никако да почнат да цветат..Имаа по еден цвет кога ги земав потоа пуштија уште по еден но почнаа долните листа да им се сушат..Сега немаат цвет и само им се сушат листовите..Некако можам да ги оправам или да ги расипам
U zemjodelska apteka kupuvam prihrana za da cvetaat cvekinjata. Imas razni vidovi na prihrana,za da cvetaat,za onie koi ne cvetaat -da imaat ubavi i sjajni listovi(bendzamin,kroton,sheflera),ima za kaktusi i sukulenti.... Pred nekoj den go zedov ova,za surfinija e,ama planiram da gi prihranuvam i sardelite i karanfilcinjata(po preporaka na prodavacot) 1l-200den.
@stetoskop ти благодарам ке проверам баш..На едното цвеке има пуштено цвет ама неколку дена се така си стои
@stetoskop епа може и од тоа да е да цел ден ги пече сонцето..Имам и врбени и едни други но нив сонецето не им пречи си цветаат убаво..Да ги внесувам дома на прозорец преку ден па може ке се опорават..Ти благодарам многу
Бонбончињата сакаат сенка, или шарена сенка. Целодневно сонце ќе ти ги исуши сигурно. Најди им некое местенце, може и дома, на тераса и не ги мрдај од таму. За разлика од нив, вербената ужива на сонце.
Кажете цвекиња кои се шират и пагаат..Сакам на тераса во саксии да посадам повеке но да пагаат надолу
Ете можеш вакво, во живо е многу поубаво за разлика на сликата. Не знам како се вика, ете ако има некој овде на форумот ако го знае името нека го пише. Јас само едно гранче бев земала од цвекето, а ете го сега се рашири и имам 2 саксии.