Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Девојки јас баш рачна масажа сакам, не сакам на апарати да ме приклучуваат :P
    Една другарка оди на масажа секое лето и баш има резултати и тоа огроооомни, не можев да поверувам колку и го разбиле целулитот, крупна е ама мазна, а кога е мазна текстурата на кожата воопшто не личат лошо вишокот на килограми.
    Е сега јас немам многу килца вишок ама целулитот никако да ме напушти.
    10 масажи ми се многу, треба две недели да одам, па би било добро, да ми направат 5 по 40 минути.
    Јас утре планирам да поминам од таму па ќе се информирам.

2. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Јас истерав одмор без трошка целулит...мазна џоа бебенце...нит на г`з, нит на бут, никаде...
    Масажите (мада знаев и да забушавам), гарниерот што беа на попуст (господ здравје да им даде), вода, зелен чај, свежиот магдонос, и адиос...и на она малку што сакаше да се појави...сепак магдоност мислам беше клучен...
    Ова го пишувам и за да ви се пофалам :lol: , ама повеќе да ве мотивирам... :!: се се може...
    п.с. кркајте магдонос...рече чичко Бранко Коцкица :lol:

На FBI, Hopeful, karina8 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Женски тој вакумот Celluless ли као се вика, што го зборите новиот како изгледа :?: Ај некој да ме упати, па сигурно го има на ebay ќе си го земам од таму ?

4. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

Прикачени фајлови:

• celluless-md.jpg
      celluless-md.jpg
      Големина на фајлот:
      10,6 KB
      Прегледи:
      162
    На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    дечки инаку денес бев во супер тинекс, и пак гарниер имаат промоција. ги има овие кремите со ролерче одозгора, ама малечкото паковање....(ова што го купив на првата промоција беше поголемко).....и пак е 140 ден.
    има и некоја друга фирма на попуст....и 2 креми заедно беа двеста и нешто денари...е сеа како се викаше кремата не ми текнува, ама само тие беа така поголеми и залепени една со друга

6. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Мхм.. и мене така ми изгледаше. Мислам сепак, поарно е нешто отколку ништо, ама пак дома сама издржувам ко ништо пола сат после туширање да се масирам, а да одам специјално за масирање до центар, за 20 мин.. шо знам... :)
    А освен тоа, купонот може да почне да се користи од 1ви, а јас на 10ти заминувам на одмор, така да... нема шанси да се прилагодам никако.. :)

7. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Јас ги правам вежби антицелулитни, слични како на претходните постови закачени, а истои се мачкам со антицелулитен гел и го размачкувам со Relax and Tone, и навистина има резултати..........

8. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Баш сега сакав да прашам за Relax and Tone, дали сварно функционира? :?: Иако вчера го пробав кај другарка, почнав да викам од болки, онака ко да разбива се... Како точно го користиш и за колку време имаше резултати?

9. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Се мачкам со антицелулитна крема и се масирам со него, околу 15 минути на нога, вкупно 30тина минути на ден,некогаш и повеќе.......секој ден,......Од почеток има и болки ако се масираш со најголема брзина а и црвенило и пликови е можно, подоцна се појавуваат ретко......
    Инаку не го користам многу време, нов ми е, но видливи резултати на благо зарамнување на кожата има за околу недела дена........понатаму очекувам да ми се намали уште повеќе целулитот, па ке видеме.... :)

10. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Дали го имате користено антицелулитниот крем со масажер од Авон?
    Да ви помогнам и јас краставицата помага во борба против целулитот јадете,насабајле и навечер.

11. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Супер супер, браво, јас сега размислував да си закажам 10 антицелулитни за 2000 денари, али повеќе ми се исплати да купам ова од 3000, ќе ми трае барем

Е сега сакав да ти препорачам антицелулитна крема исто добра Сатва од зегин 2 3 пати ја имав земено, убави резултати дава- дури без физичка активност. Јас на пример одам и во теретана и се тоа, али џабе некако, споро иде ептен,

Да не имаш да ми препорачаш некоја ептен добра крема за целулит т.е. против него? :*

На Elen.b му/ѝ се допаѓа ова.
  12. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Многу е убав онај од авон со масажер што е,многу е убав.
    [mod-tekst:235wcy53][/mod-tekst:235wcy53]

13. Tea2

Tea2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    само вежбање девојки дома или во теретана јадење здрава храна и тоа е тоа ако вежбате во теретана или дома не прајте некои глупи вежби туку вежби за задникот (помага навистина)

14. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40

Па искрено јас се двоумам сега да ја купам таја што ми ја препорачуваш ти зашто ја фалат многу гледам,таа Сатва или пак таа од Бршлен што е и масло што има.
    Инаку ја користев од Афродита С, една за стрии и за целулит со манго или папаја така нешто и за обем намалување, и можам да ја пофалам не беше лоша.....само тогаш ја зедов на акција 2 за 550 денари, а сега само таа е околу 900 и повеќе а толку пари не ми се даваат,150 мл е, се троши брзо многу, ке направам масажи 3 на козметичар за тие пари...

15. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Да. Го има на иБеј, некаде околу 600-700 денари иди јас баш сметав за да си го порачам сакам :)
    Пиши само Celluless и ќе ти излези, само тој што е таму, нормално е кинеска имитација и е од постарите (без ролерче, само со вакуум) и нема светло (за кое мислам дека е за безвеза и за украс ставено кај тој од топ шоп). Јас се масирам со вакуум исто, ама со свеќа и чаша, и навистина има резултати, еве веќе 5 дена некаде се масирам, сосема ми е израмнета кожата, само проблем имам на задниот дел, под задникот, пошто не можам да се достигнам убаво на тој дел, оти се одвакумирам :) и затоа сакав да си го земам ова од иБеј. Муабетот ми беше дека многу помага вакуумот, најдобро од се што досега сум пробала, а ете, 5 пари ти бил лекот :) :)
    Моментално се масирам само со бекутан масло, а гелот си го ставам (тој од гарние), чисто ради реда, навчер после туширање и само малку се масирам со тој розовиот масажер што го постирав овде или во „Антицелулитни креми“, не памтам.
    Со среќа! :)

16. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Не ти препорачувам да купуваш креми, ниту било какви козметички производи од иБеј. Едно што не стигнуваат тука во МК (не знам дали ги задржуваат на царина или некаде се губат - од искуство), друго што може да ти се оштети при транспорт или од топлината.

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    леле вчера видов едно девојче, немаше ни 10 години, целулит каков имаше, вие не сте виделе таков :x :x !
    леле, ми се згрози животот!
    еј, 10 години немаше! ццц, да не ти се верува, дупки дупки, бетер од некоја дебела баба :x
    значи јас утре ако имам ќерка, на 8 години ќе ја мазажирам со креми, кој сака и што сака нека си мисли, еден ден ќе ми биде благодарна за тоа 8) !
    нема да дозволам целулит да има, зашто мислам дека тоа е најголемиот комплекс на секое суштество!

18. mira56

mira56 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    28
    Јас начесто за целулит користам ЕСИ итлијански гел против целулит.
    За жал сум седок на многу малди деца кои се преполни со целулит и се е до исхраната од брзата храна од масната храна(мајонез), но такво подрачје сме треба повеќе да внимаваме на целулитот бидејќи сме подложно на него. Зошто ни една кубанка ако се крупни па и дебели нема грам целулит такво им е поднебјето.

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Па девојчето веројатно не се храни здраво јаде чипсови и таа брзата храна и му се натрупало целулит, тоа не е криво, минус за родителите што дозволиле да се направи такво, тоа можда не е свесно сега и не знае ни што е тоа целулит, ама ко ќе почне да разбира е тогаш тек комплексите.

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Aбе не беше дебело, онака малце стомаче :( ама целулит :x :x :x Kрај на причата