Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. Juuuuulie

Juuuuulie Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    162

јас го имам користено масажерот и доста помага, само него да го користиш без лосиони има ефект а плус уште кога ќе ставиш антицелулитен гел..мераци :D секоја година 1-2 недели пред одмор активно си се масирам по 10мин навечер пред спиење и стварно има ефекти (не е да речеш да треба цела година да се користи па сеа за 2 недели да нема резултати, баш напротив)

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Го имам другиот од десна страна, сега сум го користела 1 недела јест да има нешто ефект но го немам пробано заа целулит.

3. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Dali racniot masazer go namaluva celulitot kolku cini i dali sega go ima na namaluvanje vo avon

4. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Јас масажерот го земав 99денари,и да на намалување беше но пред,7-8 месеци јас го земав,и не знам дали го има сеуште во каталог.
    Инаку,јас сепак кратко време го користам и не знам дали е ефикасен зошто сеуште не сум забележала некој видливи резултати.Јас го користев во комбинација со антицелулитниот од авон крем во виолетово пакување,и тоа само една недела,и се што до сега сум забележала е зацрвстена и помека кожа.

5. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Некој салон да препорачаш? Дали со тие третмани се засирува крв под кожата и останува така црно?

6. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.446
    Кaквa е рaзликaтa тaлoг oд кaфе и сувo кaфе дa се нaвoдени мaлце сo вoдa? Бидејќи сo зoвривaњетo нa вoдaтa се екстрaхирaaт кoмпoнентите oд кaфетo вo вoдaтa.

7. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Женски мене многу ми се прават модринки низ нозете и задникот, не од удрено, така ги имам од време на време,ги снемува и пак ги има на разни места. Имам и целулит над колената и воопшто немам циркулациjа низ нозеве... Правев масажи во Силуете, сеедно, исто си е. А модринкиве од што може да се поjавуваат?

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Normina

Normina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    54
    И јас се соочувам со истиот проблем веќе подолг период , малце ако се удрам и оп модринка а некогаш ми излегуваат сами по себе ... Бев на лекар испитана сум на се , слаба циркулација ( за слаба циркулација одев на масажи во св.николе 3 пати мн се болни ама да не се заречам ми помогнаа ) и ниски тромбоцити ( ниски тромбоцити од преобилно крварење ) и на крај излезе дека имам полицистични јајници и затоа имам обилни крварења ќе искрварам и оп модрици по нозете ... Би ти преорачала да одиш убаво да се поровериш со лекарства за циркулација нека не те лажат ( уште сега да ти кажам ништо не помага ) само биди физички поактивна и земи си ја маста хепатромбин за модрици е и помага ...

9. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    lele i jas imam isti prob. imam 23 godini i sum dosta aktivna ama eve odreden period zabelezuvam mi izleguvaat modrinki sami po sebe.a ne me bolat i bas denes se mislev od sto li moze da mi se.
    kakvi ispituvanja treba da napravam?? oti ne sum vo mk.

10. Normina

Normina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    54

11. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Блиска личност го имаше овој проблем со често појавување на модринки кои не болат и беше на испитувања на трансфузиологија. За среќа резултатите беа во ред, само имаше препорака да внесува дополнително Витамин Ц.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Модринката може да се појави од многу пиење аналгини и вентори.

13. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    525
    Морам да ви го препорачам докторс кремата за целулит. Не гел, крема. Не е скап, јас во аптека го зедов 260 ден., а е мн ефикасен проверено со сигурност. Секое сабајле пред да одам на работа се туширам и се мачкам со кремава. За едно три недели редовна употреба кожата на бутовите ми е мазна и можам да кажам целулитот полека ми се намалува. Нема да згрешите ако пробате.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Јaс си јa земaв кремaтa oд Авoн тaa 5D штo е oд сoлушнс и се мaчкaм и мaсирaм скoрo еднa неделa сo relax and tone. Кoжaтa ми е пoмекa дa, aмa кaј целулитoт немa прoмени, се нaдевaм декa е рaнo и декa ќе биде пoдoбрo. Плус oд утре пoчнувaм сo пливaње и ќе вoзaм велoсипед, пa.ќе видиме дaли имa резултaти.

15. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Здрaвo девoјки, имaм еден мaсaжер всушнoст не ми некoј зa целулит или сличнo ниту гo иaм земенo сo тaквa нaмерa, нaлетaв денес нa тие штo се прикaчувaaт нели и рaзлични се и се мaсирa дaли сo кругче или бoцки или штo уште не, тoa сo бoцки без дa гo приклучaм мислев сaмo дoдекa дa пoмине црвенилoтo ќе гo немa целулитoт тaкa беше нo сепaк се нaмaли, ќе прoбaм и сo креми и сo мaсaжерoт a не сaмa дa гo вртaм тoa хaхa :wasntme::lol:истo тaкa имaв и претхoднo пишувaнo вo темaвa :!:нo имaв сaмo стрии a сегa и oвa;((facepalm)кaкo и дa е зa неделa две искренo oчекувaм резултaти ќе пишaм.
    *физичкa aктивнст секaкo, бaрем трчaње и или брзo темпo нa oдење немoјте без тoa дa зaмислите декa ќе се "oтaрaсите" oд целулитoт oсвен aкo не мoжете дa си дoзвoлите oперaции или скaпи и сигурни мaсaжи:)
    Истo тaкa би ви препoрaчaлa дa се нaмaчкaте сo кремa/гел и дa се зaвиткaте вo фoлијa пoтoa хелaнки или тренерки вaш избoр :) и кејoт ве чекa:D

На Elen4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    сакам да прашам дали може да се прават масажи на нозете за целулит додека сте во менструален циклус?

17. Nita25

Nita25 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    24

Да може доколку е рачна масажа, а со третмани како LPG или лимфна дренажа не.

На Marinelce92 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. K.Karanfillova

K.Karanfillova Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    83

Ќе може ли да ми кажеш од каде ја купи, ја имали во аптеките и која и е цената?

19. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    18
    Тоа ти е од ниски тромбоцити, мене ми се имаше појвено пред неколку години, и одвреме навреме повторно. Земи упут и оди на лекар, јас одев на трансфузиологија

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    18
    Како си задоволна од кремата има ли ефект и јас го имам истиот проблем. Од каде ја зема и која цена