Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Целулитот може саамо со вежбање да се изгуби , благодарение на вежбањето го немам ,а за креми сум скептик

2. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Скоро секогаш сум внимавала на исхраната и затоа не сум имала целулит, се до пред некој месец. Почна да ми се појавува малку на задниот дел од бутините и крајно се разочарав, ама тоа е бидејќи никогаш во животот не сум се опуштила вака со храна како што тоа го направив изминатиот период. А и имав флуктуации на тежината, што до сега не било случај, а и годините си го направија своето претпоставувам :@ и сега пробувам да се оправам дур е време, да го фатам во зародиш :D почнав со вегетеријанска исхрана( и тоа што помалку млечни производи), вежбам ко луда, јадам по еден цитрон секој ден(наводно бил добар во борбата против целулитот) и се мачкам со sattwa гелот со помош на масажер.....немам што друго да правам освен да се надевам дека ќе успеам :D

3. twoB

twoB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    73
    Прашање до девојките кои успеале со вежбање да го отстранат целулитот
    Колку време ви требаше за да имате некој видливи резултати? Колку пати во неделата вежбате?

4. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    не дека верувам баш дека е ефикасно, има ли задоволен некој??

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      1,8 KB
      Прегледи:
      44
  5. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Prvo da vi kazham deka nemozham so mkd font zatoa shto sum od tel i prodolzhuvamm
    Sega me izvadivte od pamet gotovo 1 ipol bidna ja,sea nema shansi da zaspiam a kamo li da stanam utre za u shkolo o nee, pr o kazhete mi dali toa celulit i strei e isto i majka mi mi kazha deka poleka pochnale da mi se pojavuvaat strei i ne se poznavaat vaka mng epten,na zadnikot i vidlivi se na butovite koga kje se stegnam sigurno ste go probale toa pred iskachanje farmerkite na vas zadnikot kje go zategne farmerkite kje gji dignete i eve go toj pogled vo sovrshen zadnik, barem ja taka se teshev aj ushte malku pa kje stignam do toa, se nadevav zatoa sho idev na aerobik a sega idam i na aerobik i na fitness, znachi u glavno dali celulit i strei e isto, koe e polosho, i dali navistina ne se otstranuvaat eve edna slika kako devojkava nema celulit, neli sekoja ima barav na google images da iam slika kako celulit izgleda fala vii

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      7,8 KB
      Прегледи:
      60
  6. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    убаво мислиш, не е ништо посебно.. ја купив бидејќи беше на промоција 350денари, ама никаков резултат.. воопшто не ми се допадна

7. FridaKahlo

FridaKahlo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    182

Стриите и целулитот се две различни работи.

Стриите настануваат како резултат на истегнување на кожата при нагло гоење и ослабнување, тоест држење диета, се појавуваат во текот на бременоста на стомакот, бутовите и градите или во пубертетот.
    Моја братучетка за една година нагло порасна и исе појавија на грбот.
    Тоа се оние линии, ќе ги приметиш изгужвани бели или со розеникава боја изгледаат како бразди на кожата како на сликата
    image.jpg

Целулитот не е оштетување на кожата како стриите туку има врска со врзивното ткиво што се наоѓа измеѓу кожата и мускулите, значи она нешто што ја држи кожата за мускулот и тука во тој меѓу простор се наталажоваат и заробуваат асни наслаги од х фактори ( пушење, алкахол, лоша исхрана, години на старост ) и да скратам изгледа како да имаш дупчиња и набори по кожата, најсликовит пример кожа која личи на кора од портокол.
    Пробај Стисни дел од кожата кај бутините и ќе ги видиш тие нерамнини дупки, ко ридови и долини еве слика

image.jpg

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Прво да кажам дека и исхраната е мнофу битен фактор ,јас вежбам 2 години со ред 6 дена во неделата е сега имам направено пауза оваа година па почнав од почеток со вежбање ,е сега јас и немав баш целулит многу ептем малце зашто не сум била склона на дебелеење и спортска градба имам ,е тој целулит што ми беше го снема за 6 месеци секојдневно везбање ,вежби за нозе и задник со тегови ,кардио вежби трчање и пешачење ,тешко не се исплати .а во кремови такви работи не верувам ветар во магла ,за да немаш целулит убаво гзот треба да го испотиш:)

На Oscar Lady, mackica1 и twoB им се допаѓа ова.
  9. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Strashno mi pomogna mnogu ti fala od se srce me smiri do nekade zatoa shto naidov i na tema strii na femina ovde vo telo, i tamu prochitav deka i tie se otstranuvaat mng teshko, a posebno tie sho se direktno beli, jas imam lilakova boja li e roze crvena neam pojma prvo mislev deka se veni a podocna koa mi izlegoa i na gradite sfativ deka ne se zatoa sho mi se poznavaa venite od pod kozhata ja i radi toa prodolzhiv da vezhbam idev na aerobik prekjinav bash zimen period praznici se zdebeliv mislam se zdebeliv ama nakachiv onaka naglo od nigde nishto i se zapishav na drugo mesto fitnes i aerobik u kombinacija i valjda kje uspeam

10. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    E оваа крема ја користам јас , мислам ја користев две недели пре да одам на одмор . Чуда прави , ја сум многу задоволна и редовно си ја купував ама сеа дека ладно и никој не ме гледа не ја користам па само си вежбам чисто да не ми се појави целулитот.Иначе навистина помага , коа ке станев од спиење ке се средам и ке ја нанесев кремава на бутови, задник, на мешето и на листовите на рацете и идев да пешачам,значи штом ја нанесам правев обавезно некоја активност и резултатите се подвојни така, зашто само да се мачкаш и да не правиш ништо џабе ке е се :) А навечер ке ја нанесам и после правам вежби за затегање и ке си легнам :) За една недела имаш и те какви резултати. БТВ подобро е да се вежба навечер и да се појде на спиење зашто тогаш и мускулите се оформуваат подобро :!:

11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво јас правам на следниов начин два пати неделно пилинг за отстранување на мртвите клетки или со сол (мешам сол со бадемово масло и неколку капки етерично масло од рузмарин и лаванда) или со вино http://biodevojka.blogspot.com/2015/02/blog-post_20.html кое има и затегнувачко дејство на кожата. Инаку користам масло од алверде кое според мене е фантастично. Навистина дава одлични резултати го масирам по туширање со кружни движења од доле спрема горе. Инаку факт е дека кремите и маслата неможе сами по себе да направат чудо. Огромна улога игра начинот на исхрана и физичката активност. Препаратите можат само да го ублажат изгледот на целулитот и да го држат под контрола но не и да направат тој потполно да исчезне. Поздрав

12. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Пробај да нанесуваш бадемово масло. Нема скроз да ги излечи особено ако се стари стрии ама можно е да ги ублажи и. Ова масло е најфункционално верувај ми перфектно ја навлажнува кожата и џабе е да фрлаш пари на производи против стрии кога имаш и ваква опција која е многу поевтина. Знам другарка ми за време на бременоста се мачкаше со бадемово наутро и навечер и успеа да ја задржи еластичноста на кожата. Поздрав

13. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Fala ti i tebe biodevojka :)

14. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Неколку дена се мачкам со кокосово масло два пати на ден се масирам со рачен масажер и секој ден одам пешки по 2 3 станици.Кожата ми стана мека.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.775
    Не сум пишала тука одамна. Само да си кажам за лек против целулитот :wasntme: барем кај мене што делуваше.
    Рачни антицелулитни масажи за разбивање на целулитот, многу вода (може саси вода), две шолји зелен чај секој ден и ѓумбир наутро задолжително. Кога редовно го применував ова, исчистив поголем дел од наталожениот целулит во бременоста (бутовите после бременоста ми изгледаа како на стара жена, преполни со целулит, а не бев поправена толку многу). Многу е важно масажата да биде рачна, кај профи масажер, без појава на модрици и подливи. Течности, течности, течности... да се исфрлат разбиените грутки.

На ivancekitty, Mama25, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Предлог за добра масажерка за анти-целулитна масажа? Ама стварно да биде добра-да не прави модрици и да има резултати од масажата. По можност низ центар или капиштец. ФАЛА однапред!

17. trajkovskae

trajkovskae Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Девојки јас почнав да одам на антицелулитни масажи,веќе ми е 5та масажа и досега немав модринки но од вчера ми се појавија многу а штотуку сега почна да се намалува целулитот, има ли некој друг искуство со масажите и колку е дозволено појава на модринки (значи има ефект)

18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Здраво девојки. Јас користев многу антицелулитни кремови од Авон, сите што ги измислија поточно :D оваа погоре не ми беше ефикасна. Имаше една крема претходно, со лилаково паковање и со масажер на неа, таа беше ефикасна.
    Ама како и да е, после користење на секоја крема, кога ќе направам пауза од недела две, целулитот ми се враќа повторно во поголема мера.
    Лани пред да одам на одмор пробав да правам масажи со талог од турско кафе, и потоа се мотав со најлонска фолија. Седев така од 15 мин до пола саат, зависи колку бев расположена. Поефикасно ми беше од сите креми што сум ги користела до сега и плус многу брзо ми даде резултати. После 2 третмани имаше разлика. Најефтин третман за целулит (y)

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    На времето ја користев оваа крема, имаше пријатен мирис и плус ми ја среди малку кожата, со тоа што пиев и вода по 2 л во денот.
    Штета што сега веќе ја нема во брошурите, многу убава крема

20. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    дали некој ги има пробено апчињата Cellusite .. погоре имаше позитивен коментар од една феминка