Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.250
    Јас лани почнав со вакуумот и чашите,се гмечев и со прсти,ама многу,се направив модрици и добив воспитна од докторката.Така да стискајте што ќе стискате,ама немојте да се поџигерувате,зошто не е баш препорачливо да имаш модрици на себе,да не разглабам што и како.
    Инаку и јас се шлапам со тие,два пати дневно и не се лоши.Со тоа што прво го размачкувам,па го штипкам,па со тупаница го растресувам,ама внимавам да не се повредам,после застанувам и со просторот помеѓу палецот и показалецот брзо поминувам низ ногата додека не се вцрвени и имаш право,дур завршам ќе се уморам. :D

2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Кај мене сега засега најефективно беше/е масирањето со талог од кафе. Значи ставам лажиче морска сол во талогот кој ми останал, и кружејќи со раката правам масажа едно 10 минути.

Па мазно ми е бе газево, абе да го бубнеш ко Бен Афлек на Џеј Ло во спотот :D
    А и вака кога ќе се загледам одпозади си викам - фино. Задоволувачки.

Е сега без физичка активност не оди. И без тоа чајчето после кое станувам буквално мочла :)

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Претходниот пост не ми се праќаше а гледам веќе одамна е во етерот :lol:

Се извинувам што не е среден убаво, ама кочи феминава скроз :devil:

Заборавив да кажам и дека кога се туширам ја правам истата постапка на масирање со гелот, ама сега планирам во него да ставам 2 лажички кафе, како што имавте препорачано погоре.

И кога ставам пилинг исто сурово се масирам, кога ќе размислам не е лесно да си мое газе, пардон, г`з :lol:

Лилит пробај со првиот центиметар од прстот, знаеш првиот дел што се витка, со него да поминуваш да видиш какво е чувството ;) :lol:

Пирамидке, а за талогот многумина се жалеа на жолта када- чааре?

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Не знам Сеси за тоа, дефинитивно ја валка, но и онака после секое туширање ја подзамивам со она средството - циф миф како се вика :) И нема трајни последици ;)

5. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    од каде го купувате тој гелот на акција што бил од фитофарм?? може слика да видам како изгледа??
    па да почнам да се мачкам оти некако сумнително ми е ова на десната нога почна да се појавува се повеќе и повеќе

6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.213
    Допаѓања:
    139.819
    По ѓаволите жени, кога ве прочитав ми падна жал за мојот задник! Може слободно да се жали за запоставување! А плаче за џигеросување!

Ај, ќе дадам се од себе да му се посветам, чесен титов пионерски збор!

7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    А користите една иста крема постојано, или си дозволувате да ја менувате? :?:

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.250
    Јас планирам да си купам нискобуџетно гелче за туширање,да му опнам цимет,каранфилче и ѓумбир,татко ми ги купува од некаде и пред очи ти ги мелат и со тоа да си се шлапкам секое туширање.

Инаку менувам,во зависност од буџетот,а и независно од него,ретко ми се случува да купувам едно по друго исто. :D

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Лилит- гел за туширање од Кам маркет 1литар за 89 денари со мед и млеко, преубав е, дури подобар од некои скапи гелови, ја прави кожата ептен мазна.

А добра ти е идеата инаку, јас планирав само кафе, ама имам ѓумбир на залиха.

А Бројче и јас како ми дојде така купувам, битно да мачкам нешто. ;)

Лина, ако толку ти смета десната страна, тогаш прочитај неколку страни назад по темава, ги има сите информации ;)

10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Што ти е генерација, пионерска заклетва дава :lol: :*

Бројче, секако дека менуваме...додека не ја најдеме вистинската. Ехееее колку сум ги пробала до сега ;)

Ништо јас на кафево ќе му останам верна, double power - ем го пијам со сласт, ем го искористувам до последното зрно ;)

