Мразам цвеќиња, не можам никако да ги одржам во живот. И плус не ми е убаво на секаде да им паѓаат лисјата и да собирам ѓубре. Ме нервира што на нив ми се собираат секакви бубачки и затоа ги исфрлив надвор, ако преживеат добро,ако не уште подобро. Дома имам само 5-6 кактуси и тие си ги сакам бидејќи се малечки.
Препорака за некое цвеќе за во двор што цвета подолг период? Да засадам на пролет со велам Се имам пробано ама не успеваат баш дека нема мн сонце во дворот
Имаш ли пробано со малоки, тие бараат сонце ама може и на секакви услови да цветат до ноември со добра прехрана
покрај прозор ке ја ставиш под услов да не фуре од прозор вода ке ставаш отрилика еднаш на две недели стоена вода тураш во сад и ја ставаш орхидеата во садот да си земе сама колку и треба нека стое во садот 15-20 мин после изцади и врати ја на местото покрај прозор додека не и посиват корените не ја наводнувај поготово сеа скоро купена гарантирам дека е удавена друго напрај и дупки на саксијата колку можеш повеке многу битно е да циркулира низ неа воздух за д ане ти скапат коренте а со тоа ке ти умре и орхдеата
Читав за на источен прозорец да ја ставам само што, дома е топло под 20 не паѓа температурата али ладен е прозорецот како да дувка... Нешто совет за земјата? Пресадување ?
Одржувај го влажен сунѓерот. Ама секако после неколку дена ќе овенат тие цвеќиња. @Macito007 Не ја пресадувај.
Види со допир на сунѓерот. Немам појма вака да ти кажам колку и кога. Јас со шприц сум ставала. Претпоставувам икебана е од оние во украсни кутии.
Ма какво пресадување рано е а и орхидеите редко се пресадуват ти уште место неможеш да и најдиш штом фуре прозорот ке ја измрзниш најди и место да има светлина и да нема прома таму
Не дека дува но ладен е прозорецот, на истиот имам бенџамин па си велам ќе успее и ова Ај ќе пишам потаму дали сум успеала Фала
ако не фуре ако не дува а е само ладен прозорот тогаш стави ја на прозорот ама многу внимавај да не допира со листовите или цветовите на сталкото