Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. KejtiKaulitz

KejtiKaulitz Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43
    Значи вежбајте колку повеќе можете, и масирајте се сами. Намачкајте си било каков лосион, и само штипкајте го пределот каде што имате целулит. Истото помага и при намалување на масните наслаги на мешето.

2. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Моментално ја користам оваа крема од Авон и сум задоволна, има резултати
    Планирам следен пат да си земам некоја со масажер, на пример
    Или оваа

Колешките се презадоволни од овие креми, само што кога ќе ти се изгуби целулитот, мораш да продолжиш со масажите барем со обичен лосион за тело за да не ти се повтори.

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Проклет да е. |(
    Пицајзла невидена.

Но имам едно прашање.
    Нешто чудно ми се случи пред некое време кога интензивно вежбав и се масирав, се шлапав.
    Мускулите на нозете ми се затегнаа, се зацврстив, ама целулитот како да испадна на површина.
    Повеќе ми се познаваше од претходно.
    Дали е тоа нормално? Дали е тоа добар ефект? Добар знак?

По некое време престанав и да вежбам и да се масирам, еве 3 недели по ред ништо не правам. И целулитот го има нормално, ама не се познава до толку.
    Од вчера пак почнав со масажи, се вратив на старо, ама ќе морам да купам некој масажер, не можам убаво да гмечам со прстиве, ме болат рацете, па и со нокти, тешко ми оде.

4. Lizza

Lizza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    17
    Мислам дека тоа е нормално бидејќи со масирањето и со вежбањето го вадиш целулитот на површина и затоа повеќе се познава, продолжи со вежби и со масирање, па можеби ќе му кажиш :hai: на цеулитот, инаку и јас го имам овој проблем, користам креми, масажери и вежбам (кога не ме мрзи :lol: ) сега најново си купив крема од бршлен и откако ја потрошив до пола, внатре ставив талог од кафе измешан со малку маслиново масло и се масирам со смесата, па сега чекам резултати :)

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.237
    Допаѓања:
    157.259
    Луѓе долго го читам ова,го вадиш на површина...како тоа го вадиш на површина?!Тој е во сврзното ткиво,веднаш под кожата,значи не можеш да го извадиш на површина,ко кој знае колку длабоко да е.Тој веднаш е тука.
    Јас кога ќе ослабам секогаш многу повеќе ми се познава и знам и зошто.Затоа што ги губам масните наслаги над мускулите под целулитот и останува само тој,кој е имун на диети и станува многу повидлив,а со маснотиите кои имаат поинаков облик бил пополнет и демек замазнет.
    Против целулитов само вежбање со умерена диета и масажи со кремишта,нема друго и за цел живот,така ми се чини.
    Јас се масирам веќе некое време и измазнет ми е,ама далеку е од тоа дека е без ич,ама ако,задоволна сум.Си мешам Гарние и една нискобуџетна,а овие горе од Авон сега се за никаде.Таа првата што им беше,како у пластична туба,им беше најдобра и скроз се разликуваше од овие никаквиве.И по боја и текстура,а мирисот каде каде посилен и беше и тоа ти продира во носот ко хидроген и стварно имаше ефект,а овие сега ми се џабе фрлени пари,ич не сум задоволна,а се полажав,на промоција,демек поевтина.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    И јас се вратив на старата добра Гарние
    и масажи од по 20-30 минутки со делфинчето кое брмчи, ама тоа е.
    Што се мора, се мора.

А три литри вода минимум и зелениот чај ми станаа како оче наш.

7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Абе јас не дека кој знае колкава маса имам, слаба сум, и кога ќе притиснам на ногата ниту еден милиметар не ми влегува прстот :D
    Зборот ми е, дека сум слабичка, а сепак имам целулитче, и плус вежбав, па се затегнав уште повеќе, а немам масни наслаги, и дека повеќе ми се изрази.
    Значи до пред да се затегнам, не сум имала ниту тогаш маснотии нели, ама не се познавал толку целулитот, како замазнета бев, само кога ќе стиснев онака се познаваше, или кога ќе се наведнев, а откако убаво затегнав мускули, повеќе се истакна.

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.237
    Допаѓања:
    157.259
    И најслабиот човек на планетава има маснотија која е здрава и мора да ја имаш.Масни наслаги немаат само дебелите луѓе и не се страшни воопшто.Во спротивно ќе ти студи и ќе чувствуваш болки по телото,особено во коските и мускулите.Ти веројатно немаш мускулче,па затоа си слабичка,кога си вежбала си го направила мускулчето си согорила малце маснотија и се компензирало и не се забележало толку многу во слабеењето,освен кај целулитчето и помеѓу него,сигурно имало малце и маснотии (обавезно,не сигурно) и тие си отишле и останал сам:D и почнал да се познава .Не го сфаќај ти ко,притискам сега и ми пропаѓа имам маснотии,не е баш така како што си мислиме.

Трендафилке,бери памет со толку вода.Таа е здрава кога е оптимум,три ако ти е минимум не е добро.Со 2 до 2 и пол тамам си.

На LivingGlam и 2468 им се допаѓа ова.
  9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    пред некој ден другарка ми ми кажа дека користела некој крем против целулит..и дека стварно исчезнувале стриите,а се губеле и спојлерчињата ..бил мн ефикасен..кремот се вика Mum Care и е околу 215 денари не е многу скап..ама вреди да го пробам..другарка ми вели дека бил ефикасен,ако има некој промени ќе ве известам :)

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    ^ Со овој крем што го кажуваш се губи целулит, стрии и сполјерчиња? :^)
    Во аптеките го има?

