Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    ^^ Може и генетски да и е,не мора да значи дека е од храната :)

2. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Не зборуваме за козметички препарати, туку за апарат. Јас имам порачувано многу работи од иБеј и се ми има стасано, освен едно смотано кутивче. Од препарати само гелови за нокти имам порачувано, а ми имаат стасано и „огромни“ нешта како машина за сушење нокти, обувки, облека, електрична турпија (околу пола метар квадратен беше пакетот), итн.. Така да стасуваат. ;)

Лудо, нема потреба да ја масираш :) Само храни ја здраво (не мора ептен сега :) ) ама барем да не ја носиш секој ден во Мек Доналдс... За жал тоа е случај со секое второ дете на денешницава :( ...
    Затоа сите се такви гломазни .. Еве кутри Давид види што му се случило од нездрава исхрана...

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас не порачувам до Македонија, мене другарка ми од Лондон ми ги купувам преку ебај и после ми ги носи коа доаѓа. Да не полниме ос офтопици темава е сепак целулит.

Јас ќе се фрлам во акција, масажи, зелен чај и свеж магданос сето тоа секако комбинирано со физичка активност. :)

4. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    девојки како го користите магдоносот?

5. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    kako e relax and tone ...deluva ??? ja se mislam da go zemam ama nekako mnogu agresiven mi izgleda : :D od kade go kupi??? go naraca ???

mene od satva mi ispukaa kapilari, premnogu zagreva i pece :(

od kaj go zema toj od esi??????
    [mod-kirilica:3vn82tso][/mod-kirilica:3vn82tso]

6. professoressa

professoressa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    106
    Ako го користиш постојано и ако се мачкаш со масло, Релакс & Тон е одличен, навистина има резултати... :)

7. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    kako e relax and tone ...deluva ??? ja se mislam da go zemam ama nekako mnogu agresiven mi izgleda : :D od kade go kupi??? go naraca ???

Супер резултати дава, ја замазнува кожата и целулитот, супер е не е агресивен има повеќе брзини, ке си наместиш како ти одговара јас и на рацете го користам.......
    ...Инаку да ти одговорам и на тоа со капиларите, и мене ми се случи истото лани се мачкав со еден крем и се масирав со масажерот рачен од Орифлејм, ама многу стегав, и кога станав сабајлето :( :( :( Малечки капилари испукале, катастрофа :( Но, не од кремот од стегањето и масажата.....Кога се мислев дали да го земам relax and tone, многу ми беше страв да не ми испукаат уште повеќе капилари, затоа и се мислев многу, но за среќа до сега ништо....така да задоволна сум....
    Кога се масираш не претерувај со стегање, од тоа пукаат капилари......

8. rajna-vojvoda

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    daaaaaa i ja so toj se masirav od oriflame ...kako so bocki..uf od toa znaci
    fala na sovetite bas ke go probam ova relax and tone !! kolku cini i od kaj go zemavte ..direktno od top sop ili kako???

9. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Супер резултати дава, ја замазнува кожата и целулитот, супер е не е агресивен има повеќе брзини, ке си наместиш како ти одговара јас и на рацете го користам.......
    ...Инаку да ти одговорам и на тоа со капиларите, и мене ми се случи истото лани се мачкав со еден крем и се масирав со масажерот рачен од Орифлејм, ама многу стегав, и кога станав сабајлето :( :( :( Малечки капилари испукале, катастрофа :( Но, не од кремот од стегањето и масажата.....Кога се мислев дали да го земам relax and tone, многу ми беше страв да не ми испукаат уште повеќе капилари, затоа и се мислев многу, но за среќа до сега ништо....така да задоволна сум....
    Кога се масираш не претерувај со стегање, од тоа пукаат капилари......[/quote]
    daaaaaa i ja so toj se masirav od oriflame ...kako so bocki..uf od toa znaci
    fala na sovetite bas ke go probam ova relax and tone !! kolku cini i od kaj go zemavte ..direktno od top sop ili kako???[/quote]

Јас од топ шоп,дирекно, инаку разбрав дека имало и на Пазар3 некој поефтин, како имитација на тој али дали е исто ефикасен не знам........

10. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Енца мислам имаше пишано дека нејзе магдоност и помогнал за да изгледа онака секси како што изгледа ;)
    Е сега сакам да прашам за да го пиеш како чај треба да биде исушен така?
    Јас имав свеж па го ставив да се суши, сега чекам да биде спремен за чај па да си варам.
    Има уште малку ама и тоа што го има мора да се досреди |( . :devil:

11. rajna-vojvoda

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    imas po apteki caj od magdonos , isto vo bilna apteka imas kombinacija na magdonso so nesto dr , uste podobro !!!
    [mod-kirilica:109g99de][/mod-kirilica:109g99de]

12. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Девојки јас земав нов антицелулитен гел од Зегин, се викам БЕОЛАБ- бршлен гел за протиц целулит, го купив ефтин- 1 кило за 470 денари. Дали некој го користел? Таа аптекарката беше млада и рече дека ептен давал резултати- она го користела.

8)

13. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Аууууууу благодарИм :$ :*
    Инаку јас жив го кркам, така или салатка, во свежа состојба делувал погубно по целулитот, со секој ден јадење, за месец дена ќе видите добар резултат, мада како што кажав и се масирав со имитацијата рилекс енд тоун и гарниер кремите, и пијам многу вода и зелен чај...
    А чајот од магдонос е за исфрлање течности, а може да се прави и од филтер кесички, и од свеж и така исушен... :)

14. rajna-vojvoda

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    внимавајте со геловите со бршлен !!!!! може да ви испукаат капилари, мене тоа ми се деси!!!!

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас овој гел ко купив денес и кошта 260 денари

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985

17. rajna-vojvoda

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    од каде го купи?????

18. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Девојки, би ви препорачала да не фрлате пари на креми. Целулитот е поткожно мрсно ткиво, и кремите не допираат од него. Така мене ми кажа братучетка ми од Србија, која работи во реномиран козметички салон. Ми кажа дека ретко која крема функционира, а истата успева да има бар некаков ефект со третмани плус. Има посебни масажи против целуцит, кои го разбиваат. Притоа ви треба и многу течност.

Е сега, ако има некоја позитивни ефекти од креми супер, ама мене она ме масираше еден месец додека беше во Скопје и немам веќе. Немав многу, ама сега немам воопшто. :)

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    да и одговорам на слаткичка 123 , Гелот го купив од Битола од една аптека, само ен знам како се викаше аптеката :o

20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    па сега мачкај се редовно и кажи за резултатите :)
    јас имав порано ист таков, не се лоши, бршленот е одличен за целулит, некој го користат и како масажа за мускули...
    сепак се сложувам со тоа што го напиша слаткичка123, борбата со целулитот е макотрпна(не помагаат само креми!!) и вечна :D , и да го намалиш, мора да се одржуваш зошто одма си се јавува :(
    и не е малку претерана целата таа фама околу целулитот?? :?: таква структура има масното ткиво на жената, тоа си е нормално, не е болест па ај сега :D
    еве мала утеха http://www.youtube.com/watch?v=m1NTtJyO ... grec_index