Форумџика на годината

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Kако тоа си сигурна дека уште следниот ден ќе има резултат од него?!
    Си го користела?!

2. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Да го користам веќе 5 дена! ..и сум изненадена што толку брзо дава резултати, мада што тука прочитав дека од него најбргу се враќал целулитот... сепак индивидуално е,во зависност од исхранта и др.фактори дали ќе се врати или не

3. redheaded

redheaded Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    29
    Колку пари го зеде? :lol:

4. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Мислам едно да не е околу 1100, мене случајно ми се погоди земав две за 1560 на акција беа

На redheaded му/ѝ се допаѓа ова.
  5. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    МНОГУ ЈАСНО,дека ако седиш цел ден дома и гнетеш,ке имаш целулит.Најдобар непријател на целулитот е физичката активност.Диетите не се многу ефективни против целулитот.Исто така помага и пилингот од кафе,кој што ја измазнува кожата.Ако сакате цврсто и секси газе без целулит,мрднеете го.;)

6. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Mum Care крема против целолит и стрии дали некој ја има коирстено и дали има ефект ??? :) :)

7. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Можеби и ќе има ако се мачкаш редовно, вежбаш и внимаваш на исхраната, во друг случај нема да имаш резултати. Ти кажувам од искуство, зошто јас се мачкав а не вежбав и не внимавав на исхрана и нормално немаше резултати.

8. Venera.13

Venera.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Денес купив чај за целулит кој помага во отстранувањето на целулитот па ќе видиме како ќе се покаже :D

9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Кремите се џабе ако внесувате "лоша" храна. Јас јадам сурово и немам целулит. Тоа најмногу значи свежи салати се што може свежо необработено да се јаде и нели неопходно е плус и нешто друго ама да биде чисто мислам без јаки зачини многу сол и нормално водааааа просто звучи ама таа е формулата ништо друго

10. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.452
    Ајде ова лето како така помина, но си ветив дека оваа зима ќе се потрудам уште од сега да го намалам целулитот, ќе се масирам сама при туширање и ќе внесувам повеќе течности и овошје и зеленчук. Па така можеби ќе симнам и тие 5-6 килограми што мислам дека ми се вишок.

11. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    kako da oslabeam u stomak?!!!!!! pomos

12. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    јас кога имав така поголемо стомаче,носев гумен појас и секако стомачни праев.Ефективно е и веќе проверено :)

14. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
  15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Јадам здрава храна, ама не е доволно. Мора физичка активност. Сум пробала и со антицелулитни гелови, ништо. Не сум многу склона кон целулит (можеби се должи на тоа што се исхранувам здраво), ама сепак, ако не вежбам, или да не возам велосипед, па дури и пешачење, одма се појавува. Малку, ама сепак постои.

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.049
    Допаѓања:
    81.441
    Ајде малку помош. :?:
    Дали е можно (ситуацијава - видим, ал не верујем) да се појави целулит на предната страна од ногата?
    Некако чудно ми делува едната нога деновиве, ко изрешетарена, а ако ја стегнам не дава знаци ниту на кора од портокал, ниту пак се понаша како да се работи за стрии. :|
    Ај позади тоа малку што ми се нафати на вообичаените места ќе подзамижам, ами овде од напред !?
    Нема да седам со скрстени нозе никогаш повеќе, мамето негово. :sweat:
    Па и добив, за да биде уште потрагично и не можам ни да застанам на нозе, а не пак да си почнам со некоја физичка активност. |(

Ме интересира дали можам некаде да си најдам рачен масажер, ама така да биде олдскул - да не иде електричен, ами од оние како ролери. На времето имав таков како ролшуа со милион ногарки и тркалца и преефективен беше, ама во последно време ни трага ни глас од него, па редно е да му најдам замена додека не сум се преобразила во мандарина. :?:
    Ако не, пукајте колку се овие од ваков тип - меркав еден од Орифлејм, ама не би купила, претпочитам да биде достапен низ продавнициве за џиџи-миџи.
    Не знам дали го има овој на Дебора некаде низ аптеки/дрогерии?
    Ми треба само масажерот, ама ме интересира дали се продава посебно зашто кремата од линијава е утка невидена.

Бесна сум си на самата себе, секогаш чекам јајцето да ми дојде под га*от за да ми дојде умот, ама ај... :fubar:

17. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Мишела можно е ваков да има во Џамбо. Има различни видови за ексфолијација на кожа. Ако не го најдеш истиот имаш да бираш ;)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  18. adrijanka

adrijanka Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Од исхрана и од многу седење.
    Додека се движев многу немав ни Ц од целулит.

На B-O-N-I му/ѝ се допаѓа ова.
  19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Сепак сеуште си стојам до мислењето дека целулитот во голема мера е генетски наследена ствар.
    Ете ја не се хранам нешто премногу здраво, не ни спортувам и немам целулит.

Може влијание има тоа што пијам доста течности.

20. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    ^Има и тоа како влијание внесот на течности.
    Јас понекогаш ги мачкам нозете со талог од кафе со неколку капки маслиново масло.Мене ми помага.