Сега прочачкав... па овој крем е за испукани брадавици. :?:
    Можно е, можно е. Не е штетно да се проба како и да е.

Утре некој ќе каже дека и еурокремот помага, па и со такво ќе си се нашлапаме. :D
    Ништо страшно, не знае само тој што не пробал. :!:

11. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Од пред една недела почна и мојата борба интензивно :devil: ама кај и да е со овие масажи ми се чини како билдер ќе се направам :muscle: богами повеќе мускули ќе нафрлам на рацеве отколку на нозете

12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.909
    :nod: Секој човек мора да има маснотија.
    Го гледате типчево? (мој си е, стојте понастрана, само ви го покажувам :!: )
    Ова е Хиројуки Томита, во 2006 на тест му беа измерени помалку од 2% маснотија во телото, и тоа беше сензација.
    http://www.youtube.com/watch?v=hItiLNcryqQ

Значи не е возможно да нема маснотија, тоа ми беше зборот.

А јас почнав да се масирам со талог од кафе при туширање, и навистина ја мазни многу кожата. За целулитот не знам уште, ќе комбинирам со крем и ќе видам дали ќе има резултати кај мене.

13. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Не знам колку целулит имате, и јас имам, и ко што гледам повеќе на задникот. Уште од пубертет ми се појавија стрии, така што се е до гените мислам. Но најверојатно и до исхраната, ако збориме за целулит.

Вчера со еден другар, јас прокоментирав како една има повеќе од мене... тој рече: кој го гледа тоа, само жените го гледаат тоа... :D Така да, да работете на себе, но не мора тоа опсесија да ви биде.
    Чувстовото на сексипил, и држењето на телото, вашата појава е таа што плени, сигурна сум... Гушки

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.237
    Допаѓања:
    157.259
    Сабајле стоев пред огледало и се чудев.Како може на левата нога под задникот да ми е мазно,речиси да не се познава,а на десната да има дупчиња?!Како?!Не ми е јасно како?!Абе ќе го откорнам!!!

15. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Бројче мала забуна околу кремот :) инаку од истиот (mum care) постојат два вида-еден е за испукани брадавици кај мајките што дојат, а другиот е за стрии. Е не знам колку вториот би бил ефикасен и за целулит и намалување на салцето, ама можда не е лошо да се проба и така го меркав одамна за стрииве безвезни :?:

16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    :o
    Леле Лилит, исто и кај мене.
    На левата нога и левата страна од задникот речиси ништо немам, ама десната ме е*ава. :devil:

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.237
    Допаѓања:
    157.259
    Абе знаеш колку ме изнервира!И сега масажа на десна пута два!А на левата имав едно дупче што се познаваше само на стисок,ама кратер човече и сега го стискам гледам станало врло плитко,се израдував! :D

18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Абе и мене тоа ме радува, едни огромни дупки сега речиси и ги нема. ^_^
    Не оти скроз ќе го снема целулитов, ама барем кожава е бајаги помазна.

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Абе ни цицките не ни се рамномерни и исти не пак целулитот. Вие што сакате, како лева така и десна? Епа тешка работа :D

Патем, колку пати дневно и колку долго се гледате во огледало за да успеете да изброите дупчиња и длабочина на кратери? :lol:

Помош? Гледајте се еднаш до два пати во огледало, и веднаш ќе бидете поубави! Ухууу, од искуство ви кажувам :D

Се гледа дека се ближи лето, се вжештуваат темиве, сите коментираме, вадиме креми, лева, десна, налево круг, масирај батка и слични глупости. Ах жени.

Ах да, и ова нека го читаат само полнолетни
    момакот под рака, менување пози, активен секс по 2 саати минимум, со прекини се разбира да не ме обвините за други пропратни проблеми, со акробатики и глупости, опа - иха јавај во Ријана стил, па после натртете му го газето нека ве масира, да видите како експресно се губи целулит. Ех!

Е това е зборот! :)

На nela.oh и senza.parole им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.237
    Допаѓања:
    157.259
    Девојчињата ми се скроз исти!А можда вака на око не се гледа,микромилиметри да се у прашање,ама арни се,дури преарни! :D Не ме потсетувајте и нив да почнам да ги гледам,мерам,премерувам и малтретирам!

Жими очи вчера и денес шо се погледнав во огледало,се немав ехеее,веќе со недели.Сакав да бидам изненадена! :D И се изненадив скроз! :D
    Идев на џокер,позови пријатељ и се најде право да ви кажам у сите пози и варијации,па дури и на афтерпарти му реков,ај замасирај,тука и тука и тука и подштипни малце,ама после ми вика,абе шо се замараш,па го немаш,се мислам кг протокали дали да му однесам,ама пошо е маж,ќе мисли дека јас мислам дека е настинат и пак ќе ме гледа бледо! :D Епа не знам више шо да праам,нареден пат ќе му речам шмукај ме,ама тука,тука и тука,од денес таму ми се ерогените зони,а тој ко маж посветен ептен ќе си ја сфати сериозно работата,а јас ќе вежбам гласовни способности за да го мотивисам дополнително,па ваљда ќе се постигне ефект ко лпг или нешто такво!

И така,тоа е,сеа ќе го збичам масажеров,втор пат од сабајле со еден коктел од креми и ќе си трпам.

На marina22mk и senza.parole им се допаѓа ова.