Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Од Авон си имам земено Solutions Cellu-Sculpt и 2 недели го користам има мали резултати :| Ама ја ќе продолжам да го користам па ќе ви кажам ако забележам големи резултати :D

2. Miii

Miii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    solutions kremata od avon ja koristam i ima vidlivi rezultati posle edna nedela..pokraj toa i ne e skapa a samata sum zacleneta vo avon takada postojano ke ja zimam :D

3. taska

taska Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    hahahaa devojki ne me mrzeshe i site 23 strani gi procitav :)))) znaci ovoj celulit e navistina problem . pa vikam cekaj i jas da vi pisham :) jas do lani bev super imav malku celulit i toa so plivanje odmori leto se namali pa zime pak se vraca , no godinava nesto strasno se zgolemi ,, nozeve mi otekoa , nikad u zivot taka ne mi bile , ne sum debela imam 60 kg na 178cm ama nozeve mi se otoci .ajde so vikate so obleklo ne se gleda se prekriva , ne nosam suknji kratki ..... ama eve leto plaza , strasno i grozno mi e za gledanje . pocnav so anticelulitni masazi vo eden salon i bodi vraping pocnav tocak da vrtam da se mackam so krema od top shop i helankite , imam masazer od cepter se masiram i denes nacekav nekoja anticelulit krema so brshlen i od celata kombinacija mislam deka imam uspeh barem malku za samo 1 nedela ,kaj kolovite g'zot , ama kolenata mi se grozni .Mislite deka so stiskanje ce se popravi ? a inaku mnogu slabo jadam blago , pijam mnogu voda jadam zdrava hrana meso minimalno , zelencuk varen pecen , sol minimalno , gazirano epten retko , duri od porano pomalku jadam.
    Od utre ce pocnam i so zelen caj i kafe sol masaza ... se nadevam do 10 juli koga trgam na odmor deka ce podobri barem malku :((
    a isto taka mislev da ve prasham , bidejci procitav tuka vo napisot za pricini za celulit moze da bide i hormonalno poremetuvanje dali nekoj ima napraveno proverka na hormoni i kako se pravi toa?
    bidejci od site navedeni raboti ne gi pravam samo toa mi ostanuva ?!
    Blagodaram i pozdrav do site :)

4. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    ^ Хормоните можат да го поттикнат создавањето на целулитот и тоа естерогенот и прогестеронот. Може да настане дисбаланс од многу причини. Можеби земаш орална контрацепција? И тоа може да биде една причина. А инаку хормоните се испитуваат на ендокринолог. Јас еднаш имам правено испитување во амбулантата Идадија (Млин Балкан). Ти треба упат од матичен д-р. Само тоа испитување трае еден месец, а се оди 4 пати - еднаш неделно.

5. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Масло за масажа (антицелулитна)
    Состојки
    20 мл маслиново масло
    20 g на дробени свежи или сушени листови на бршлен и / или сецкана дабова кора
    Подготовка
    Загревајте го маслото на температура до речиси вриење, отстранете го од топлина и додадете го иссецканиот бршлен. Оставете да стои покриено 10 дена на топло, темно место. Процедете.Масирајте 15 минути на ден.

Ова го најдов по интернетов,па си реков ај да пробам,и онака ги имам состојките.Не дека верувам во некоја екстра делотворност,ама не е на одмет уште едно во арсеналот оружја против целулитот,понекогаш она на кое најмалку се надеваш може да го зададе фаталниот удар. ;) За ефектите(евентуални :lol: )ќе пишам кога ќе почнам да го користам,сега треба да ми отстои 10 дена,па извесно време да се помасирам....значи,треба време. :P

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.770
    Внимавај само со бршленот,отровен е многу.Во тоа што ќе го правиш,фрли го после или убаво измиј го.

7. taska

taska Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Јас сум од куманово , таму ке одам да проверам , ти благодарам :)

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.550
    Допаѓања:
    201.675

Користи ракавици кога се масираш, убаво ти кажала Лилит, внимавај со бршленот, стварно е отровен. Кажи дали има резултати ;)

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Денес купив антицелулитен крем на фитофарм и гел од бршлен , имаше акција 2те заедно за 210 денари ги земав.На кремов има упатство за употреба ама на гелов не ... ќе ве замолам ако некој има ги користено да ми каже како е најдобро гелот да се користи , колку пати на ден го употребувате ? и дали да почнам со кремот само или 2те може паралелно да се користат за подобар резултат ?

активен спортист сум и немав досега целулит , ама гледам малце ми се појавил па сакам да го намалам , пијам зелен чај и многу вежбам , ќе видиме и од овие препарати би требало да има резултат ... позз со среќа на сите што се борите против целулитот :)

10. sexy-bitch

sexy-bitch Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    14
    и јас ја имам на солушн антицелулитната крема со масажер еве веќе трета недела ја користам и има ефект не е толку голем но сепак целулитот е болест не може така лесно да се искорени за жал ;(

11. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    :o :o :o :!: што прочитав пред малце: таа вакум масажата со чашите што е може да се прави и со правосмукалка, мора да има повеќе ефект, како не ми текна порано :D

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.770
    Е будала си,ти стои јузернејмов! :lol: :lol: :lol: :lol:
    Со правосмукалка бе хахахахаха...е да не пукнеш,слатко ме изнасмеа!

13. budala.sum-pa.sto

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    ама многу е логично има уште од сабајле да се разбрмчам со тоа правосмукалката, уште сега ќе пробав ама ќе ме избркаат од дома :P

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.770
    Дај ти кажи прво каде ова акцијата,готово се кандисав да се мачкам,масажи требало,тоа ми фали мачка и пол да се направам! :D
    Ружица тн Треднафилка арно ми викаше,во Веро,акција има,Гарние,ма неее...мрза,еднаш прашав,немаше,се откажав.
    Инаку,од свое искуство со целулитот...и кремот и гелот е препорачливо два пати днево со кружни масажи,ама зошто ти имаш и тоа и тоа...ќе си почнеш,еден дел гел,друг крем,наутро и навечер.Штипкај,кружи,пусти,прави,веројатно ќе се оправи.
    Блазе тебе што активно спротуваш...јас глупава...тоа е.

15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Акцијата во тедико беше , ама сигурно има и низ другите маркети треба да провериш. И не е многу битно со што се мачкаш , побитни се масажите кои ги правиш . Секако и спортување , вежбање мора ...
    Ние сеа имаме пауза летово , ни заврши сезонава , ама станувам наутро возам точак , попладне трчам 4-5 км и навечер правам 200 стомачни.
    Се надевам нема да има целулит :)

16. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    јаs planiram da go zemam sapunot od bozen.... dobar li e , ma efekti..? :^) :?:

17. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Лилит што направи со пеперутката, има ли резултати?

18. budala.sum-pa.sto

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    правосмукалката е закон :P

19. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    баш и јас пред некој ден кога чистев со правосмукалката ми текна за целулитот и се шмукнав ууууу како влече :rofl: :rofl: :lol: па правосмукалката ти е исто како LPG да правиш ;)

20. budala.sum-pa.sto

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    скроз исто е да, јас лани праев LPG ама катастрофа никаков ефект, а ова појако влече, мене ептен добро ми се гледа, а нозеве цели ми се шливки :o :P