Зошто може пупка од кактус да не се отвори?После 5 години кактусот конечно ми пушти пупка,но кога дојде ред да се отвори,само почна да глибосува.Го поместив на посветло си викам да не му фали светлина но поцрне цел нареден ден,и падна
Ne direktno na sonce. Da mu e svetlo ama da ne go przi sonce. Ednas nedelno voda stavaj mu i nemas gajle.
Преубава е . Јас го обожавам ова цвеке. Но, кај мене цветовите се зелени. Што би требало да направам за да цвета бели цветови???
Јас го имам, но направив грешка. Го пресадив во голема саксија и многу порасна во висина. Изгледа треба да го изрежам. Ајде здравје на пролет. Сега е уште повисоко
Кажи ми се шо ќе ти падне на памет околу одгледување, секоја инфо ми е добредојдено Како, кога, колку го наводнуваш? Каде го чуваш? Кога се пресадува? Која е процедура? Околу режењето нешто повеќе... Да се обидам да одгледам ново, ептем мерак ми е
Neznam mila navistina. Moeto umre odamnaGo ostaviv kaj sveki na cuvanje i mi go rasipa.Isto i orhideite
Еве го како изгледа сега. Го имам од февруари. Досега ми е многу едноставен за одгледување. Беше во мала саксија, го префрлив во поголема, но направив грешка. Требало саксијата да биде плитка и керамичка. Кога ке го пресадиш одоздола малку да му ги исечеш корењата. Зимата го чувам до прозорец, мене ми е од источна страна. Во мај го изнесов на тераса исто и терасата ми на источна страна, значи на сонце е наутро некаде до 11 часот. Го наводнував летото секој ден обично навечер, а кога е дома кога ке му се исуши земјата, обично еднаш неделно. Беше повисоко, но го искројав. Требаше уште, но ми беше жал. Исто сака и оросување со вода, летото скоро секој ден, зимата малку поретко. Водата со која го наводнувам е од чешма но одстојана барем еден ден. Исто и водата со која го оросувам. Летото растеше како лудо, сега откога го внесов внатре ке видиме
Доколку од старт растат зелени, значи немаат доволно светлина. Ако израснат бели па потоа позелени цветот, тое е природно, цветот старее и менува боја.