Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    се измасирав со талог од кафе (од 3 кафиња) маслиново масло неколку капки + рицинусово + ореово масло (се што имав дома) :lol: и да ви кажам најискрено, затоа што имам површински целулит одма ми се подобри, се масирав 3 пати по 5, 6 мин од нога, сега кога ќе седнам немам така рапави дупчиња, одма ми се измазни, знам дека ова е малку ама ако вака напредува ќе се масирам на секое туширање!
    иначе целулитот го имам меѓу нозете!

пробајте!!!

+ пијам чај кирколина за слабеење и против целулит, комбинирано

2. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    A добро ли е само со уље од бршлен да се мачкам , масирам или не ? :?: :?:

3. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    прочитав некаде дека било добро и така, со што прво ќе се истушираш со топла вода за да се отворат порите и после ќе масираш! (5 од нога)
    иначе од кај да купам масло од бршлен да додадам на овој мојот рецепт погоре?

4. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Има во аптеките, знам во зегин прашав имаше !

5. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Девокји а како се мачкате со маслото од бршлен??? После туширање наместо гел на критичните места??? А може да ми пишете цена ??? :****

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Од сега слушај си ја докторката, таа најубаво знае што му фали на твојот задник

7. Reny

Reny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Најефикасна крема против целилит што сум ја котистела е Сатва. Не е многу скапа ама има резултати верувајте. Мене целулитот ми се намали за 70%.... Можете да ја купите во зегин ја има мислам дека... пола литар е негде 500 и нешто денари. Задоволна сум и од нивеа кремата, но после користењето одма ми се врати целулитот како ништо да немав користено. Обавезно внимавање на исхрана и спортување! Само од мачкање и лежење нема многу многу резултати ;)

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    го купив тој на џули, ама овој е 4 во 1 :^) 179 од тинекс го земав, и исто земав некој деба, ама корне на ракија :lol: 253 го платив, сега се шлакав, па со релакс н тон се масирав :lol:
    зашто си ме мајко родила

9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Е па ај со здравје да се служиш и резултати да редиш! :D

10. MarijaTT

MarijaTT Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2

sum primetila i jas deka celulitot uste povekje se poznava od koga oslabnav, mada toa ne bese nekoe oslabnuvanje poso ne ni imam visok, pomaga mnogu jaka masaza, toa e masno tkivo samo nisto povekje, glej koga kje se masiras da ti bidat crnveni butovite ili pak uste podobro zemi si masazer onoj od top shop go probav mnogu e dobar so vibriranje mozes da si go podesis intezitetot na vibraciite i bitno e da te boli koga kje se masiras zasto nema da ima efekt ako se mazis samo
    [mod-kirilica:giy3sxt3][/mod-kirilica:giy3sxt3]

11. MarijaTT

MarijaTT Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Da dodadam samo deka celulitot e masno tkivo vo koe ima energija sto se dobiva so jadenje na jagle hidrati i ako ne se potrosi taa energija vo tekot na denot si se skladira na najomilenite mesta gaz i butovi, ama pretezno so proteinska ishrana teloto kje pocne da ja koristi skladiranata energija i taka isto se namaluva

12. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180
    Девојки јас некаде на нет прочитав дека е можно после подолго мачкање со креми и масирање на бутовите, целулитот да стане поизразен и дека тоа всушност не било нешто лошо туку напротив бил добар знак. Тоа значи дека целулитот сте го извадиле на површина и треба да продолжите со масирањето бидејќи во оваа фаза најлесно се отстранувал. Не знам колку е ова точно, само сакав да ви кажам што прочитав :)

А и да прашам, нормално ли е да не ме пече од Сатвата, бидејќи прочитав дека повеќето од вас имале такво искуство?

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Да, нормално е :) Дури и на опаковката си пишува "појавата на печење е резултат на дејството на активните компоненти"

14. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180

Па тоа ме плаши, бидејќи мене воопшто не ме пече :?:, дали ке има ефект балсамот иако не ме пече??

Може малку сум досадна со прашањево ама никогаш порано не сум користела антицелулитни средства, па не знам како идат работиве :tmi:

15. marina22mk

marina22mk Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    51
    И јас не осеќам печење :?:

16. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Е тоа незнам точно да ви одговорам дали делува....ама според мое мислење, да. Иако нема печење би требало да делува

17. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Не е важно дали пече или не, зависно од кожата. :)
    Тоа со појасно гледање на целулитот е точно патем. Мене кога ми се појави така за глава се фатив, и сега ете уште го нема никаде после тоа. :D

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Прашање - дали со обичен масажер и обична мрсна крема би имало ефекти за намалување на целулитот?
    Зашто јас вчера си купив масажер со три додатоци и баш сега се мислам на каква крема од 150 мл да акнам пари :^) |( просто смачено ми е, па се прашувам - би имала ли масажата ефект со мрсната крема Елдена од Кам и пожелно ли е да и додадам нешто внатре (капки, масла, чуда?)

19. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    ^^^
    Во Тинексот овие денови сите антицелулитни креми со рол-он и со масажер нели горе, се по 140 денари.. :o ..од 300-400 намалени....јас се наоружав со залихи :lol: ....ви го препорачувам истото...
    Инаку горе доле масажата е битна јас мислам, кремата нема пресудно влијание....
    Можеш да додадеш бадемово и маслиново масло, таман кожата ќе биде мазна и нахранета.......
    И уште нешто да споделам со вас драги феминки...
    Божен имале сапун против целулит со добра цена 130 денари, многу бил ефикасен......
    Тоа би му дошло тоа...
    Јас сум за боље спречити него лечити....некаде длаааабоко наѕирам дека сака да се појави.... :@ ама немааа да му дозволам :lol:
    Со многу тубички во нови походи и победи.... :rofl:

На 2468 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  20. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    У кој Тинех???