и зашто тогаш кога вежбам и пазам на исхрана го снемува, а ако лежам дома само еве го пак....? *не прашувам иронично, ме интересира стварно, се за борба против него
и сега чаре??? значи ако се соберат повеке масни клетки, нема никаква шанса да се ослободиме од нив ??? детоксификација не, масажи не, креми не ....е па штооооо???? ај сега бидејки стручно ни објасни што е тоа целулит, објасни ни и како да се спасиме од него
^^^ Жими целулитов ..... Никогаш сум немала целулит, ама никогаш, зимава прв пат не бев физички активна 2-3 месеци, и не си правев редовно пилинзи и масажи, од пустите обврски (кои несмеат да бидат изговор бтв), и првпат видов знаци дека истиот ќе се појави... Откако интензивно го третирав две недели, повторувам интензивно две недели, јас се вратив во првобитната состојба Нејсе, како може обемот на нозете да се намалува со масажи, ако ти викаш дека местото отекува и затоа е помазна кожата на изглед??????? Сите што третираат, мерат обем, впрочем тоа е најмеродавнно во случајов, и кога има целулит, обемот е поголем...зошто??????ако ништо не се менува, само местото отекува?????? Да има луѓе кои генетски се по склони на појава на целулит, и да многу е тешко да се ослободиш од него во целост, но многу е веројатно да се намали, или еве во мојов случај, со редовно третирање да не се ни појавува...
Најдобро е од рани години да се третира, бидејќи потоа е напаст жива. Јас немам и не сум имала. Еднаш ми се појави само малку, малку, она почетно фазиче, едвај видливо го средив со балсам и 150 чучњеви на ден. Он на мене.
Сега на Идивиди ја видов оваа слика со Серена Вилијамс, епа кога кај неа се појавил целулит, а е професионална спортиска, тренира цел живот, има посебен режим на исхрана и сигурно цел тим на луѓе што се грижат за нејзниот изглед, тогаш што да кажеме ние обичните девојки
Се согласувам дека ја таманат Серена....ама Вери, јас мислам дека црнкињите се природно посклони кон целулит, бар така имам слушнато.... А и мислам дека ние обичните сме во подобра форма, замисли да имавме ние тим што се грижи за нас ?
сепак мислам дека и од самиот метаболизам на личноста зависи...има луѓе посклони кон целулит, а има и помалку склони. Сепак , над 90% од жените страдаат од целулит, па ни овие врвните спортистки не се исклучок. Според мене, пиењето на големи количества на вода во текот на денот ( минимум 2l ) може многу да ја подобри ситуацијата.
Најмногу е до гените мислам. На места каде што има мајка ми, на тие места ми се појавува и мене. Може е случајност, ама имам читано порано некаде дека стварно гените имаат големови влијание за склоноста кон целулит, само ич не се сеќавам каде да го барам текстот
Jas koristam Satva veke 16 dena i ima mn vidlivi rezultati ,se masiram od vreme na vreme so masazer i koga se tusiram jas menuvam vodata topla ladna mnogu pomaga.I od denes pocnav so vakum so casa i sveka ima efekt isto kako na kozmeticar imav ojdeno na tertmani ama poke mi se isplaka doma da si pram ,mislev od top sop da go poracam vakumot ama se predomisliv tolku od mene ako sakate kupetesi satva mozi i vas ke vi pomogni isto i so vakumot pozzz [mod-kirilica:1klp8nn0][/mod-kirilica:1klp8nn0]
Девојки видов вакум Целулес, во Базаро во Ново Лисиче. Цената му беше 1100 денари. Па мислам дека некој во темава имаше прашувано. Се надевам дека сум од некаква корист
Да и јас го видов во Базаро,баш бев пред некој ден пак и ја видов и имитацијата на рилакс енд тоун,беше околу 900 и нешто.
Женски до каде сте? Јас да се пофалам, по интензивно користење на сатва, масажи секое утро и вечер по 10мин со relax and tone и активно вежбање му кажав збогум на целулитот. Го нема повеќе Ама имам сега друг проблем, кожата ми е мазна ама не и рамна, има ко некои бранови/дупчиња на задникот, незнам како да објаснам. А не е целулит...
има некој пробано од докторс тој гелот што е?? другарка го купила го фали, па не знам дали да го пробам и јас... искуства?
Јас го користам, и задоволна сум. Најефтина варијанта ми е За редовна употреба не сакам да користам скапи кремови и гелови, а резултати имам и со овој кои се благодарение не само на гелот, туку и на редовните масажи и пилинзи. А магична крема нема, па колку и да е скапа.
Многу се заќутивме сите...очигледно дека сите се масираме па немаме време да пишиме или ни се гледа далеку летото...јас си се масирав ама престанав ми студи бе луѓе сега хахахахах вие до кај сте????
Се извинувам што до некаде ќе спамирам, ама да не се збуните кога ќе купувате Сатва, големите шишиња се сменети. Спојлер И по мене грди.
Јас скоро купував од Зегин ама големо немаше, од малите земав. Вие како сте задоволни од Сатва, имате ли резултати