Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    @Biodevojka Можеш ли нешто повеќе за маслото на Алверде против целулит да објасниш, како се користи колку време?

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, секако јас го користев зимата од декември месец па некаде до мај го користев редовно скоро секоја вечер. Во тој период одев и на пливање. Кај мене даде навистина супер резултати, кожата ми беше многу поеластична, затегната и мазна. Лично го нанесував еднаш дневно, или после базен (откако ќе се истуширав) или деновите кога не одев на базен го користев навечер пред легнување (за да има подобри резултати преку ноќ) на чиста кожа. На благо навлажнета кожа (на пример по туширање) се зема доволна количина од маслото и со благи кружни движења се прави масажа. Многу е важна масажата затоа што само ако се мачкаме не се добиваат истите резултати. Секако не треба да притискате и да бидете агресивни само со благи движења. Јас масажата ја почнувам од делот над колениците па нагоре кон бедрата со кружни движења се додека маслото убаво не се впие. Движењата секогаш нека бидат одоздола па нагоре и комбинирај ги кружни со прави движења од надворешните страни на ногата. Навистина има ефект. Е сега, вчера бев во ДМ да си купам некои работи на 20% попуст (една феминка пиша дека има попуст па да не останам покуса:)) и видов антицелулитен гел со истиве состојки како маслото (нов производ беше) кој сигурно веднаш се впива и нема потреба од многу масажа како маслото на пример. Сеуште го немам пробано, затоа што моментално користам една друга крема на база на кофеин. Ама ете знај дека постои, па ако немаш трпение или време за масажи пробај го. Инаку за маслото резултатите се видливи веќе по првото шишенце. Секако ова зависи и од степенот на целулитот, ама ако редовно правиш третмани а не само пред доаѓањето на летото како што прават повеќето девојќи ќе имаш големи резултати и ќе успееш да ја задржиш кожата еластична. Антицелулитните средства се користат во текот на целата година особено зимно време кога сме помалку активни и јадеме потешка храна за разлика од летото. Се надевам ти одговорив, ако те интересира уште нешто слободно прашак. Ах да, инаку мирисот е многу силен на рузмарин, лимон, (затоа и го нанесував навечер затоа што облеката малку ќе ти мириса, пижамите и да мирисаат никому ништо) така да се надевам нема да ти пречи.
    Поздрав драга Дејзи

На VladeMila, simoncelicius и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
  4. accipiter82

accipiter82 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    21
    Дали имавте искуство со ваков вид на масажер

5. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    798
    Го користел ли некој чајов и како е задоволен?

ЦЕЛУЛИТ МИКС
    ЧАЈНА МЕШАВИНА КОЈА ПОВОЛНО ДЕЈСТВУВА ЗА РАЗМЕНА НАМАТЕРИИТЕ

Чајната мешавина која во својот состав содржи лист од бреза, цвет од хибискус, мајчина душица, лист од коприва, лист од нане, корен од глуварче, лист од магдонос, коњски опаш, чубрица, лист од маточина и плод од шипка дејствува поволно на метаболизмот на мастите и на процесите на мобилизација на мастите од масното ткиво, а со тоа и на водата која е врзана меѓу масните клетки во ткивата зафатени со целулитис. Дејствувајќи на подобрена продукција и проток на жолчниот сок, билките од мешавината го помагаат варењето на храната и поволно дејствуваат на размената на материите.

Се препорачува да се пие во текот на денот, незасладен. Особено благопријатно дејствува кога се пие пред јадење. Доколку не е поинаку пропишано, се препорачува максимална дневна доза од 1 l чај. Чајната мешавина не се препорачува за употреба кај деца помлади од 12 години, при бременост и при лактација, како и при постоење на оштетувања на бубрезите и на црниот дроб.

Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот кое се наоѓа на амбалажата и за дополнителни информации консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Достапен е во пакување: филтер - кесички 20 х 2 g

84 денари во Тинекс.

http://www.alkaloid.com.mk/celulit-mix-filter.nspx

На Dzes88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Tocno taka celulitot ne go snemuva so mackanje kremi masla, saka profesionalni masazi i sekako vezbanje, i mnogu voda:!::dance:

На sugarlips и citiesinflames им се допаѓа ова.
  7. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    468
    Женски кажете ми некој салон каде што прават масажи за целулит, многу имам на задникот и сега гледам на нозете горе имам ќе си умрам од мака :(

8. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066

https://kupinapopust.mk/deal/index/...asazhi-vo-salonot-za-ubavina-velvet-skin-7230

Ова го најдов на странава, малку поефтино ми се виде :) И јас сум за :)

9. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Screenshot_2016-01-09-22-16-11-1.png
    Јас го користев ова чудо и навистина има ефект по само 10 дена.. Не знам тука не сум го сретнала го купив на акција околу 1500 денари.
    Оцена: 10!

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  10. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066

Да не сакаш случајно да одиме?? Јас сакам секој месец до лето да одам на барем 10тина масажи :)

11. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    468
    Може да се договориме и да идеме, и така не ми се иде сама :)

На s&s му/ѝ се допаѓа ова.
  12. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066
    ама ајде од 1ви :) ... а сега може да го купиме купонот

13. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066
    Пишете ако сака некоја да доаѓа на антицелулитни масажи во Карпош 2, 990 ден, 10 масажи :)

14. Platoniclover15

Platoniclover15 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    дечки а отприлика колку антицелулитни третмани треба за да се тргне целулитот? и јас имам на газот и нозете...

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
  16. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066
    Ако си послаба, мислам дека побрзо ќе го снема... Јас одев само на 10 и доволно ми беше за тогаш. А после неколку месеци, еве го пак :) и во февруари ќе одам пак на 10 :) ајде ако си за :)

17. Platoniclover15

Се зачлени на:
    5 август 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    суумм за а каде ќе идеш? и колку пари?

18. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    2.778
    Да ви се пофалам почнав со вежбање борба против целулитот.Дома си правам вежби и скокам на јаже правам стомачни, а се надевам и дека за летово ке бидам без сало и целулит.

19. HuLi

HuLi Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Probaj Revoten vidi na YouTube

20. Platoniclover15

Се зачлени на:
    5 август 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    дечки а земал ли некој од вас од овие купините на групер , дали се ефикасни?