@peperutche21 го правам со талог од испиено турско кафе.... Резултатите се индивидуални за жал. Јас веќе месец дена го практикувам следново: ставам антицелулитна крема од сабајле. дента возам точак до работа и попладне одам на вежбање. После вежбање пред да се туширам се масирам со талог од кафе ама одма го измимвам. По две недели почна да ми се разградува и да искача на површина, може да се рече стана повидлив, ама сега еве месец дена како го правам ова воопшто немам целулит. Морам да напоменем дека леб јадам многу ретко, не внесувам шеќер, пијам скоро 2 литри вода и по две шољи зелен чај во текот на денот.
Здраво девојки, дали сте за антицелулитни третмани по салониве? И дали некоја била на третман во Сандра ексклузив или Стеси во Скопје? Гледам има понуди на групер, ама не знам колку вреди да се испробаат?
Мора да биде талог од испиено кафе? Имам дома едно турско кафе со пројден рок па мислев да го рециклирам во пилинг, без да го варам.
дали талогот од кафе директно го ставате на кожа, или го мешате со обична крема? па после со фолија или?
За целулит-гуам фанго гел,проверено-за 1 месец нема да имате воопшто.Е сега не можам да го најдам никаде,го имаше до пред 2 год,сега само преку интернет
Јас прво ја намокрувам сосем малку кожата па талогот го тријам силно и подолго на местата кај што имам целулит а и на цело тело бидејќи прави многу добар пилинг. Веќе 2 месеци го користам овој метод, на секои 3 дена се тријам со талогот и има бајаги подобрување.
Од саботата почнав да пијам од чајот ЦЕЛУЛИТ МИКС и си го купив тоа од Sattwa, се мачкам по 2 пати на ден кога ќе станам и пред спиење. Девојката во аптека ми рече дека ќе ме пече ама јас ништо не осеќам освен црвенило и ми жеже кожата ама тоа верувам дека е од самата масажа. Ајде ќе видиме понатака како ќе биде може е рано да зборам со само 3 дена користење. Ако има ефикасност ќе ве известам.
Во ДМ има некоја нова колекција против целулит. Пробала некоја било кој од продуктиве? Сакам да пробам нешто само за зацврстување, ама се двоумам што.
Јас го купив ова во средина. Во пакувањето се две гази натопени со некоја течност од чајно дрво и уште нешто. Ме зачуди што пишува дека се за повеќе употреби, ама веќе два пати ги употребив и сеуште се влажни. Ги обвиткувам деловите околу нозете каде што имам целулит, па ќе видиме за некое време дали ќе има подобрување Ќе пишам.
Има кај неа на профил слика. Кога ќе земам во обзир дека таа користи и става слики од производи на Алкалоид, пример ова против целулит, Бекутан заштитен фактор, не можам а да не помислам дека и даваат пари за да ги рекламира.
Јас имам најмногу целулит отпозади на бедрите отпозади и на горниот дел од ногата.. Како да го одстранам, кој се соочил со мојот пробл.. Од што има најмногу фајде?? Во странство дм ми е на 15мин бев видов и пишува има фајде доколку се примени здрава исхрана и многу движење иначе само така не помага... Прати слика од сите производи
Здраво девојки, никогаш не сум се замарала многу за целулит, немав видлив, меѓутоа годинава нешто збеснав, дали е до годините или до досадата. Си купив крем од лаванда антицелулитен на природна база, го користам веќе 1 месец редовно, секоја вечер после туширање. Од невидлив целулитот ми стна видлив ^) Дали е тоа нормалнооо? Во меѓувреме еднаш неделно правам детоксикација на организмот со чај од млеко и зелен чај, пијам вода имам режим на исхрана и се по пропоиси. Дали некој има слично искуство?
Се мислам, дал да правам тинктура од бршлен и онака во сите креми и гелови го има... Ај белки ќе стрефи невреме, да изнаправам еликсири, вака немам елан. Да берам листови, па да топам тоа свинска маст, па пчелин восок.