Винката се суши преку зимата, од цветовите си паѓа семе и напролет пак си никне, така е ај мене во двор.
Жени предложете цвеќе за во бавча, цел ден сонце што ке го фаќа , да не е прескапо зашто многу ке ми треба , и дали у оние за пресадување или во кесички што има . И совет за садење трева ако имате ?
Сака Сонце. На есен да му ги скратиш гранчињата за да преживее зимата, потоа ќе си потера нови. Вода не сака многу. Мајка ми има во сите бои.
Сарделите кога ги префрлате надвор? Како стоплено ми се чини, ама се мислам навечер да не им е ладно уште.
Ако ти е на директна светлина тргни го понастрана на поли засенено место. И наводнувај го само кога е горниот слој на земјата исушен, со отстоена вода
Сакам да ве прашам, семиња за цвеќе може да се садат во саксија и ако да, дали се истура цела ќесичка во една саксија?
Зависи од цвеќето, на некои им треба повеќе простор, некои можат повеќе заедно. Плус зависи дали семето бара нешто да му правиш претходно (да го потопиш во вода на пример) или може директно. Ако ти е купечко семе, пишува сигурно на пакувањето. Ако не, тогаш гуглај што бара тој вид на семе и цвеќе. Гарден центри би требало да имаат садници, повеќето од нив имаат и фб страници можеш да им пишеш да прашаш.