Добро, да ве прашам - како се справувате со оние наслаги и мрснотии под раката? Креваш рака и тоа виси, другар ми ги вика свадбарки. NOT FUNNY! Јас и таму си ставам антицелулитен крем и таму масирам. Кревам мали тегчиња, од по кило и нешто, правам вежби за раце и мислам дека најтешко се губат наслагите таму. Алергична сум на дебели раце, се' се' ќе издржам, ама рацете дебели... ААААААА!!!!
Епа сеа, фрли пред себе, за да најдеш зад себе, односно од пред себе префрли зад себе и имаш добитна комбинација! А жими све поубаво нешто од масажа на г’з НЕМА! У - је! Стимул со воздишки е потребен секако, и кратерите ќе ги снема. Инстантно! Е сега уште да свртам и јас два - три броја, или да поминам на другата страна од оградата и ќе го биде и кај мене. До сега се покажало како одлична метода, ја не би да ја мењам, најискрено Какви наслаги под раката? Уф, е тоа не знам, жими рацеве што ми се ок и мускулести, сега ќе си ги бубнам. Мада седам со еден другар на кафе и ми вика - ај што изгледаш помладо него мене не ме лажеш, дигни рацете и протреси. И се затресе така малку Ми вика ете ти тест колку години имаш. Луда работа. Кај му текна?! Со тегчиња, односно јас имам наполнето две шишиња по литар и пол со вода и си ги дигам така правилно у денот кога се досаѓам и имам fit - ball со еластични такви чуда од страната и тие ги тегнам, заради грбот а и за рацете помагаат. Или пазар му е мајката. Кога се враќаш натоварена и одиш и си ги креваш ќесите, јен - два, јен - два, вдиши - издиши
Мене од пазарски кеси рацете ми се тресат после цел ден! Не знам дал е опција тегови,ќе ја зацврстиш мускулатурата,ама тоа салцето таму тешко се топи.Тоа му доаѓа ко внатрешната страна на бутините.Се собира баш во вдлабнатините каде што нема мускулче да ги согори,па освен тегчиња,масирај многу поголема е веројатноста дека ќе ги ублажиш со масаша,нема друго. Рачињата ми се нормални во горниот дел (надоле па жални ми се,ко од Етиопија ),ама пак го имам во одредена мера и си ги осеќам кога пишувам нешто у брзање и ме фаќа нервоза. Американците го викаат секнд хелоу! И ме нервираат маживе...целулит не приметуваат,ќе ти рече не си дебела,ама сите од прв до последен се смејат на ова и те штипкаат,гуци-гуци-гуци,хааа-хаааа... . Не знам како да ги разберам,не си дебела,немаш целулит,џанам совршена,а ти се смеат на рацете што дури и ти се најмала грижа и секирација по тема изглед,па дури и си ги поштуваш до одредена мера!До нив е,до нив... Надколениците мене ми се главна мака.Под гз ќе го средам,ама надколеница...брате,не се трпи,а ковчасти колена имам,тие ми се слаби.
Инспирирана после една еп. South Park, му порачав вакво на другар ми од Америка (не ми се веруваше дека постои, но еве го) http://www.youtube.com/watch?v=rVogg_0Hhus Дебилно? Ма неееее ... ама и онака има премногу дегенски работи за зацврстување и слабеење, зошто да не се проба ова? Мора да се признае, this one takes the cake. Не, дефинитивно со тегови само не се решава. И диета и масажа. Тие пеперутките што ги имаш Лилит мислиш би се ставиле на рачички?
Кхм,ме инспирира оваа...дркаџиска направа! Него,да,пеперутките и те како помагаат,ги лепев таму летоска.Боли не се трпи,па дури и пецка,ама се навикнуваш.Јас помалата ја ставав таму,ама откако престанав онака,пак нормални ми станаа.Три пати неделно ништо нема да те кошта,а пружа помош.Можеш да пробаш.
Трендафилке применувај го советот од првиот коментар под видеото Стварно изгледа така, веројатно ефектот ќе е тој Спојлер е не знам зошто секогаш коментарите ми се поголемо задоволство од видеото на YouTube
Пффф дури од америка си порчувала вакво, а гарант имаш и дома Или некаде низ комшии. Импровизирај, не фрлај пари
е фала богу јас немам свадбарки.... уште свадбарка ми фали и да се убијам а кремите така си стојат леле мрзе ме,мрзе ме ах целулиттттттттт ќе си најдам некој шеик, да му се воодушевува,и на него и на салцево
Абе ја на мојот сум му вредна домаќинка се почесто го хранам со мајонезче и богати појадоци Со рацете немам проблем не вежбам често(освен на јога каде што повеќето вежби бараат мускулатура на надлактиците)затегнати ми се и слабички за разлика од некои на моите другарки шо мака мачат со нив,баш некаде прочитав дека жените највеќе го празеле тој дел од телото Ама па за таа сметка од пределот на бутчињата и задникот, оф мори мајко уште шо не ставивив Почнувам да верувам дека е наследен иако тоа не ми држеше многу вода, но шо и да му правам тој е решителен и си останува на место!Така за „негово“ и добро на моите нерви оддамна решив да си кулирам и да не се вознемирувам околу него
Терминов - свадбарки . Фала Богу ги немам ќе удрам сега на муабетов неколку серии со тегчено импровизирано мое - метална шипка зацементирана на двата краја и обложено е одозгора со метален дел околу 3 кг.тежина си го дружам уште одамна повеќе од 10-тина год. и врши работа и без воздишки и издишки, ... А со ова масаживе за целулит се‘ некако ги одлагам болни се најефикасна е онаа со вртење со двете раце истовремено во различни правци, ама боли у пм, ...
^ Па кај мене позади е така, ама поблага верзија. Зошто не ми исчезнува ако е лесна категорија? Ако ви се верува, до скоро не знаев дека тоа е целулитче Затоа и прашав сега, да се осигурам.
Aбе мене ми е ваков, само на газот немам јас, туку кај куковите ко оваа и долж по ногата кога стојам не се приметува кој знае колку, ама кога ќе стиснам е тогаш е интересантно Aли ипак не нервирааааааа
Е, е баш вакво е сега кај мене. А нема веќе "кора од портокал" ниту вака, ниту коа се стиснам Јас пак се утепав фалејки се дека сум го победила а он уште бил тука. Ја мислев ова дека не е целулит зашо ги нема веќе тие топчињата што излегуваат кога стискаш И сега, чаре? Мене ова ми изгледа невозможно овие "линии" да си отидат, се утепав масирајќи и не мрдаат
Па и јас не знаев дека е целулитче. Затоа си викам чекај бе да си прашам јас. А ако е толку минимално ниво, значи мора да постои техника со која брзо ќе го снема. Сепак не станува збор за кори и дупки.
е чаре нема Jас па што знам, лилит вика кога слабее и се познава целулитот, а јас кога слабеам скрос на скрос го губам кога сум 52 кила на пример.... мене тој ми е лекот инаку ова е целулит тешка категорија, а видете колку е слаба!
Абе имитација, не имитација, ќе си го набавам Рилексот па што сака нека биде. 800ки ќе дадам и ќе вртам, ќе сучам, ама има да се измазнам. А оваа тешката категорија, ептен тешка. А и нема врска слаб, дебел, кој не си е имун на него си го има и тоа е. Една моја комшика е онака дебелка (не огромна, ама доста е крупна), абе кога ќе се стисне грутче нема. Таков и е генот, и тоа е.