А инаку и кога немам време, не испуштам да правам барем 10 минути вежби пред туширање, онакви најобични за задников со кревање на нозете на страна по 10 пати со секоја.
    Колку толку. Колку да не е без ич.
    И оние балетските со демиплие :tmi: Не знам како да ги објаснам - се расчепатувате и се спуштате со задникот,м? Вака некако лаички објаснето :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Исто и јас менувам зависно од буџетот :) и од препораките. Порано фрлав пари, ама коа видов дека нема веза, сега почнав поефтини да си користам пошо секако само од крема нема ефект, а во комбинација со вежбање и масажа секоја има ефект :)
    Јас веќе неколку месеци вежбам и се мачкам, а од пред недела дена почнав и секој ден да се масирам со масажер и имам модрици :) и боооли бааги, и после масирањето ме пече и кожата е црвена. Порано со рака коа се масирав не ми се дешаваше тоа. За месец дена ќе споделам резултати. Инаку сатва користам сеа, а после ќе пробам од овој сеа што го препорачувате

Ајде иде пролет, темава ќе биде хит :D

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.250
    А има помало,зошто многу ќе треба да му опнам од зарзавативе,а сакам да биде концентрирано,а не да ги бркам внатре овие?!
    Инаку,јас престанав да се масирам со кафето (иако ја дадов идејата и можеби некому направив проблем дома :D )затоа што кадата и покрај плакнењето,почна полека со тек на време да менува боја и покрај квалитетното рибање.Можда затоа што е како порцеланска,а не метална,а може и не,ама доби боја,ајде да бидам блага со споредбата,како неизмиени заби,па пробав едно време на плочки доле,ама цел тоалет беше жива вода,па се откажав.А за ефекти,можам да кажам дека имаше,но повеќе беше до мазночата на кожата.
    Мене ме мачи под гзето,а гзето ми е исто,да го бубнуваш,мазно е! :D

Алиса направи пауза од масирањето,не си играј играчки.Модрица не е фина ствар,особено ако е константна,де прогуглај малце,прочитај.Ќе преживеам со целулит или ќе се масирам со години и ќе мочам ко луда,отколку да си е*ам здравје трајно.

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Лилит, па најди си некое празно шише од гел и претури си, направи си помала количина ;)

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.250
    Го погоди човекот...јас се водам по девизата,тоа што не ти треба,едноставно фрли го! :D
    Ќе му најдам чаре ондак,ама едвај чекам право да ви кажам.Денес имам тазе мирудии,тоа циметот свежо измелен вие немате поим колку убаво мириса!

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Купи едно шише минерална вода и претури го во него, па после колку ти треба ќе си дотураш ;)

16. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Уфф, од кога викам ќе почнам, ќе почнам... и еве дојде ред да почнам веќе :D
    Само вака како за почетник, колку да се се стискам и масирам? Мислам колку пати дневно, неделно... или нема врска, колку сакам?
    И да, јас немам масажер, со раце да се гмечам?
    Уствари со раце, ете и Сеси кажа. :lol:

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Бројчето како и секогаш збунето и со еден куп прашања :lol:

Ти ја замислувам вака фацата :^) :?: :wasntme:

:*

18. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Лелеее, да, баш таква ми е фацата :$ :D :D
    И се трудам од сите вас да извлечам по нешто, и да создадам целина за овој целулитот :lol:

19. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Хм, ми се имаат појавувано модрици лани пролетта коа одев на антицелулитни масажи, и ми минуваа за една недела, ми викаше таа козметичарката дека така требало. Мене првите денови од масажерот ми се појавија, сеа полека ги снемува, ама црвенио додека масирам има секогаш. После за 20тина мин нема ништо...
    Ко шо читав јас, не би требало да е страшно, ама ме испплаши сеа :lol: ќе паузирам неколку дена, да видам шо ќе се деси... :)

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.250
    Абе таа и бокс у фаца ќе ти удри и ќе ти рече,е ова модрово,така треба,на гзот ќе ти се афектира! :D
    Како си сакаш,ти си знаеш,ама јас да ти кажам,тоа ми беше совет од доктУр. :D

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.