Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Kако тоа си сигурна дека уште следниот ден ќе има резултат од него?!
    Си го користела?!

2. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Да го користам веќе 5 дена! ..и сум изненадена што толку брзо дава резултати, мада што тука прочитав дека од него најбргу се враќал целулитот... сепак индивидуално е,во зависност од исхранта и др.фактори дали ќе се врати или не

3. redheaded

redheaded Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    29
    Колку пари го зеде? :lol:

4. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Мислам едно да не е околу 1100, мене случајно ми се погоди земав две за 1560 на акција беа

На redheaded му/ѝ се допаѓа ова.
  5. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    МНОГУ ЈАСНО,дека ако седиш цел ден дома и гнетеш,ке имаш целулит.Најдобар непријател на целулитот е физичката активност.Диетите не се многу ефективни против целулитот.Исто така помага и пилингот од кафе,кој што ја измазнува кожата.Ако сакате цврсто и секси газе без целулит,мрднеете го.;)

6. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Mum Care крема против целолит и стрии дали некој ја има коирстено и дали има ефект ??? :) :)

7. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Можеби и ќе има ако се мачкаш редовно, вежбаш и внимаваш на исхраната, во друг случај нема да имаш резултати. Ти кажувам од искуство, зошто јас се мачкав а не вежбав и не внимавав на исхрана и нормално немаше резултати.

8. Venera.13

Venera.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Денес купив чај за целулит кој помага во отстранувањето на целулитот па ќе видиме како ќе се покаже :D

9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Кремите се џабе ако внесувате "лоша" храна. Јас јадам сурово и немам целулит. Тоа најмногу значи свежи салати се што може свежо необработено да се јаде и нели неопходно е плус и нешто друго ама да биде чисто мислам без јаки зачини многу сол и нормално водааааа просто звучи ама таа е формулата ништо друго

10. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.446
    Ајде ова лето како така помина, но си ветив дека оваа зима ќе се потрудам уште од сега да го намалам целулитот, ќе се масирам сама при туширање и ќе внесувам повеќе течности и овошје и зеленчук. Па така можеби ќе симнам и тие 5-6 килограми што мислам дека ми се вишок.

11. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    kako da oslabeam u stomak?!!!!!! pomos

12. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    јас кога имав така поголемо стомаче,носев гумен појас и секако стомачни праев.Ефективно е и веќе проверено :)

14. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
  15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.315
    Јадам здрава храна, ама не е доволно. Мора физичка активност. Сум пробала и со антицелулитни гелови, ништо. Не сум многу склона кон целулит (можеби се должи на тоа што се исхранувам здраво), ама сепак, ако не вежбам, или да не возам велосипед, па дури и пешачење, одма се појавува. Малку, ама сепак постои.

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Ајде малку помош. :?:
    Дали е можно (ситуацијава - видим, ал не верујем) да се појави целулит на предната страна од ногата?
    Некако чудно ми делува едната нога деновиве, ко изрешетарена, а ако ја стегнам не дава знаци ниту на кора од портокал, ниту пак се понаша како да се работи за стрии. :|
    Ај позади тоа малку што ми се нафати на вообичаените места ќе подзамижам, ами овде од напред !?
    Нема да седам со скрстени нозе никогаш повеќе, мамето негово. :sweat:
    Па и добив, за да биде уште потрагично и не можам ни да застанам на нозе, а не пак да си почнам со некоја физичка активност. |(

Ме интересира дали можам некаде да си најдам рачен масажер, ама така да биде олдскул - да не иде електричен, ами од оние како ролери. На времето имав таков како ролшуа со милион ногарки и тркалца и преефективен беше, ама во последно време ни трага ни глас од него, па редно е да му најдам замена додека не сум се преобразила во мандарина. :?:
    Ако не, пукајте колку се овие од ваков тип - меркав еден од Орифлејм, ама не би купила, претпочитам да биде достапен низ продавнициве за џиџи-миџи.
    Не знам дали го има овој на Дебора некаде низ аптеки/дрогерии?
    Ми треба само масажерот, ама ме интересира дали се продава посебно зашто кремата од линијава е утка невидена.

Бесна сум си на самата себе, секогаш чекам јајцето да ми дојде под га*от за да ми дојде умот, ама ај... :fubar:

17. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Мишела можно е ваков да има во Џамбо. Има различни видови за ексфолијација на кожа. Ако не го најдеш истиот имаш да бираш ;)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  18. adrijanka

adrijanka Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Од исхрана и од многу седење.
    Додека се движев многу немав ни Ц од целулит.

На B-O-N-I му/ѝ се допаѓа ова.
  19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Сепак сеуште си стојам до мислењето дека целулитот во голема мера е генетски наследена ствар.
    Ете ја не се хранам нешто премногу здраво, не ни спортувам и немам целулит.

Може влијание има тоа што пијам доста течности.

20. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    ^Има и тоа како влијание внесот на течности.
    Јас понекогаш ги мачкам нозете со талог од кафе со неколку капки маслиново масло.Мене ми помага.