Мислам дека и е голема саксијата мојата е во помала и најчесто земјата и е сува,ја прскам со прскалка еднаш неделно а вода можеби на две недели,и јас кога ја пресадив едно гранче ми се расипа па го фрлив,може и треба време да се превикне ама сепак пресади ја во помала саксија
До тоа е, цела енергија ја троши во развивање на коренот. Ти предлагам да ја пресадиш во помала и да стои во неа со додека не пукне саксијата, сакаат тесно да им е, тогаш се развиваат во гранки и листови. Јас мојата само еднаш месечно ја туширам, а во меѓувреме не ставам воопшто вода. Тие сами си ја складираат водата во коренот, затоа треба внимателно со наводнување
Пресади го, ако најдеш широка не многу длабока саксија, идеално. Стави го на сончева страна, прихрана не мора, вода кога земјата убаво ќе се засуши.
Оти Вербената ми е како погорена ? може ли оти ги преместувам еднаш на сонце еднаш на сенка па да се такви други имам во емја садени некна и 20-20-20му ставив изтур цвет се а овие нешто ми чемреат Да ги пресадам ако не
Ако ти се во плитки или тесни саксии потешко тераат. Бараат повеќе простор, најубави се во земја посадени.
па мислам оти се ок цреповите по големина сега ги оставив на едно место на сонце па ке видам како ке бидат изсушени се некои делови на листовите фала ти
Една од трите што ги имав ми се исушија листовите, не се жолти ама се зелени и суви на допир, ги пресади сите 3 во хумус за цвеќиња што цветаат во една жардињер. За 2 дена е ко нова, инаку си стојат директно на сонце, но после пладне е малку шарена сенката.
Од една жена Виолета Цветановска, Илинден живее ама праќа по карго. Исто така многу добар расад, и не мн скап има во Китка. А погледни по групи е за продажба, од Струмичко и Св. Николе има многу расадници, и поефтини од расаднициве во Скопје. Само по карго ќе ти стигнат.
Имам едно место во дворот слично вака е преградено и бел камен, имав план таму во саксии да си посадам цвеќиња ( не може директно на земја пошо под каменот е бекатон) ништо не ми успева таму многу ветар го удира местото и слабо има сонце ...и празно ми остана дајте ми идеа како можам да го украсам или некое цвеќе што трпи ветар сенка...
Поздрав.Би ве замолила да ми препорачате некоја фирма што се занимава со градинарски работи,по достапни цени.Однапред ви благодарам