Ја 54 сум Нема везе килажата.Ја си сакам мрсно и џанк фуд, а и ги јадам доста со цел да се здебелам.Иам еден масажаер дрвен со такви топчиња, можам со него.Која Сатва ја имаш? Црвеното?
Па да, можеш и со тоа секако ќе брка работа, јас имам Сатва зелена. Барем такво е шишето Ох бе, кој сака да ослабе, кој да се поправи, секој со маките
Само рачна професионална масажа, евентуално мадеротерапија. Да се разбие мора, за да може да се исчисти. Освен тоа, многу течности, зелен чај со ѓумбир, намален внес на сол и кофеин. Ама масажата е клучна, оти без разбивање на грутките ќе го имаш. Јас најдобри резултати имав после масажа, од професионалци, без модрици. И електростимулации ми правеа, сѐ ми се исчисти од првата бременост. А во бременоста се прави целулит под влијание на хормоните, и тој многу тешко се чисти.
Во Скопје немам најдено, а во Охрид кај што одев, не работат веќе. За другите градови не знам да кажам.
Јас лично користам сатва и сум презадоволна иако се случува 2 - 3 пати во неделата да правам масажа сама дома.Е сега морам да напоменам дека немам видлив целулит,чисто за да спречам појава. Пијам многу вода и течности во текот на денот се трудам да внесам до 3л.некогаш и повеќе,внимавам на исхраната,вежбам и секогаш пред одмор одам на 10 мадеро масажи.
Споделете искуство со што можам да го намалам целулитот освен со вежбање и движење, кое што го практикувам. Благодарам
Јас одев на масажи. Ми помогнаа но не премногу. Вода исто така многу. На сатва кремата ја фалат ама кај мене не делуваше премногу. На крај краева- такви сме, јас научив да си го сакам целулитот и се помирив дека го имам. Што де не пробав, и на липолиза бев- џабе фрлени пари(имаше краток ефект, се намали стварно, ама после некој месец исто ко да не сум била) . Сега не го ни приметувам искрено.
Јас го пијам чајот на Херба имам тврд целулит и приметив позади малку ми се исчисти додека од напред имам уште. Го пијам скоро месец и пол,по правило треба да се пие по два пати дневно ама мене ми е многу јак така па го сведов на еднаш дневно. Да знаете дека често ќе мокрите и често вода ќе ви се пие.
Јас денес бев на мадеро и ме болеше и сега имам неколку модрици од позади, нормално било првите масажи демек ама еве не верувам, во сабота имам следна
Нормално е да се појават модринки на деловите кои се понежни,и зависи од типот на кожа,но тоа да бидат "нормални" модрици,не темна боја како модар патлиџан.Или замоли ја понежно да те масира.