Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мене баба ми ме масира, и сабајле и вечер секој ден абе срцка е :wasntme: Веќе ја потрошив кремата и гелот од бршлен на Леа а не успеав да се снабдам со кремите на Гарние.. па најверојатно оваа од Авон ќе ја порачам барем сега е 400 ден промотивна цена.
    Инаку додека да го земам масажерот со баба ми најдовме замена за масажер, тоа што е за чукање на месо како чекан е, а топчиња има испакнати исто како масажерите против целулит :lol: Баш вака има испакнатини како на сликава плус и рачка има абе масажер :D Се масирам со него додека да го земам Релаксот а баба ми нека чука со нешто друго месо :tmi:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  2. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Леле сум заборавила да напоменам дека го имам купено Celluless од топ шоп...не мислев за рилексот! :^) :tmi:

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    |( и од тоа ли болело бе???оффф значи овој целулит :D A капиларите добри се??? :rofl: зашто една кажа демек нејзе и испукале од првата верзија :worried: е сега не знам.... и прави ли барем голем вакуум???

4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Оф леле овој целулит ќе ме уништи :@ Секој ден се масирам со талог од кафе и цимет, потоа продолжувам со антицелулитен и со масажер и дури почнав и да вежбам секоја вечер и пијам многу вода и зелен чај и ако не исчезна целулитот јас ќе исчезнам :@

5. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Да боли ако го пуштиш на 4ка и тоа кај што имаш најмногу целулит најмногу боли! Тоа е така заради што вчера почнав би требало да се навикнувам...До сега немам никакви проблеми со капиларите, а девојчето што напоменало дека има некако проблем со капиларите откако го користела целулес, најпрвин требало да се консултира со доктор дали има некакви проблеми! Јас бидејќи одам на играорна и секој месец правивме преглед зошто баш ние имаме проширени вени и проблеми со мускулите! Иначе собира многу вакум и чашката многу тешко се истава :) :)

6. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Пробај во талогот со кафе да ставиш сол, по правило треба едра морска сол, но јас ставам од дома ситната. Не да има ефекти :rock: Нозете ти стануваат мазни веднаш после пилингот. Супер е.

7. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    И вака како јас што правам (со кафе и цимет ) се ептен мазни ама сега ќе додадам и морска сол па да видиме резултати :D

8. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Денес пак почнав со користење на Сатва,инаку како што кажав малку ми делуваше во однос на тоа дека го користев кратко време и со газот ич не мрднав :D е сега е пролет па така да ќе може повеќе да се пешачи и се надевам дека ке има реузлтат wish me luck инаку ке се самоубијам :lol: :P

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Се мислам Сатва да пробам, крема е или гел ? И колку пари е ме интересира. Ако не ми преостанува да го пробам овој од Авон новиот :?:

10. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    ЈАс од Зегин ја купив 260денари а не е крем несто како гел е.ама мислам спрема парите се исплаќа ;)

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Каков гел :?:

12. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас после 2 месеци користење Сатва, и истрошени 2ипол кутивчиња морам да ја пофалам дека најдобра. Наше си е наше :) Ги имам испробано скоро сите, од најскапи до наефтини. Предходно бев задоволна од нивеа, ама ствата покажа повеќе ефекти и плус трипати поефтина е. Летото бев купувала и една од 35долари (над 1500 ден му доаѓа) и покажа дека не секогаш најскапото е и најдобро.
    Значи јас сатвата ви ја препорачувам, ем ефекти ем нема да фрлате многу пари. Единствен проблем ми кај неа што грдо ми мириса, како на алкохол :) ама не давам 500ден плус за цветен мирис :D

13. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    За Сатвата зборував,мене најмногу ми се допага,е сега мирисот не е нешто посебно (да не речам ич) ама мислам дека помага,а пред се не е секап купи си го ако го немаш до сега нема да зажалиш,барем јас така мислам :hai:

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Јас купив еден гел од Зегин. 450 денари е кило.
    За резултати уште е рано да кажам, ама според реакциите на мојата кожа после нанесување сигурна сум дека ќе има.

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    за сатвата збориш??? :^) ууу, па најевтина е таму значи, јас ја платив 900 мл за 600 денари :)

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    Девојки јас немам многу целулит ама ај си викам и тој што го имам да го средам. Земав од онаа кремата 3 во 1 што е од Тедико. Имам такво ко масажерче ама поубаво ми е со раце да се масирам. Ама имам проблем не можам ништо да си фатам, не сум многу стегната ама ни сантиметарче од ноџево не можам да потфатам. Само ако така се мачкам ќе има влијание или?

17. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Марама потешко дека само со мачкање ќе има ефект. Пробај со стегната тупаница да си ги масираш колку можеш критичните делови. И би ти препорачала кремата најефикасна е после туширње со топла вода за да можат да се отворат порите

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    Јас со палецот и показалецот пробувам колку толку, ама па кога не можам да си потфатам не ми иде. Ај ќе пробам со тупаница вечер.

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    уууууууу, абе што да ти кажам, полна си со целулит :lol:
    немаш целулит, барем на сликите што ги постави се гледа!
    а која е таа крема 3 во 1 и колку пари е :wasntme:

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    4 во 1 било :D се мислев 3 дека е. еве овој
    Околу 170 денари мислам дека беше.
    Јас немам позади ама имам во овој средишниов дел кај што ни се спојуваат нозете , не знам како да објаснам. :$