Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    Јас си го купив ова на сатва антицелулитен гел слушнав дека бил многу ефикасен па ќе ве известам кога и ако има ефект.

2. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498

Јас ги имам користено, мислам дека се џабе фрлени пари немаат ефект
    Јас најмногу резултати видов од маслото на хемел+ не ти требаат хеланки можис фолија да ставаш а и немора секако ке видиш промена
    :hai: :hai: :hai:

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    Дечки пред некој ден ви пишав за Сатва антицелулитен гел на алкалоид као чув дека е многу добар и сл, се намачкавввввв и за неполна минута бев како изгоренааааа, отечена и црвена на нозете, Внимавајтеееее

4. protonce

protonce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    6
    Jas go koristev Cajot za slabeenje od Bilna Apteka Matija i pokraj toa so mi se namali obemot na stomakot mi se namali i celulitot.

5. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Девојки, дали може со возење ролери да се стопи целулитот?

6. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    Забележав кај кремиве против целулит дека некои предизвикуваат ефект на ладење а други на затоплување...во што е разликата да не знае некој да ме просветли? :)

7. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Женски да ве прашам дали некоја го има испробано овој метод: на местото зафатено со целулит се мачка било каква крема за да биде кожата мрсна, потоа се става свеќа ( како оваа прикачената) нормално со дното на кожата и се поклопува со чашата. Потоа свеќата се гасне самата и се ствара вакум и така се прават движења нагоре, надолу и постапката се повторува неколку пати. Сакав да прашам дали некој го применил, бидејќи по некоја логика и во салоните за убавина третманите што ги прават со некои апарати се со вакум, па можеби постои можност и ова да помогне.

Прикачени фајлови:

8. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Всушност такво му е дејството на гелот. Не плаши се, така треба да биде ;)

9. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    јас ова го имам видено но не за целулит туку за кичма ако го боли некој па се става на болното место за да го извлече месото ама многу боли (наместо свеќа-чкорче од кибрит)

10. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Другарките ми се смееја за ова кога им зборев јас пред да излезат масажериве односно да поевтинат ,вака се масирав ,има ефект ептен ,само рутина треба да стекнеш не е баш едноставно и внимавај да не се изгориш со восокот од свеќата,треба малку да бидеш побрза,и движењето да биде горе доле не во круг ,бидејќи така повеќе целулитот се разградува(и боли на местото каде има повеке целулит ,каде што нема немаш никаква болка).

11. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    а како треба повеќе пати ли да ја палиш свеќата мислам постапката дали треба да ја повторуваш

12. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Е тоа е мачно дур не се извежбаш ,вакумот при движење може да се ослободи и тогаш пак треба од почеток ,ова е примитивен начин на масажа но кој има време и живци може да проба.

13. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Или пак затоа што на нозете позади на пример малце е незгодно сам да се фатиш, може да ти го прави некоја другарка на пример ;) ;)

14. S-girl

S-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    38
    Edinstveno , edinstveno nesto sto mi pomogna mene vo borbata so celulitot bese stikot od Garnier znaci mnogu pomaga , ama za zal poveke go nema niz prodavnici kade sto go barav....

15. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Девојки да ве прашам дали знаете некоја крема , или некој метод што не го намалува обемот , значи дали има шанси за такво нешто да го разгради целулитот но да не го намали обемот , јас немам некој голем проблем но сепак сакам да го решам и тој што го имам , без притоа да го намалам обемот бидејки и онака сакам да се здебелам некое кило ?

16. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Девојки, некоја од вас знае ли како се користи серумот од нивеа q10 против целулит?
    Мислам колку Често, наутро и навеЧер или само навеЧер?
    Го зедов вЧера ама будаласи го фрлив кутивЧето и не проЧитав..

И има ли ефект ако го имате користено? :)

17. MaLeCkA-MaLeCkA

MaLeCkA-MaLeCkA Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Нз колку вас ќе ви помогни гелот од Oriflame , ама јас сум премногу задоволна од него . Би требало да го пробате

18. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Јас имам , ама ептен малце ми се познава . Сега почнав да вежбам секој ден и го користам кремот за целолит од Авон новиот cellu break . Каква и да е кремата сигурно не очекувате само мачкајки се од неа да ви помогне . Вежбајте и користете ја кремата , сигурно ќе има резултати , ако не во целост , барем малку ќе има :)

19. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Како се вика гелот?Или ако можиш постави слика да видам како изгледа?

20. SaraaSr

SaraaSr Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Вежбам веќе 3 месеци, се мачкам со гелови 4 месеци со масирање, пијам чаеви и сега за сега нема поголема промена во однос на целулитот. Сепак сум упорна и продолжувам и понатаму;)
    Иначе кој е заинтересиран за масажер, многу ист ко оној од топ шоп да не речам ист, може да си набави од зелен пазар, 500 ден. го имам веќе 6 месеци и мука нема