Да го користам веќе 5 дена! ..и сум изненадена што толку брзо дава резултати, мада што тука прочитав дека од него најбргу се враќал целулитот... сепак индивидуално е,во зависност од исхранта и др.фактори дали ќе се врати или не
МНОГУ ЈАСНО,дека ако седиш цел ден дома и гнетеш,ке имаш целулит.Најдобар непријател на целулитот е физичката активност.Диетите не се многу ефективни против целулитот.Исто така помага и пилингот од кафе,кој што ја измазнува кожата.Ако сакате цврсто и секси газе без целулит,мрднеете го.
Можеби и ќе има ако се мачкаш редовно, вежбаш и внимаваш на исхраната, во друг случај нема да имаш резултати. Ти кажувам од искуство, зошто јас се мачкав а не вежбав и не внимавав на исхрана и нормално немаше резултати.
Кремите се џабе ако внесувате "лоша" храна. Јас јадам сурово и немам целулит. Тоа најмногу значи свежи салати се што може свежо необработено да се јаде и нели неопходно е плус и нешто друго ама да биде чисто мислам без јаки зачини многу сол и нормално водааааа просто звучи ама таа е формулата ништо друго
Ајде ова лето како така помина, но си ветив дека оваа зима ќе се потрудам уште од сега да го намалам целулитот, ќе се масирам сама при туширање и ќе внесувам повеќе течности и овошје и зеленчук. Па така можеби ќе симнам и тие 5-6 килограми што мислам дека ми се вишок.
јас кога имав така поголемо стомаче,носев гумен појас и секако стомачни праев.Ефективно е и веќе проверено
Јадам здрава храна, ама не е доволно. Мора физичка активност. Сум пробала и со антицелулитни гелови, ништо. Не сум многу склона кон целулит (можеби се должи на тоа што се исхранувам здраво), ама сепак, ако не вежбам, или да не возам велосипед, па дури и пешачење, одма се појавува. Малку, ама сепак постои.
Ајде малку помош. Дали е можно (ситуацијава - видим, ал не верујем) да се појави целулит на предната страна од ногата? Некако чудно ми делува едната нога деновиве, ко изрешетарена, а ако ја стегнам не дава знаци ниту на кора од портокал, ниту пак се понаша како да се работи за стрии. Ај позади тоа малку што ми се нафати на вообичаените места ќе подзамижам, ами овде од напред !? Нема да седам со скрстени нозе никогаш повеќе, мамето негово. Па и добив, за да биде уште потрагично и не можам ни да застанам на нозе, а не пак да си почнам со некоја физичка активност. Ме интересира дали можам некаде да си најдам рачен масажер, ама така да биде олдскул - да не иде електричен, ами од оние како ролери. На времето имав таков како ролшуа со милион ногарки и тркалца и преефективен беше, ама во последно време ни трага ни глас од него, па редно е да му најдам замена додека не сум се преобразила во мандарина. Ако не, пукајте колку се овие од ваков тип - меркав еден од Орифлејм, ама не би купила, претпочитам да биде достапен низ продавнициве за џиџи-миџи. Не знам дали го има овој на Дебора некаде низ аптеки/дрогерии? Ми треба само масажерот, ама ме интересира дали се продава посебно зашто кремата од линијава е утка невидена. Бесна сум си на самата себе, секогаш чекам јајцето да ми дојде под га*от за да ми дојде умот, ама ај...
Мишела можно е ваков да има во Џамбо. Има различни видови за ексфолијација на кожа. Ако не го најдеш истиот имаш да бираш
Сепак сеуште си стојам до мислењето дека целулитот во голема мера е генетски наследена ствар. Ете ја не се хранам нешто премногу здраво, не ни спортувам и немам целулит. Може влијание има тоа што пијам доста течности.
^Има и тоа како влијание внесот на течности. Јас понекогаш ги мачкам нозете со талог од кафе со неколку капки маслиново масло.Мене ми помага.