Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    а тој сапунот од божен како се става и колку пати и колку пари е? :)

2. unwritten

unwritten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    12
    Сакам да ве прашам дали знаете нешто за третманите со вакуум против целулит ?

3. mackaa.t

mackaa.t Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    3
    Значи и јас истиот проблем-ЦЕЛУЛИТ-Сега лето иде ми е срам кратки панталони да облечам,на плажа нз што ке праам.!Срам ми е да се соблечам,моиве другарки си се послаби преубави нозе имаат а мене ме пецка љубомора ;) Помош ве молам сите!!!! :( Eдинствен проблем ми е тоа!!! ПОМОШ!!!!!

4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Мацка да беше така едноставно, ќе немавме гајле. Крај на јули ти текна да бараш чаре за целулит, ехеее тоа ти е цела борба, уште со првиот снег ги почнавме битките :) Многу време треба за резултати.
    Помош нема, расчитај ја темава на назад и ќе најдеш милион совети и искуства па најди си она што кај тебе највеќе би ти одговоарало

5. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Имам еден ефикасен домашен лек против целулит,испробано и загарантирано ;)
    Во стаклено шише се става медицински алкохол ,околу 76% или така некако и во него се потопуваат околу еден грст гранчиња од рузмарин.Се остава на сонце 40 дена,а потоа се премачкува и масира на засегнатите регии додека не се впие во кожата. Ефтино е и дава зачудувачки резултати.

На zhap4e и LivingGlam им се допаѓа ова.
  6. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Еве нешто што најдов случајно
    http://www.youtube.com/watch?v=TeHSOuEW ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=Cqu8Bmp6 ... re=related - има и други видеа.

Иначе како беше тоа со кафето? Само талогот од кафето и се масира?
    Кога се гледам во огледало немам, ни пак кога седам, ама кога ќе се стиснам со пристите ми излегува малку.
    Можно е во блиска иднина да излезе на површина? :D

7. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.449
    Не вежбам мн. но сепак се трудам, исто така и се масирам понекогаш па така по малце ми се разбива целулитот. Денеска вежбав повеќе, и планирам да не забушавам и да вежбам повеќе за да го отстранам. Највеќе ме нервира на и под задникот.

8. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Пред 3 дена пробав нешто ново, мислам дека тука некаде го сретнав низ темава како препорака, но не беше разработено низ муабетот понатаму, а јас би сакала да го препорачам. Значи, се работи за нешто слично што се употребувало порано (незнам дали уште се употребува) за болки во грбот, при настинка на пример, знам дека баба ми го има „редено со чаши“ дедо ми порано :) знам дека звучи смешно, но навистина е ефикасно.
    Значи, зедов мала свеќичка и ја запалив, над неа пробував со повеќе чаши со различна големина, но ми успеа најдобро со оние средните од околу 100 мл за вода, затоа што овозможува најдобар степен на вакуум за разлика од големите кои вшмукуваат повеќе (поради тоа што под нив има повеќе кислород, нормално), или оние со големина на филџан, кои не предизвукуваат доволно вакуум.
    Откако ќе се изгасне свеќичката, дел од кожата е вшмукан во чашата, полека се придвижува чашата (внимавајте колку што можите повеќе да ја задржите без да влезе воздух, оти досадно е насекое да се препалува свеќата) и движете си ја кај што имате целулит, кај сакате. На задниот дел ќе мора некој да ви помогне, пошто многу е тешко да се однесе до таму чашата од предниот дел а да не се „одвакумира“ :)
    Јас и нанесов масло за тело (обично, бекутан), за да се лизга подобро и на почетокот мноооогу ме болеше на региите каде имам повеќе (т.е од тој покрупниот), а на предниот дел немав гајле.
    Луѓе нема да ми верувате можда, ама за овие 3 дена на тие делови мнооогу ми е изретчен целулитот, апла се гледаат такви поситни делчиња, крупните јазли ги нема, АМА имам многу модрици, ситни ама на повеќе места.. ама тоа е, ќе истрпам уште една недела со ова, после со обични масажи, за да ми поминат модриците до одмор..
    Инаку знам дека нешто слично се употребува на козметичар, тие имаат една малечка пумпица, која ја користат при антицелулитни или спортски масажи. Така да, не се умира од ова :) :)

***Едит: Патем ---> http://cgi.ebay.com/Celluless-Vacuum-Bo ... 5702wt_905
    Еве колку кошта копија на тој од топ шоп. :)

9. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    А кај го има гелов зашто јас никаде неможам да го најдам?

10. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Јас го видов го имаше во КОСМО КАПИШТЕЦ.
    Јас купив Сатва затоа што многу девојки ја фалеа на форумот па сега ќе видам како ќе реагира кај мене.
    Кажете некое ново искуство со Сатвата!Прв пат ќе ја користам јас.Дали треба да се става повеќе зашто колку што пробав многу брзо се впива.

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Побарај и во аптеките. Јас го купувам од аптека.

12. Lady-Ciklama

Lady-Ciklama Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    сите имаме проблем со целулит :| вака... на другарка ми многу и помогна масажерот. Се масираше секој ден по најмалку два пати со некаква крема против целулит (не знам точно која :| ) ама знам дека масирањето многу помага против целулитот. Исто треба да јадеш здрава храна, многу овошје, зеленчук, да вежбаш и да бидеш упорен ииииии сигурно ќе има резултати....

и еве џабе го ЗНАМ ова кога не го применувам.... МЕ МРЗИ... Не ми се јаде баш здрава храна... :|

13. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Девојки била некоја на антицелулитна масажа ? А колку кошта ?
    Сакам и јааааас да имам мазен копан со наткопан :)

14. salty.dreams

salty.dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    32
    Јас користам крема од Avon и сум многу задовона барем до сега :) Сакав да ве прашам ви се случило да имате целулит под листовите на нозете? Мислам, незнам како да објаснам хахаха :D
    Доле кај глуждовите.... така некако?
    Не се приметува вака, ама ако се заглеаш ептен од блиску и ако ја притиснеш кожата, да.
    И многу е грдо. Некој, помош??? :worried:

15. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Околу 3000 денари, 10 третмани. Зависи во кој салон, ама горе-долу тие се цените

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Имате фантастична зделка на групер 10 третмани за 1200 денари.
    Подобра цена амин!
    http://grouper.mk/skopje/deal/10-antice ... dio-empire

Јас се мислев дали мајка ми да ја частам :lol:

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Леле како ме израдува ^_^ ^_^ ^_^
    Фала :)

18. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Хххммм... А има некој пробано вака 10? Би помогнале?

19. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    20 минути била масажата... сега има поставено прашање и одговорено од Групер...
    Ко малку ми изгледа то некако... Или работава е колку пари толку музика? :) :) Ако беше 3000 пакетов, ќе беа по 40 мин? :D

20. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас кога бев така на 10 третмани, 1 третман беше еден саат, пола саат масажа и пола саат на еден апарат што пецка :D Ова нема веза ако е вака 20мин, не се исплати