Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Почнав да се мачкам со Сатва па да го споделам искуството.
    Првиот пат ништо особено не се случи, ама затоа второто мачкање беше доживување :D
    Си се намачкав јас целата, нозете, газот, бутовите...кога ме облеа една топчина, се зацрвенив како краба. Кога си го видов газот каков ми е се исплашив, како на рингла да сум седнала, колку само ме пржеше ама си се тешев дека така дејствува.
    Што се не треба да трпам за лепота, ако нема резултат ќе им одам во Алкалоид да се жалам :)

2. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Дај жити се кажи ми кај точно го зема :D Се утепав барајќи, секој можен маркет го поминав. Не ми кажувајте "ееее секаде го има" или "оди во поголем маркет/оди во секоја аптека го има".....кажете ми точно, таму и таму оди купи го :) ај ве молам оти живци искинав веќе....

3. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Јас од Тинекс го купив :)

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас кога се масирам со сатва само се вцрвувам,малку сосем ми жежи?Треба да пецка многу,да жежи?Или јас не се мачкам како што треба?????

5. SweetCandy

SweetCandy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    20
    Јас денеска си го земав Relax & Tone.Од утре почнувам со масажи па ќе видиме :)

6. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Колку пари е тоа Сатва ?
    И да ве прашам масло од Бршлен ли треба или што ?

7. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Еј стварно ја пишете колку пари е сатва? Јас имав малки и со многу напори со ваким, со масирање пешачење и сокро и селиот го исчистив не ми се познавше ама воопште се до декември кога се поправив 5 килограми и сега пак си го вратив :(

8. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    тренирав 8 години,активно секој ден,точно една година не тренирам, дури може да се каже дека не ни се движам,не пешачам многу многу на долги стази, јадам исто колку што јадев и пред тоа, и сега почна да ми се јавува целулит, а пред тоа немав грам значи ич, другарками и козметичарка одам кај неа на депилација и ми викаа што ти е ма тебе што си почнала со целулитов??
    така да јас мислам дека е во тоа што колку повеќе се потиш и кожата ти е затегната толку помалку целулит, или нз како да објаснам еве ви кажувам вистина што се случи со мене

морав да редактирам: и тоа имам целулит само помеѓу нозете (напред) кога се масирам и стискам се познава најмногу,а од позади каде сеуште е затегната кожата немам ниту грам

9. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Mnogu pati niz temava e napisana cenata na Satvata, ni jas ne ja znam tocno, ama idete malku niz stranite ke vidite. :/
    [mod-kirilica:2ypdq8uh][/mod-kirilica:2ypdq8uh]

10. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    околу 260 е јас ја земав од Зегин 256 така нешто.позз

На skyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hunny20

hunny20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    83
    SweetCandy имаш ли некаква корист од релаксот и јас го имам ама не го користам често. Пиши какви резултати имаш да знам дали да се мачам или попусто. Мајка ми го користи ама воедно женава е на диета и незнаеме од што е ослабена. Позз :)

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    http://www.doma.com.mk/artikal.aspx?ArtikalID=12906
    Тука Сатва е 267 денари, тука некаде е цената.

И јас се мачкам со Сатва летно време и порано се масирав па раце ме болеа многу :D, а летово си купив мал масажер и има сцепијално за целулит делче и таман ем лесно е ем мислам дека е доста ефикасно. После црвенко сум и вжештено :D

А која глупост ја правев одамна кога прв пат го користев ќе се истуширам и ќе се измасирам па го миев. А оно не се одмивало. |(

13. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Каде може да се најде такво обично масажерче за целулит?Гледав по маркетиве Рамстор и Тинекс..немам начекано нигде...

14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ја ова го имам
    20 евра е со делче за масажи по телото и делче за целулит. Така да не е специјално за целулит, ама и тие се исти ко овие масажери само се тие за една намена за целулитот.
    Така да ако сакаш вака нешто побарај низ продавнициве за техника.

На martincencee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    ^^ кај дечко ми на работа продавал некој чичко прво му рекол 1800 ден па 1200 и на крај му го зел за 600 ден, исто и другарка ми од зелено пазарче си зела за 800 ден истп вакво делфинче напред му се менуваат делчиња, така да види прво по пазарите
    иначе јас го имам масажерот од цептер ама не сум го користела за оваа намена,изгледа ќе почнам ;)

На martincencee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    259.201
    Овој антицелулитниов гел Сатва од Алкалоид сите се согласуваме дека е добар, но денес во аптека ме убадуваа дека антицелулитниот од Реплек е уште подобар...некоја да не има искуство. Беше некаде околу 500денари 400мл

17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Конечно најдов масажер за целулит - во Џамбо - многу едноставно, а уште повеќе корисно! Масло против целулит имам од Меилаб од бршен, па се мачкам со тоа, а потоа со масажерчево горе-долу до нозеве (по бедрава, напред и назад). Порано смрт ми беше кога требаше да се масирам самата :tmi: 60 денари е иначе ;)

18. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Леле џабе еј,а се скинав од барање сегде по маркетиве...Идам деновиве да си го земам.Јухууу :lol:

19. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    И јас се масирам со масажер само што мојот е поголем и има две вибрирачки топчиња и многу сум задоволна сега треба пак да почнам

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас се мачкав со Cатвата |( Oсвен пржење и црвени нозе, жалам цурки ама немаше некој ефект :?: барем не кај мене! јас имав од тоа големото шише 500мил, и од прилика 400 потрошив, имав уште 100тина....и кој ѓавол ме тераше после неколку месеца, пак да се мачкам....после бањање ја гола, се мачкам, леле кога почна да пржиииииииииииии црвеноооо стана бутчево мое :D до тој степен ме испрже и ми стана жешко на нозете, што за малце ќе изгубев свест, пребледев :envy: не се шалам ова озбилно...