Драга и јас до скоро не знаев не се сите видови на хортензија отровни еве ти линк процитај,поздрав http://hr.wikipedia.org/wiki/Hortenzija
и јас го имам пред куќа во голеем жбун. Не мрзне зимоска и секоја пролет изникнува и скоро цело лето цвета. Бидејќи свеки ми е биолог баш ќе ја прашам дали е отровно. Не верувам, али ајде ќе си прашам за секој случај Едит, што ќе прашувам кога прочитав од Мама25. Најверојатно ќе го искорнам малиот шета ....
БЕЗЗЗЗ ПАНИКААА, прочитајте малце подетално, еве го болдираново Значи она е умерено отровна за јадење (но некои видови), дури во Кина и Јапан чај се правело он него и се користело лек. Беззз паника А славица999 ти сепак прашај ја свекравати да видиме она што ќе рече?
Еве ви уште еден податок за отровните билки меѓу кои спаѓа и хортензијата. Јас не сум експерт само кажав што сум слушнала од една жена која работеше о ботанички врт во Загреб и тоа многу одамна. Баш сакам да слушнам сто ќе каже Славица999 http://www.index.hr/vijesti/clanak/prek ... 22814.aspx
Еве да ви кажам, вчера кога отидов дома веднаш ја прашав и таа ми кажа ,,ДА,, значи отровно е. Па почна да ме мота ако го јадеш дрн, дрн па и велам кои цвеќиња се јадат живти се освен Нане И кажав што сум прочитала дека и на допир или ако се скине лист или цвет и таа со нејзин одговор ,, па ја не сум ништо забележала на рацете. Ама има многуу убав цвет, е знам де, го гледам ,, и и` реков, мое е да ти кажам па ти како сакаш. Значи излезе дека само ,,гледај ме ама не пипај ме и подалеку од мене,,
Кога сме кај цвекињата ,нема цвеке што не го сакам .секое си е убаво на свој начин но дефф заљубена сум вп жолти рози ги обожавам
Мислам дека да би имала двор, би го гледала како очите. Сонувам за дворче, со средена трева, свеќиња, дрвциња... Здравје, ако биде така во иднина, сигурно ќе одгледувам. Инаку сега имам само едно мое цвеќенце во саксија, што ми го подари дечко ми и. Спојлер
имам дома кали и машка (со пошироки лисја) и женска(со лисја како стрелки така издолжени) ама некако не ми вирејат им ставив пролета и нова земја со губре од кокошки измесано ама не сакаат и не сакаат да мрднат еден лист ке пусти дргиот одма кафено поцнува да има и се капе стварно незнам како да им погодам исто и за бенгамин кажете ми како да го засадам и како да го одржавам????
Да, спаѓа во саксиско цвеќе. Инаку и тука да прашам, бидејќи во друга тема никој не знаеше да ми каже колку чини еден бамбус од оние за во вазна?
обожавам цвеќиња на секој чекор по дома имам саксии само бамбусот никако не ми преживува ма ај демек друк да ми го подари као демек не се купувало сама , па го ставив во вода во желатин во ништо не не опстанува постојано ми се суши
Имам бенџамин дома,ама нешто почна да не го бидува во последно време многу му паѓаат ливчињата како да ошугаве.Земјата му е релативно нова и е сместен до прозор. Како додаток сто би можела да му ставам да го опоравам? Жал ми е вака да го гледам