Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    @mims-89 Се надевам ќе го реализирам планираното со голем напор и труд. За модриците точно, малку некој да ме штипне, или да се удрам во нешто ми излегуваат и затоа сум лом од масаживе. Секогаш сум имала модрици, таква ми е кожата. Ама сигурна сум дека со масаживе ќе има поголем ефект во борбата против целулитот. Се мачкав денес со маслиново, па пред спиење ќе се туширам со талог од кафе и ќе се масирам со Сатвата.
    Денес сум на цедени цитрони, салата со туна и индиски ореви. Деновиве ќе си сварам некоја чорба, ќе правам некои здрави комбинации да не ми здосади едното исто секој ден.
    Поздрав. :*

На simoncelicius и mims-89 им се допаѓа ова.
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Пиј многу вода, за детоксикација е многу добро следново.
    Во бокал или шише од 2л стави парчиња лимон, ливчиња нане, ѓумбир во прав (две лажички) или свеж на парченца еден корен, краставичка исецкана со се лушпата, можеш и друго овошје што имаш по дома да ставиш. Од вечер направи ја и наредниот ден пиј си ја цел ден. Многу е добро и за освежување, наместо да пиеш купечки сокови. Супер што пиеш цедени цитрони, многу се ефикасни во борбата против целулит.

На Biodevojka, barbiegirl.24 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  3. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Ти благодарам, ќе пробам да направам нешто вакво. Ќе пишам штом ќе има некакви резултати на мене, да се пофалам. :D Поздрав. :*

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво девојки, секако дека појавата на целулитот зависи најнапред од генетска предиспозиција (која за жал неможе да се промени), меѓутоа состојбата може многу да се подобри со мали промени во исхраната, често движење или физичка активност (не мора којзнае што да правите доволно е да пешачите по половина час секој ден), и секако многуууууууууу вода и детокс вода како што кажа мимс погоре. Друга важна работа која мора да ја нагласам е дека за целулитот почнуваме да се грижиме и да делуваме некаде мај месец пред одморите што според мене е погрешно. Треба да се грижиме во текот на целата година (секако зборувам генерално, поголемиот број на девојки пред да одат на одмор почнуваат со волшебни диети и масажи, а цела зима спиеле). И во текот на зимскиот период треба да се работи на случајов секако не манијакално, не е најважната работа на светот, меѓутоа ете да се пијат течности, да се користат соодветни креми, физичка активност и др. Ова е секако мое мислење. Поздрав до сите.

На Pucanka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Девојки да ве прашам за кавитациите, дали е штетно да се прават 2 -3неделно? Во салонот ми рекоа дека не е проблем да се прават преку еден ден. Исто сакам да прашам и за боди врапинг мислам дека се вика третманот што се седи умотан во ќебе 40 минути колку пати неделно смеам да го правам? После овој третман бев црвена 3 саати од топлото и цел ден пиев вода, како дехидрирана бев.
    Поздрав.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Некое масло или крем да ми препорачате за масажа?
    Јас имав малку целулит не забележлив скоро ич, ама летово се опуштив многу чипс изедов во животов до сега немам толку изедено и не се движев многу физички и гледам преѓеска имам целулит на нозете горе од страна, а на адникот немам, ама да го стегнам тогаш се забележува и одвратно ми е. Инаку а вода пијам многу секогаш над 2л.

7. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво јас може да ти препорачам две кои сум ги пробала кај нас во продажба. Едното е на алверде за целулит и навистина е многу ефикасно кај мене има фантастични резултати, само многу јако мириса. Цената му е околу 270 денари за 200 мл ако не се лажам беше (не ми текнува го завршив шишето). Исто така многу убаво е и она на Ла Сој 100 мл за 350 денари ми се чини. Во моментов користам едно што сама си го направив со бадемово масло и лимоново (кое всушност е маслиново масло со кори од лимон) и фантастично ми е а додадов и етерично масло од рузмарин за циркулација. На блогот имам напишано рецензии за овие две масла на Алверде и Ла сој ако те интересира прочита, а ќе најдеш и многу рецепти насправи сам за оваа проблематикај. За било што слободно прашај. Поздрав.
    п.с. никако не земај производи со минерални масла и течен парафин затоа што ќе ти ја влошат состојбата и може да ти ја исушат кожата.

На simoncelicius и deskarada им се допаѓа ова.
  8. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.409
    Допаѓања:
    9.375
    Имам многу целулит помош некој природен лек, чаре :(:(

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Девојки јас сеуште одам на третманите за целулит, уплатив и нов пакет масажи. Сакам да ве прашам за кавитациите дали се штетни? Направив 5, сакам да земам уште 5. Масажи направив околу 20.
    Внимавам на исхраната, ретко прекршувам. Има резултат, влегов во старите фармерки заради тоа што ослабев и во обем благодарение на кавитациите. Продолжувам понатаму со ваквиот режим, мора да си оди целулитот од мене.

На IamSexyAndIKnowIt, Petar80 и angelche16 им се допаѓа ова.
  10. kristina.popovska

kristina.popovska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Samo da se vnimava na ishrana i barem po 2-3 pati trcanje na kej, traka...

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.409
    Допаѓања:
    9.375
    Јас се трчам секој ден сум активна на исхраната внимавам се и пак не сака таква сум по градба :@:@

12. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923

Колку чини еден пакет со кавитации + масажи?

13. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Kako ste zadovolni od SATTWA na alkaloid group-sattwa-celulit2.png

14. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
  15. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Абе луѓе џаба ке купите некој продукт што е против целулит ако не знаете/не можете да ја направите масажата. Кај некој ке има резултат но само површински а внатре целулитот ке си стои. Мора тој целулит да се извади на површината па посем да се оттргне скроз од вас...не бива намачкај и оп да го снема
    Не ме сваќајте погрешно само добронамерен совет е ова и да не трошете пари за џабе
    Поздрав :*

На Bruneta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Одстранување на целулит, само со континуирано вежбање секој ден, и елиминирање на маснотии и сол од исхраната.Од искуство зборувам, пред некоја година грам целулит немав без никакво користење на креми, масажи и сл.

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    За солта и јас имам слушнато дека прави целулит, а инаку јас го собирам талогот од кафе и се мачкам целаа по телото го држам 10 минути и после тоа се масирам колку можам повеќе време, пијам многу вода и вежбам порано имав повеќе целулит сега не толку;)

18. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Kaде ги има ваквите рачни масажери,освен во Џамбо?[​IMG]

19. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Јас од Авон имам купено сличен, само не знам кај ми е.

20. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    Има видено и во ДМ од марката Ебелин мислам беше :)