Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. BoopB

BoopB Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво Феминки,
    Скоро се придружив на форумов сега сакав да ви дадам еден предлог крема против целулит од која многу многу сум задоволна, веднаш се видливе резултатите, барем кај мене. Има благо чувство на пецкање и малку поголемо на топлина. Се надевам ќе помогне како кај мене
    Поздрав [​IMG]

2. theweeknd

theweeknd Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    izvinete ako sum aroganten no nikakvi kremovi nema da vi pomognat mrzi edni , stani na sabajle i odi da trcas imaj fizicka aktivnost ni celulit ke imas nisto , i vnimavaj malku na ishranata.

На BabyStyle, kikkki и bella.s им се допаѓа ова.
  3. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    412
    Само што ми стигна. Ќе пишам по 2-3 недели пак.

4. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    51
    женчиња мене оваа крема ептен ми ја пофалија. Породена сум пред 11 ипол месеци и имам стрии на стомакот од бременоста. Читав искуства демек делувала и на целулит и на стари стрии ги снемувало. Дали некој од вас има искуство? Ве молам споделете ако ја користите. Ја купив јас, пред неколку дена па ќе видиме.
    IMG_20150414_230603.jpg

5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Каде ја зема и колку пари?

6. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    51

Ја земав од една жена, германско производство таа била зачленета во некоја германска брошура нешо како што се авон или незнам шо. Па ги порачува од таму и ми ја испрати по брза пошта мене до дома. Инаку пишуваше и во кои продавници во Германија може да се најде, само треба да прочачкам да најдам па ќе кажам. 515 денари е. :)

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Може да се јави некој како мене што му помогнала крема? Еве јас кревам два прста :) Ако користиме креми не значи дека сме мрзи невидени, се излежуваме по цел ден и јадеме што ќе ни текне. Јас конкретно имам пробано неколку креми, некои со помал, некои со поголем ефект. Вежбам со години наназад, внимавам на исхрана, вода (или чај) пијам повеќе од 2 литри дневно, ама и кремите си го прават своето, особено масажите. Сум забележала видливи разлики во измазнување на кожата после определено време.
    Што се однесува до темава, јас лично најзадоволна бев од една крема од Авон во виолетово пакување, ама веќе ја нема. Имаше масажер на самата тубичка. Сега си ја порачав новата во црвено пакување, па ќе видиме како ќе се покаже. Обавезно ќе пишам пак :)

На butterfly.mk, kjukli, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Alexandraaa123

Alexandraaa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    devojki imam fleki po teloto, najmnogu na nozete bidejki bev mnogu pametna pred nekolku meseci, mnogu nervozi i stresovi i pocnav da se "kopam" po teloto. Pocnav da se stiskam, bubulicki, potkozni vlakna, pa toa krv ke potece pa ke se napravi koricka,jas ke ja izvadam pa pak kopaj.. Lom sum sega. Bev kaj dvajca kozni lekari i dvajcata mi dadoa ist losion koj sto ne mi pomogna. Nemam pari da si dozvolam da odam kaj Ancevski ili nekoj takov na pregled.. Help? :(

9. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Пробај со природни методи. Мачкај и триј ги нозете со лимон, минимум еднаш во денот, има некои лосиони од магдонос и ловоров лист што помагале (за повеќе види во Лице, не сакам да кажувам од памет) и слично, подобро со природно отколку со секакви креми и лосиони да се шлапаш.

На Alexandraaa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво девојки, штотуку рецензирав два антицелулитни производи (пилинг и масло за масажа), доколку ве интересира еве погледнете http://biodevojka.blogspot.com/2015/05/blog-post_5.html.
    Поздрав

На butterfly.mk, Hipica и Annath им се допаѓа ова.
  11. dackameow

dackameow Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Не сум била никогаш на третмани за целулит читав по интернет и викаат као џабе се ама јас и почнав да вежбам и ако одам напредно на третмани што мислите дали ќе имам резултат ? некој нека споели лично искуство со третмани фалааа :*

12. hannahh

hannahh Нов член

Се зачлени на:
    26 април 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    студио Сикрет

13. flower11

flower11 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    32
    Здраво. Дали некој ги има користено, дали помагаат ?

11167990_894545047283456_6266050774851586244_n.jpg

14. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Не сум била и јас, а се мислам да одам не некој таков. Една пријателка моја има одено и задоволна е.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.775
    Зависи какви третмани. Повеќето третмани за слабеење после завршувањето оставаат само висната кожа која буквално се тресе како желе. Затоа е подобро умерена разновидна исхрана и вежбање барем три пати неделно.
    А конкретно за целулитот - сум пробала повеќе третмани - најефикасни се рачните антицелулитни масажи изведени од професионалци (без да има крвни подливи и пукање на капилари). Масажа комбинирана со правилна исхрана и многу течности, вклучително зелен чај и ѓумбир како топач на масти е најефикасното нешто што мене лично ми помогнало. Еве, 4 години после бременоста јас немам целулит (а имав ужасно многу), иако имам вишок килограми.

16. jloves

jloves Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    219
    Не сум била на третман,нема ни да идам.Едно имам да кажам на оваа тема..Физичка активност,вода,здрава храна,ексфолирање на кожа.Не можете да јадете што стигнете,да лежите цело време,да идете на третмани и да очекувате добри резултати.

17. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    сум била пред неколку години и се нај нај зборови, немам што лошо да кажам, иако се доста скапи, вредат за тие пари, и за тие што сакаат да ослабнат, е сега се доста болни, ама за убавината вреди, тој период немав целулит никаков, ми исчезна, ама после бременоста пак се појави, и така сега си седам со целулит,се додека да дојдам до некоја вишок пара па да го посетам салонот пак :doh:

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.250
    Го користел некој?
    200мл за 1000 денари.

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Дали некоја гоима користено овој третман за намалување на обемот на бутови,колкови,стомак?
    Јас го имав од поодамна порачано(не му е поминат рокот),само од пред недела дена почнав да го користам антицелулитниот од авон на солушн со масажерот тој што е од подамна исто така го порачав и лани летото го користев,а сега пола пакување беше и го потрошив за недела,сеуште нема ефекти освен помазна и позатегната кожа,но намалување на целулитот ни минимално.Пошто не сакам да прекинувам додека да порачам нов,дали ќе биде во ред да продолжав со овој?Ќе има промени со целулитот пошто и така немам многу?И како го употребувате вие ако го имате користено?Дали да го мачкам само на кожа или можам да правам масажа со еден масажер исто така од авон за целулит што го порачав виолетов е рачен масажер? 31vALO-UnPL._SY300_.jpg massage.jpg

20. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Dali go ima nekoja koristeno anticelulitniot gel od medobil sega na gruper go ima na namaluvanje dali dava nekakov efekt,a ovoj racen masazer nesto pomaga ili ne kolku kosta .se izvinuvam za latinicava nesto so kompjuterot imam problemi.