Ах, обожавам цедевита.. Портокал и лимон ми се омилени Пијам два пати на ден, пошто не е добро нели да се пие повеќе пати на ден..
Цедевита Ја пијам секогаш... Омилен вкус ЛИМОН Веќе 5-6 години не ми поминува ден без Цедевита ... 2 лажички Цедевита, 2 шеќер . Комбинација снова
Не поминува ден без најмалку 2 чаши цедевита. Мајка ми ја купува поредовно од лебот. Најомилена ми е од портокал и од боровница, малини, јагоди.
Ако би имала можност цел ден би пиела цедевита без престан . ммм ме освежува и разигрува А дали некој знае колку е корисно да пиеш? 2 чаши на ден ? или повеќе / помалце ?
Пијам цедевита многу често. Најмногу сакам од портокал, црвен портокал и лимон. Многу добар освежителен пијалок. :up:
Колку и да звучи несериозно, ама морам да ве замолам за помош. Мојата омилена цедевита е таа од грејп. До пред неколку месеци можеше да се најде ама сега нема никаде. Пијам од лимета, портокал, црвен портокал, лимон, брусница, ама таа од грејп ми е незаменлива и многу ми недостига во живеачката. Ако случајно ја видите цедевитата од грејп на некој рафт во некоја продавница (и како го вика моето име) ве молам да ме известите.
се препорачува две чаши на ден (т.е. пишува на пакетчето мислам)... една чаша содржи 50% од дозволената/потребната доза.
Вчера бев во Веро во Тафталиџе таму ја има.Ја видов на тие рафтовите кај што си стојат нормално сите цедевити. И мене ми се допаѓа многу од грејп,ама стварно се наоѓа тешко.Ти викам,у Веро ја имаш. Иначе највише пијам од лимон,а после идат мандарина и грејп.Стварно ме освежува поготово во летните топли денови.
Да ви предложам нешто да пробате...Во топол чај од нане ставете една лажичка цедевита од црвен портокал и шеќер обавезно..Mхххх преубо е
Па да, пијам, но не секој секој ден.. Омилен вкус ми е од портокал затоа што мислам дека најмногу освежува.
Знам дека е темава за Цедевита, ама да не отвораме нова. Сте пробале Цевитана? Мене ми е поубава од Цедевитата, поприродна некако. Цедевитата ми има прејак мирис, вкус, тие додатоци за боја...
Мене ми се допаѓа Цевитана... ем е поефтина, а башка е македонски производ со сонценце Инаку да, Хипица се согласувам и мене ми има поприроден шмек. Инаку омилена од лимон...