Леле и мм ми рече густи ми биле, ама си велам што разбира овој Јас па дека полични ми се вака густи насеани, полна саксија, па само боцкав коренчиња Бива сега да претам во земјата и да вадам од коренчињата? Да Не си ги расипам и другите корени што ќе останат? И кажи ми, знаеш на колку време да ги полевам? Од сабајле до кај 12ч ги печи сонце
Да пресади ги, вода кога им е сува земјата ,летно време секој ден ,инаку се многу убави цело лето ќе ти цветаат
Извадив по една од жардињерите. И во вакви саксии ги пресадив. Доволно им е место? Ок е вака? На призор на таа решетката ќе ми стојат
Да ,супер се , да знаеш само десно горе белата саксија каланхоето ќе ти порасне ....и обавезно прихрана ,ако најдеш 20 20 20 (три 20ки) бест ,и за вошки некое средство од земјоделска ...многу ти се убави и саксиите и цвеќињата (нема да ти одзема време да не му ја мислиш)
Уште ова . Сум слушнала за тоа три 20ки. Мислам свекорот на нешто во бавчата клава. Како да ја ставам таа прихрана? Кога одприлика да почнам? И на колку време. Од озгора врз земјата се става или треба да раскопувам? Поима си немам
Еве ја мојата божикна,купена во декември целото време е на прозор на директна светлина сега ја пресадив пред една недела,листовите и се уште убави црвени дали треба да ја режам или да ја оставам така.
Бубче ,во вода се раствата ,обично им пишува на опаковката кој сооднос , отприлика една лажичка мала во 2л шише (ова за бест зборам), доволно е еднаш во неделата , ги вадиш со таа течност кога ќе дојде ред да им ставиш вода покрај околу коренот ,можеш на следното полевање па ќе си памтиш пример од викенд на викенд да им ставаш
не сака директна светлина. сака многу вода и влажен воздух. цвета во топли месеци, мојот расцветан го зедов во март.
Го носат често во бриколаж и меркур, имам видено и во булка во карпош ,и на пазарот во буњаковец Инаку е многу лесно за чување ,во секоја соба имам по една саксија
Некој да не знае како се викаат овие? Дали може да се чуваат директно на сонце значи после 11 часот да бидат на сонце и отприлика која му е цената?
@petunija77 пак јас Купив уште два жардињери и земав вакви китки. Не ме инетересира како се викаат Прашањето ми е дали ќе растат во ширина да ми се наполни саксијата, или пак растат во висина само. Да не ми пораснат како дрва? А саксијата празна да остане во средина
Целозија се вика, сакаат сончеви позиции. Ги гледав во "Булка" позади "Никола Карев", цена не знам. http://www.sezadomot.com.mk/napis1004.htm
На втората слика лево каланхоето извади го и пресади го во друго црепче. Ќе расти и во ширина и во висина, тесно ќе му е. А и помалку вода бара каланхоето.
Оф мори мајко. Само ги разместувам. Ништо нема да биди од моите цвеќиња. Бербат ги направив. По 100 пати ги рассадувам