Би требало да е спатифилум или кала. Додека не порасне цвет, тешка е за распознавање. Спатифилумот има плоснат цвет. Калата има цвет како чаша.
Некако како подгорено од сонце ми изгледа, чувај го на помалку осончано место. И бледа му е бојата, треба да му ставиш железо.
Според големината на листот би требало да е кала. Ама не сум сигурна, јас по цветот ги разликувам дали е кала или спатифилиум.
ќе и треба време да се прилагоди ,си и сменила услови ,а може и многу вода да има ,секоја промена ја покажуваат,инаку уште ми стојат надвор сукулентите,може и тоа има влијание сега се најубави ,инаку да цветаат красулите
Здраво девојки, да ве прашам дали знаете некое средство за листовите на цвеќината да светат? Или на природен начин , имам слушано за со банана ...
Мојата Калитеа очајно изгледа. Штом извади нов лист,веднаш почнува да се подсушува,пожолтува...никако да се врати во живот. Не сакам да ја изгубам...
Купив висечки љубичици.Сакам да ги чувам внатре.Колку вода сакаат и каде да ги ставам,во близина на прозор?
Постојат зимски цвеќиња? Некои што се расцутени преку зима ама за во двор, по можност бели. И да ми кажете кај можам да најдам.
се надевам за собни прашуваш најубаво покрај прозор светлина да имааат, вода кога ќе се исуши земјата,викаат во тацната да се става вода да упиваат сами, ако се над парно почесто @ladyySi љубичици зимски има ,бои има разни ,хризантемите сега цветаат, камелија може ако и се погоди местото и условите до доцна есен понекогаш и во зимо знае да цвета , во моментов тоа ми текна @mauu пампрас мислам во фоја дека продаваат