Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
  2. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51

А колку трае ова чудо, да не е 2-3 масажи и да го снема :D И за колку време се постигнува резултати, нема ништо објаснето, да немаш некоја информација? Неможе уште да се порача како што видов ...

3. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Искрено, ништо посебно. Јас го добив како поклон во пакетче ама сама сигурно не би го купила. Прво, гребе ненормално многу, а јас не сум најчувствителна личност. Ефект некој посебен нема, истиот би го имала и сама да си направиш било каков пилинг за тело со шеќер. Плус, од вода станува лигаво што мене воопшто не ми се допаѓаше.

За тие пари, мислам дека имаш и подобри опции.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Во ДМ се на акција антицелулитните гелови на Гитогал, 3 по 150мл за 278 денари, од тие на база на бршлен, јас баш сега си земав, гледав и дека сте ги фалеле, па одма да ве известам :D [​IMG]

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Баш пред еден час читав една статија во врска со целулит. Не се сеќавам точно на која страна но ќе ви кажам нешто што запомнав.

1. Целулитот нема да го снема ако користеш било какви креми, па, вклучувајќи ги и најскапите.
    2. Масажи или било какви масажери не помагаат исто така.
    3. Целулитот не е наследен!
    4. Нема шанси да го снема од седење дома.
    5. Треба само со физичка активност, вежбајте!

Не се надевајте дека со седење пред пц ќе ви го снема целулитот. |(

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MaLeCkA-MaLeCkA

MaLeCkA-MaLeCkA Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Јас го користам и премногу сум задоволна :D

7. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Го пиела ли некоја оној чајот за целулит што е, целулит микс пишува мислам? Има ефект? :^)
    Јас почнав демек, два дена дури го пиев ама мнооогу ми е гаден и го оставив, еве сега решив ако кај некоја дал резултати да почнам да го пијам и планирав мед малце да му ставам, ама незнам дали ќе делува така :^)

8. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Чајот е комбинација од повеќе тревки, ако ти е гаден таков каков што е (и мене ми беше) забележи ги состојките т.е имињата на чаевите и прави си од тие што ти се убави. Јас така почнав да практикувам, го пијам ладен, со многу лимон и пола мала лажичка мед. Што ќе прави нека прави, веќе ме поремети целулитот, не знам шо ќе каснам следно или што ќе се напијам :worried:
    трчам ко будала еве некој ден веќе, али ништо нема уште (многу нормално)..
    цитрони загледав во тинекс пред некој ден, од утре им се фрлам во прегратките, што сакаат нека му прават. ми доаѓа да земам со цитрон да се тријам по бутовиве :))))) господ да чува..
    а гледам си има личности кои не се замараат ама ич (не оние претераните случаи со топки целулит и танга црна на бела пантолона, туку други, али јас не можам, малку да ми остани пак мислам дека ќе се кријам безвеза ми е скрос :/

На cvetce93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cungalunga

cungalunga Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    6
    Здраво феминки, дали некоја од вас го испробала Techni Spa третманот за отстранување на целулитот и како сте задоволни?
    Јас сакам да си купам купони od kupinapopust.mk

10. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    девојки дали некој го има напраено третманот со кафе и маслиново масло дали има ефект секој ден се прајт сакам да пробам и со мед и со цимет дали ке можам сите да ги прам или не е пожело толку третмани

11. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Паа нормално е, значи има ефект, треба да биде црвено да пече па и на крај модринки да има, инаку ако нема ништо значи нема ефект. Биди среќна што имаш толку ефект :* позз

На Muffin.Love и AhThatFemaleProblems им се допаѓа ова.
  12. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    колку пати неделно се прави со кафето и маслото јас денес прв пат ставив

13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас се ослободив од целулитот за не полни 2 месеци :) уште да ослабнам уште 8 9 килограми и ке бидам таман 8)

На AhThatFemaleProblems му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Толку брзо ! Како?

15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас вчера пробав да ја правам таа масажата со мед, и не ми успеа :tmi:
    Пишуваше демек треба да почне да се осеќа блага болка и раката се потешко да се одлепува.. Ништо од тоа |( ни болка, ни раката потешко ми се одлепуваше, или јас нешто утнав или тоа не функционира.

16. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    потрошив 4 пакувања од антицелулитниот гел од авон розево е пакувањето, неколку месеци пијам џумбир а последните 2 3 недели повеке од 4 литри вода дневно, солта ја сведив на минимум и имам сега за сега доста одередена храна за јадење, што не ми помогна многу да ослабам ама целулитот магично го снемива.
    и плус кога имам време вежбам на орбитрекот (3 4 пати неделно) но со најлонска фолија сум завиткана, и така плус се слабее во обем.

17. Femina555

Femina555 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    26
    Девојки јас го земав антицелулитниот фел ЛЕА од ГИТОФАРМ се мачка 2 пати во денот и гратис одеше гел од бршлен наменет за третман на кожа со целулит.Дали некоја го има користено и има ефект?

18. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Јас само што се масирав со тој крем. Како што прочитав погоре, во ред било да имаш црвенило. Јас сум жар црвена. Значи доста ефикасна е.
    Е сега, ме буни кремата и гелот. Што е разликава? Треба и двете да се користат или? Don't get it. :?:

19. Femina555

Femina555 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    26
    И јас не разбрав дали кремата прва или гелот,ама по мое се масирав со кремата па потоа со гелот.Се надевам ке има некакви ефекти а знам и дека многу вода препорачуваат за целулитот

20. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    мене талогот од кафе ми помага,на секое туширање си ставам,3-4 пати неделно некогаш помалку,прво се туширам со топла вода за да се отворат порите,масирам околу 15 мин и помалку и плакнам со ладна вода за да се затегне кожата,последниве 2 год пред летото си правам така и гајле немам со целулитот

На Femina555 му/ѝ се допаѓа ова.