Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    157.368
    Ма немам време за олку бре човеку.Секој ден и тоа...и толку влог.Па тоа значи дека треба да мислам 24 часа на ден што наредно треба да направам против целулитов.Јас вежбам 3 до 5 пати неделно (зумбав,ми здосади,тае бо ми здосади,сега орбитрекувам,трчам,правам стомачни,склекови и слични вежби кои ги најдов на нет,срцево низ нос ми излегува,а за пешачење,ма какви 40 мин.у тек на ден ми се собираат многу),никако помалце,пијам вода 2 и пол до 3 литри,зелен чај не смеам,ми го качува притисокот,се мачкам со антицелулитна,се масирам со рилакс енд тоун по 10 мин.од бут,наутро и навечер...епа више од ова немогу и да сакам.
    Лани бев слободна летото (јадев сирова храна и тоа малку,пиев вода и чаеви,алкохол ретко,речиси ич...абе аскетски живот реков),ама ова...мало тежије за секој ден.Ама сепак,долго време не сум се откажала од борбава,а и не сум забушавала нешто многу (малку зимата,ама се поправив,умна сум,умна).Рано сабајле ајде,20 мин ги спијам дур се масирам,попладнето ако повежбам во ред,ама повеќе од час,час и пол,нема шанси,веќе клапнувам и психички и физички истоштено се чувствувам.
    Сепак не е тешење,впрочем и доктор ми кажа,а искуството ми го потврдува,се е до хормонскиот статус и гените кога се работи за грозотијава.

2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Јас имам слушнато дека кафето многу помагало во целулитот... Јас немав никогаш ама ете сега почна да ми излегва... Планирам долго време да пробам со кафе... Да се трие подолго време со талог од кафе разреден до 1-2 лажици маслиново масло и така да се завитка со најлонска хартија и да стој 40тина минути. После на капење прво со топла вода и на крајот со ладна за да се затворат порите. Иначе многу е добро после секое капење да се поминваш со ладна вода на крајот...Ја подобрува кожата и помага против целулитот...Секогаш го прам то...И свежнува плус. :lol: 8)

3. macencetoo

macencetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    3
    livert sega pomina poveke vreme od koga ja koristis kremata mozes da ni kazis do kaj si so toj PUSTI CELULIT |( ,dali skros ti iscezna ili samo malce ?Sakam da mi kazis oti mn e skapa kremata da se kupi a da ne pomogne pozz :$

На crnka-m му/ѝ се допаѓа ова.
  4. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    З
    .. Сите го имаме , дури и тие што професионално се занимаваат со спорт го имаат.Е сега нормално дека ќе пробуваме на најразлични начини да го намалиме или сосема да исчезни ...
    Дури да се силиме и од утре да го менуваме во целост режимот на исхрана би можело тоа да биди постепено . На пример јас почнав со кафето . Дури да пијам 4 пати на ден пијам 1-2 и тоа со друштво ако морам . Повеќе практикувам дома да пијам било каков чај само не зелен оти неможам да го смислам колку и да е здрав. И вие не го пијте ако не ви е убав , нема да ве сликаат за Вог . :lol:

5. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    ма више ми здосади тој целулит..таман ќе го снема..ете ти го пак..цело лето сум на краставица..додека бев на одмор немав..еве го сеа пак ми искочило едно топче..:@
    :!: и да девојќи..не е убаво да пиете зелен чај бидејки има некои состојќи кои му пречат на организмот..коа пиете по една шоља неделно не е штетно ама постојано да користите е многу штетно..затоа краставица за појадок ручек и вечера ;) :*

6. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12
    почнува да ми се појавува целулит .. и ми е срам да се облечам во шорцеви или фустанче .. за масажи нејкам да помислам бидејќи иам 14ипол години .. ама бидејќи вежбам сакав да ве прашам дали постојат некои вежби кои ја спречуваат појавата на целулит .!??

7. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Вежби за исчезнување на целулитот

Пиј многу вода, јади зеленчук во зголемени количини и трчај, вози точак...
    Еве и едно видео :)http://www.youtube.com/watch?v=Z0N9hBu5FIM&feature=relmfu

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282

А што врска имаат масажите со тоа што имаш 14 години :^) ?

