Порано пиев а и имав дома,сега неам Ама најубава ми е од портокал и лимон,а сакам да пробам од боровница.
Нон стоп сум со цедевита( дека не пијам кафе кога сум излезена). Омилена боровница и брусница.Портокал, лимон и зелен лимон веќе ги препив.
Во кафиќ најчесто пијам цедевита од портокал или од црвен портокал . Од лимон и од боровица не ми се свиѓаат воопшто , а сакам да пробам од праска,лимета и грејп.
zboruvame za cedevita ili ona drugono cevitana (sto uopsto ne mi se svigja) zatoa sto ne veruvam deka ceevita ima praska limeta itn...??
Најмалце 1 чаша во денот пијам. Дома купуваме само од лимон бидејќи на брат ми само таа му се допаѓа. Иначе во кафич ги имам пробано сите и најмогу ми се допаѓа од зелен лимон, брусница и боровница и рибизла. Немој умот да ве лажи да ја пробате новата со лимон и бозел. Од првата голтка добив нагони за повраќање . Фуј Спојлер Еве да видите какво е пакетчето, да не ве прелажат. Морам да ве заштитам од ваква гадотија.
Од кога знам за себе си ја пијам.Порано ставав и шеќер , па така ја пиев, а сега без шеќер ја пијам само и повкусна ми е. Повеќе се исплати од сок во тетрапак, и како замена за кафе е супер.Од вкусови најомилен ми е од боровница, ама и портокал и лимон добри се.Зависна сум од цедевитава би рекла.
И јас како мала ставав шеќер во Цедевитата. Сега ја пијам без шеќер. Бидејќи и маж ми ја пие, купувам од големото пакување.
Убав пијалок е не викам не, али што го заебаа у задње време го заебаа.Треба човек 5 лажици да стави во една стаклена чаша со вода за да ја почувствува блажината. Инаку мене сите вкусови ми се океј, освен оној микс од лимун и бозел. Пред некоја недела нарачав во едно кафуле, и мора да кажам дека по одвратно нешто во живот немам пробано.
Цедевита почнав да пијам летово.Изнакупив од сите видови онака.И кога приметив дека ми дава некако енергија и дека ме освежува од тогаш практикувам многу често да пијам.
јас никогаш не пијам цедевита бидејќи имам прочитано дека во цедевитата има премногу шеќер.. а јас се хранам здраво