Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Целулит на задникот

Да ве прашам масажата со талогот од кафе колку пати дневно/неделно треба да се практикува и дали талогот треба да биде пресен?

2. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Целулит на задникот

Јас летоска си правев пилинг со талог од кафе пред секое туширање значи секој ден дека лето...жестини и мајка ми обично кога ќе пиеше кафе и викав да не ги мие шољите,значи се триев со остатокот а некогаш кога немав ставав свеж талог не варен :) Иначе си цедев и по пола лимон дека имам читано се затегала кожата од тоа а и убаво е витамин Ц...и морска сол ставав дека ефтино а прочитав на форумов негде дека ефикасно било :) Ама се мачкав само две три недели, а треба константно па не приметив некој резултат.Во секој случај убаво ја правеше кожата мазна и свиленкаста,сигурно има некаков ефект.Пак ќе почнам да си ставам кога ќе можам од време на време..
    Него добив ваучер бесплатен да искористам што сакам во еден од салониве и избрав баш антицелулитна масажа за да знам дали вреди др пат јас да платам за тоа.И еве втор ден ми беше денес па ќе ве известам за резултатиоте после една недела :)

3. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Целулит на задникот

ммм ајде баш чекаме одговор дали ќе има резултат... и ако имаш информација да ни кажиш каков третман е и колку пари е... позз

4. martincencee

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Целулит на задникот

Па тоа е масажа 45 минути трае и се масираат местата каде што телото е склоно на целулит(цели нозе,раце,стомак) ма да ја само на нозете имам ама ај таква била масажата....Десет масажи се вкупно 6000 ден!Јас дека имам ваучер добиено без пари од 100 евра иначе немаше да ме видат таму :lol: мислам дека премногу е скапо!Во овои по маалски салони што се таквите масажи биле околу 2000-3000 ден.Ама сепак ке видам за една недела резултат дали вредат и тие 2-3000 да се дадат некогаш :)

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    Целулит на задникот

Женски,во Тедико има пак акција антицелулитен гел од бршлен на фитогал,2+1 гратис за 244 денари.Се наоружав,плус мајка ми ми земала две туби гарние.Па да видиме...
    Под задникот перничињата ми ги снема,само при силно стискање малце дупчиња излегуваат,ама се ништо страшно во однос на тоа претходно што беше.Сега ми пречат надколениците и има да ги срамам и нив! :D

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Целулит на задникот

лилитке, а масажата ја правиш со некој масажер или рачно? :^) затоа што знам дека овие масажерите на струја што се ептен ефикасни биле во комбинација со гел за целулит :^)

7. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    Целулит на задникот

бројче дечко ми купи таков масажер од топ шоп ама он за затегнување као демек бетер од женско е за надворешен изглед...место на мене да ми купи хаха И го пробавме на струја не не нешто посебно ама треба повеќе време да се користи за да има резултати...ама ја си знам рака си е рака...не може нешто да ја замени...ја бев на антицелулитни масажи и стварно ми помогнаа...уште немам целулит на задникот од лето...а сама ме мрзи да се масирам а имам дома и антицелулитна крема и тоа таквото за масирање со боцки ама кој да седне и да се масира... :tmi:

8. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Целулит на задникот

за тоа од топ шоп имам разбрано дека ептен е ефикасно, и дека за кратко време покажува резултат (за релакс енд тон зборуваме нели? кој знае дали вака се пишува :lol: )
    е па мене ме мрзи да се стискам сама бе :lol: затоа викам за едно масажерче :tmi:
    немам кој знае колку целулит, ама која жена нема ни малку... затоа се тешам дека може да ми помине и тоа што го имам, да си се истискам убаво со масажер и гел за целулит.
    а ти мис каков гел користиш? :?:

9. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    Целулит на задникот

не е релакс енд тоун имаше уште едно го рекламираат ауу како се викаше се закачува околу стомак, на бутини, за раце има посебно и те дрмаа струја боли многу пецкаа ама се навикнуваш...со него исто има гел антицелулитен розе е хаха...а за релакс и ја имам слушнато дека е ефикасен..а ја користам од Нивеа...мислам ми стои дома и си го гледам пошто сум мрза со раце сама да се стискам....и ја го скаам тоа релакс да си го купам...за антицелулитна давам 3000ден за 10 третмана а тоа е исто толку ама знам ќе си го имам и ваљда нема да ме мрзи кој знае |(

едит: Ab Tronic се вика :)

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    Целулит на задникот

Користам масажер со топчиња,ама рачен е.
    Електричен немам,имам пеперутка на батерии,ама таа не ја користам со антицелулитни гелови и креми,затоа што и не и е во описот,затоа што на неа има специјален гел за да може да се залепи,па страв ми е да не ја зезнам.А рака на срце оддамна се немам масирано со неа.
    Мислам дека најмногу ми се повлече од пиење на вода и зелен чај.Не сум под 2 и пол литри вода и 2-3 шољи чај дневно.А и вежбам редовно...па врска немам до што е,а можда и затоа што престанав да пијам газирани сокови и да јадам фаст фуд.Не дека ич,ама во еден или два месеци еднаш.А по благите работи и онака не сум нешто многу-многу...
    Јадам по два моркови на ден последниов месец,некаде прочитав помагале и 5 јаболки.