9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752

за отстранување на целулитот треба:
    најмалку 2 литри вода-8 чаши
    физичка активност(пешачење, трчање)
    мачкање со антицелулитни креми(некои квалитетни, добри се на козметиката Афродита)
    антицелулитни масази(болни се, ама помагаат) :)
    најголем ефект имаш од нив, оти се разградува целулитот каде што со ништо друго не мозеш да го допреш(бутови, задник)

10. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165

Можеби сакаше да каже дека е мала за уште од сега да оди во козметички салони за антицелулитни масажи :?: . А дома можеш да си правиш масажи колку сакаш :) .Прави си пилинг со талог од кафе, тој помага за целулитот.Пиј повеќе течности, и храни се поздраво.

http://notformen.mk/zdravje-i-fitnes/bo ... dukti.html

11. crnka-m

crnka-m Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    SE UBAVO NAPISANO AMA NIKOJ NE NAPISA NITU EDNA KREMA EFIKASNA SAMO NA EDNO MESTO SRETNAV AFRODITA DAJ KAZETE NEKOJA ISPROBANA PLIZZZ.... ;)
    [mod-kirilica:hmkg7ptv][/mod-kirilica:hmkg7ptv]

12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    ехее во овие 122 страни знаеш колку креми препорачаа? почни да читаш од почеток ке си најдеш нешто што ти одговара ти гарантирам :)

13. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Пробај со сатвата, неа многу ја фалеа, и плус ефтина е. Јас мислам дека кремите не играат пресудна улога во губењето на целулитот, поважен е начинот на масирање.

14. crnka-m

crnka-m Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ок фала ама ако знаеш некоја кажи ми,кој ќе чита се :(

15. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
  16. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.110
    Ниедна крема нема да има ни 3 посто ефект, ако не се дигне дупе и не се вежба. Топло препорачувам пилатес, за нешто помалку од 2 месеца цело тело се затегнува. Кафиња, води, скапи креми, евтини креми, кој шо сака, без физичка активност бадијала е, препаратите може само делумно нешто да подизмазнат, за вистински резултати мора вежбање. И пошо не` мрзи, си се мачкаме и кукаме како ниедна крема не помага или помага делумно и останува на тоа, ем сакаме за 10 дена резултат - ко никогаш и да немало целулит, е не оди така. :) Ете ја другарка ми за следно лето уште од сега се запиша на вежбање, јас ја убедив. :D

17. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    И јас се согласувам со Божицата :)
    Без вежбање нема да имате никакви резултати.Целулитот се создава од неправилна и нередовна исхрана и константно седење,т.е недобра циркулација.
    Имав премногу целулит,почнав да се хранам поздраво,без многу маснотии,интегрален леб,МНОГУ течности,од млечни производи пијам само ферментиран јогурт и гледам секој ден да одвојам еден час за некаква физичка активност и сега сум супер :clap: .Со кремови воопшто не сакам ни да се залажувам,некои воопшто не даваат резултати а некои даваат ама само краткотрајни (ја измазнуваат кожата).
    Така да,без напор девојки нема убаво тело.Фатете се за работа :)

18. equip

equip Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    25
    супер би било само со крем да се добие посакуваниот резултат, ама и јас се согласувам дека таков и не постои :) ,ама пак колку ми е мака само секој ден да вежбамммм |(

19. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Ова ми е „ најболна“ тема. Пред 2-3 месеци имав многу целулит на задникот и на нозете. И решив да почнам да вежбам бидејќи си бев дебелка и целулитот ептен се познаваше и само со креми не можеше да исчезне. Ептен сум задоволна поради ем се направив таман во килограми ем исчезна целулитот до некаде. Сега си комбинирам и крема и вежби , па ќе видиме што ќе направиме :)

20. mid

mid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    еее и јас го имам тој проблем целулит.. долго време не обрнував внимание на него ама откако решив да намалам со килограмите некако почна да ми смета па порачав медобил што го кажуваа на тв и добив чај крем против стрии антицелулитен гел и термогел и ослабев 5 кила во 20 дена антивелулитниот гел многу ми помогна и баш онака со печење и вцрвување и ми се намали целулитот. сега баш многу не врнимавам многу помалку јадам од порано пијам течности и иста тежина сум па дури и се намалува, сега поретко го користам гелот ама сепак после туширање обавезно едно масирање со термогелот позз