Не сака топло многу, а светлина да, влажна земја ,а вода кога ќе му биде сува земјата пример еднаш неделно
Девојки ова е нова fb страна за сите кои го сакаат цвеќето и каде можете да купувате или разменувате цвеќиња https://www.facebook.com/cvekjarka/ Лајкувајте и заедно да уживаме во убавото
Дали некој знае од каде да купам цвеќиња во струмичко и околината за дома сскам некој високи за во ќоше да не ми е празно, или пак некоја стрсна која врши достава
Здраво, дали може да ми дадете предлог за некои цвеќиња ми треба за во двор по можност да цветаат почетокот на Јуни. Свадбата ми е во Јуни па да го разубавам дворот
Јас да си прашам,каде можам да најдам Орхидеја,ама поефтина цена од 500 денари Phalaenopsis латинско име.Не сум вешта во одгледување на цвеќиња,едвај божиќново го дочувувам,а ептен имам мерак за орхидеја
Здраво феминкии, и јас да се пријавам со ново растение, овој пат собно дрвце. Имам дрво на животот или латински yucca мислам беше, па ајде кој има искуство давајте совети Во дневна не фака многу директно сонце па се надевам нејќат многу светлина? И уште нешто купив семе питунии планирам викендо да посеам и прво да ги чувам внатре на прозорец па кога ќе се стопли на тераса, треба да ги сеам во малечки црепчиња па да ги пресадам во големите за на тераса или можам веднаш во нив да сеам?
ОРХИДЕА женска Леле кути љубов ми се орхидеите се мислам да отворам посебна тема за нив ама мислам дека нема многу низ форумот шо ги имаат за да споделуваме искуства
Женски имам едно прашање,циклама добив на поклон пред недела дена и се си беше ок,ама денеска некако и свиснаа цветовите надолу,лисјата се ок ама цветовите се млитави и висат на долу,од што може да е?