11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Целулит на задникот

Сега пред некој ден во едно списание прочитав едноставен антицелу рецепт, па вреди да се проба.

Коктел од зелен/бел чај, сок од цеден греjпфрут и портокал. И еднаш дневно да се пие.

Инаку мене од вежби најмногу ми помага трчање или брзо пешачење. И пилингот со кафе (мислам негде на форумов го прочитав тој совет) ептен помага.

12. martincencee

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Целулит на задникот

Јас сега одам на масажи,утре седмата ќе ја правам ...гледам дека има ефект ама дека скрис ќе изчесне сумљам.Добро е и што комбинирам со бежбање...Јас пред месец два купив на Леа(Фитофарм) имаше исто промоција крема и гел од бршлен гратис ама изгледа друго е ова Лилит што напиша,не ми е поцнато фитогал.
    Лилит си пробала ти тоа што викаш дека имало промоција во Тедико?Има ефект?Која крема најмногу ти има помогнато.
    :@ :@ Аааа таа водата ја заборавам...многу малце пиам а знам дека е мн важна за истребување на целулитот :(

13. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    Целулит на задникот

лелее браво лилит, кој режим, секоја чест...
    ја не би можела така...
    вода не пијам, само сокови е зелен чај почнав сега да пијам...на диети сум понекогаш, пазам што јадам, т.е. помалку јадам ама не се откажувам од ништо...пошто не сакам овошје...зеленчук си јадам секогаш...ја имам слушнато за патлиџан дека помага многу....немам многу целулит...дури не ми се ни познава кога стојам...а ако затреба си идам на антицелулитни ми помагаат ептен

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    Целулит на задникот

Од денес ќе почнам да се мачкам со ова,па ќе ви пишам за резултатите.Ама не се откажувам дур не го снема скроз и оној од позади што се гледа само при стискање.
    А веќе некое време не се мачкав со ништо,немав доволно време,само си наметнав режим и не обрнував внимание што се случува намерно за да не се нервирам,ама си запазував рутини со пилинзи такви работи.
    Не знам што ми помогнало најмногу,искрено.Можда гарние се покажале како најефикасни,ама може и повеќе сум стискала кога сум се мачкала :D
    Пробајте од се по нешто,направете план со почеток и крај и бидете упорни.
    Иако знам дека џабе ми е,од него нема спас.Секогаш се враќа при мало опуштање,ама ајде...да не се рече дека ништо не правам,а се жалам! :D

15. CupCake

CupCake Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    165
    Целулит на задникот

Решението дефинитивно е вежбање.Ако нанесеш само некоја крема/лосион и не знам таму што,можеби ќе има некои резултати,но со физичка активност е најдобро и најсигурно.А плус тоа и здраво е. :)

На martincencee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Целулит на задникот

Девојки пробајте да се масирате со талог од кафе :) соберете колку што мислите дека ке ви е потребно,и нанесете го на деловите каде што имате целулит.Потоа се масирате околу 10 минути силно,додека не почувствувате дека зрнцињата од кафе ви влегуваат под кожа(секако нема вистински да влезат ама незнам како на друг начин да објаснам извинете) :D Откако ке го измиете талогот,кожата ке ви биде малку црвена,но тоа ке помине.Приметив дека од талог кожата ми стана и помека. :) неможам да кажам колку ке помогне бидејќи на неколку другарки им го кажав ова.На некои им помогна на некои не...незнам од што зависи... :?: но вреди да се проба :) Мене ми помогна-веќе немам целулит.А секако важна е и физичката активност,без тоа ништо!

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Целулит на задникот

Не користам ништо , но многу одам, по 6 км дневно, може и не е толку многу, ама целулит можам да кажам дека немам ич, а и дечко ми ме пофали дека немам. :D

18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Целулит на задникот

Задоволни ли сте од гелов :?: Се мислев да го купам, делува или слабо :?:

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Целулит на задникот

Втората туба веќе ми е при крај и искрено задоволна сум.Не очекувај дека тотално ќе се решиш од целулитот,затоа што тоа не е можно ама има видливи резултати...ја затегнува кожата и ја прави нежна.Редовно треба да се мачкаш...Јас навечер се масирам со гелот.

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.807
    Целулит на задникот

^^И јас го имам овој, мене ми е супер, кожата ми е затегната и мазна. Има некои како топченца внатре, како пилинзите што имаат, само овие се топат кога го мачкаш гелот. А и убаво мириса. Е сега, малку повеќе лепи, ама не е толку страшно.