Таман работа. Подобро повеќе одговори. Може ти ќе кажеш нешто што јас не знам. Инаку тоа што се истегнуваат е заради недостаток на светлина.
@Aztec @orevokrsacka многу, премногу фала. За мене и тоа што не се одгледува тешко е тешко. Така да, секој совет е добредојден. Кактусите ми се живи благодарение на вас.
Kakvo cveke e ova? kako se odgleduva? Go imam od 8mi mart, bese malecko, go presadiv podasna, no nekako na lik ne mi izgleda bas dobro, nema ubava zelena boja kako sto bese, i kako zavenato da e. Go navodnuvam ednas nedelno.
Вид на алое е, точно не ги знам називите. Од многу вода, ставете му само кога му е сува земјата по малце, вака ќе се расипе цело од толку вода..
Многу му е да, моето стои на страна до источен прозорец нема дирекно сонце кое го пече и е добро сега за сега. Сега остави го нека се исуши не му ставај вода, кога ќе се исуши земјата по малце му ставај.
Бамбус по цвеќариве. Последно во таа во Буњаковец и во Карпош 4 на постојката видов. А сансеверија плетенка во Грин Хаус на Илинденска кај ЗОО имам земано.
Директно во керамичка саксија ти е пресадено? Ако е, тогаш сигурно му скапува коренот од вода. Пресади го во пластична саксија со дупки доле, а потоа таа стави си ја во украсната, мора да има од каде да истекува вишокот вода. И помалце вода, најмногу 2 пати месечно
Женски, ги прибравте сарделите или уште може на тераса да стојат? До која температура може да издржат надвор?
Моите уште се надвор, а гледам и по други тераси и дворови уште им се надвор. Само кактусите ги прибрав под стреа да се, а сарделиве секако се под стреа или внатре во тераса на сталажи.
И мене ми се надвор, ама не знам до која температура издржуваат. Гледам ливчињата почнале да жолтеат.
pa da, od taa sto bese maleckata plasticna kako sto nese kupeno pos nekoj mesec go presadob vo ovaa, ama i ovaa ima dupcinja. Epten mi bese ubavo, valjda go prevadov, ednas nedelno stavav
Не треба во керамичка, туку во пластична со дупчиња за еден број поголема од претходната. Керамичката иако има дупки послабо ја пропушта вишокот вода од пластичната и поради тоа скапува коренот