Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. B.Bulka

B.Bulka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    842
    Прочитав на темава го фалевте Фитогал гелот, па решив да послушам совет и да го пробам, па ќе видиме какви резултати ќе даде ;) се надевам ќе го испофалам :D . Инаку денес го купив од ДМ во сити мол ( сеуште го има на акција 2+1 гратис за 278 денари, доколку некој го интересира). ;)

2. flower11

flower11 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    32
    која крема е подобра за позапоставен целулит?

3. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    девојки шо мислите за сатва сакам да почнам да користам и масна наслага имам на буткиве :) ке има ефект и колку пати во ден се користи

4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Јас имам целулит и малку прочепкав на интернет и дознав дека кафето помагало од утре ќе почнам со третман со кафе и ќе ви пишама дали успева и слично :)
    Едит:Пробав навистина делува и одма кожата е помека :D

На Buterflygirll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. redheaded

redheaded Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    29
    Девојки денес купив Сатва гел и пред малку се масирав со него и кожата ми е жар црвена (ваљда делува :?: ).Сакам да ве прашам колку пати дневно треба да се масирам со него? :^) И за колку ќе има видлив ефект? :D

6. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
  7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    Јас го користев некое време. Се мачкав само навечер, убаво втријував и се масирав, ама искрено немаше ама баш никакви резултати.
    За целулит решение се само вежбање. Имам работа каде околу 100 пати се качувам и симнувам по скали во текот на денот и еве скоро и да немам целулит.
    Така да не фрлај пари за глупости.

8. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Само така го нанесуваш кафето или подготвуваш некоја смеса? Како го нанесуваш, колку време ти стои?

9. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Да, кожата после масажа/пилинг со кафе е прекрасна. Јас си правам во тегличка микс од кафе, малку шеќер и маслиново масло (маслото треба само да го натопи малку кафето, не да плива во него). И тоа имам Елит кафе, на мајка ми и дале отворено па шубе ни беше да го пиеме :)

Теглава си ја чувам во купатило, на секое туширање си се масирам и после го мијам со гел. Веќе навика ми е и веднаш се чувствува разлика. Не го оставаш да стои, него само триеш со него.

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cherry91

cherry91 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    33
    Јас почнав со пилингот со талогот од кафе и стварно одма се гледа дека е кожата е помазна...Иначе смесата ја правам со половина шоља талог од кафе и 1/2 кафена лажичка маслиново масло ...после се мачкам и се масирам со релекс анд тон масажерот и местото баш добро се заглева и после некои 10 мин. се мијам но со ладна вода..прочитав така порите на кожата се затварале и имало подобар ефект....за недела дена ке видиме што ке бидне :D

11. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Може ли наместо маслиново да ставам обично масло? Немам маслиново сега дома :)
    Едит: гледам сите пишуваат дека треба да се пие многу вода. Јас буквално се давам во вода, пијам можеби по 3 или 4 литри дневно и пак имам целулит :doh:

12. cherry91

cherry91 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    33
    Па незнам пробај..можда подобро да капнес малку вода..маслиновото е зашто ја ревитализира кожата.

13. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Јас сега пред одмор се решив да го тргнам целулитов. И не јадам благо, пијам колку што можам повеќе вода, го правам пилингот со талог од кафе, и пијам чај против целулит КИРКОЛИНА.
    Па ќе видиме дали ќе се повлече. :)

14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Значи вака талогот од кафе јас не пијам кафе бидејќи имам 12 години,а ниту сакам да пијам некогаш,но мајка ми имаше оставено талог пред тоа кожата ја намачкав со млеко за тело отидов само го ставив талогот и ми стоеше околу 5 мин се измив со ладен туш бидејќи тоа ги отворало порите така читав се избришав со пешкир и одма кожата ми беше поубав и целулит видливо се намалува така да пробајте ништо нема да изгубите! :D

15. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Хмм, интересно ми изгледа ќе го пробам и јас ова со кафево, и јас имам малку целулит па, ќе видиме резултати. ;)

16. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    За масажата со талог од кафе имам едно прашање. Читам на една страна "Во голем сад измешајте една шолја талог од кафе" се мисли цела ПОЛНА чаша со талог или па само талогот што ќе остане од едно кафе?

17. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Збирај го од сите дома кога ќе пијат кафе и ќе ти се собере :lol:
    Јас само со талог од кафе го собирам во малечко шолче, и при туширање се тријам со него по целото тело, кожата ја прави помазна и помека, после туширање се мачкам со млеко за тело и кожата е мазна како на бебе. Е сега ако сакате да го отстраните целулитот ќе треба секоја ден за да има резултати

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    HELP!!! ве молам за помош почнав со сатва да се мачкам за целулитов сега почна и стри да ми се појавувет како да ги спречам уште на почеток ве молам пишете

19. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Како бе е тоа можно.И јас се мачкам со Сатвата и стриите ми се изгубија.Ако почнале од тоа да ти се појавуваат остави ја сатвата и пробај со друг гел.

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.237
    Допаѓања:
    157.259
    Стриите од сатвата ти се изгубиле? Абе ај. Па пријави се во Алкалоид како тестемони да те земат, ти си прв случај у историјата на козметичката индустрија да се изгубат стрии од мачкање со нешто.
    Сто пати сме пишувале, стрии од ништо не се губат. Може да се ублажат и тоа додека се мачкаат,ама да се изгубат засекогаш не е возможно. Стриите се исто што и лузните.

На Neytiri, tessi, Hipster и 6 други им се допаѓа ова.