Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    мммм интересно... баш ме интересираше за медобилов, пошто јас пак се зафркнав со исхраната :( и планирам да се вратам во нормала сега пак.. Во план сум и да почнам да трчам (да, да сега баш пред почеток на есен ми текна :D) ама ко ќе почни да врни ќе му ја мислам за нешто друго. Значи го препорачуваш ти медобилов и кремиве за целулит? А практикуваше масажа плус заедно со кремата, така? Или само фолија? Позз

2. interistka

interistka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    дада масажа обавезно а и потењето само со фолија пробај стави ке видиш за пет минути си жива вода .јас некогаш знам да земам врека знаеш онаа за смет црна но секако не користена ке ја измијам ике ја ставам да се суши потоа ке си влезам цела во неа значи без облека некаде до под гради дури никрема не ти треба ке се испотис и тоа здраво .....поззз.А МЕДОБИЛОТ МЕНЕ МИ ПОМОГНАЛ

3. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Ај пиши ми во ПП во врска со цената и како можам да го купам (да не е забрането тоа тука да се пишува) :)

4. interistka

interistka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    мислиш на медобилот ?

5. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.110
    Уште многу малку ми е останат одма под задникот, најтешко место испадна. Ама бутовите се затоа гланц.

Мојата диета е онаа во темата Диета за оние без физичка активност. Со тоа што јас имам физичка активност, али не е на одмет во секој случај. Значи јадам се` што сакам, ама вежбам. 3 пати неделно, а тие денови кога не одам на вежбање, пешачам многу. Вода по 2 литра на ден пијам, едвај ми успева признавам, ме мрзи и тешко ми е да локам вода, ама малку по малку научив и големи количества да пијам. Од јадење единствено го исфрлив лебот, немам со месеци леб јадено, и малку намалив благо. Диетата топло ја препорачувам, се` може да се јаде, ама со распоред, верувајте многу менува дали се мешаат протеини, јаглехидрати и шеќери, многу. Нема поздраво слабеење од тоа, постепено оди место да се шокира организмот и заради тоа и нема јојо ефект (штом ќе ослабеш, одма се враќаат килата).

Тоа е мислам дека и главниот проблем кога е во прашање целулит, што жена ко жена, сака резултати за 3 дена. И кога ќе видиме дека и по месец-два едвај нешто се променило, се откажуваме. А не треба така. Кога се работи за лепота, многу е лесно да се здебелиш, ама треба време за слабеење и не` мрзи. Или да си кркаш чоколади и мајонез и да ти се исфрла фацата, па после дури се повлечат мачкај со триста чуда. Не сум нешто поарно и јас си се мачам, камо да имав дисциплина од напред да пазам, да немам потреба од поправање после.

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    До кај сте со борбата ?
    Или заврши летово и сеа ми се деактивиравте на темава, во јуни ќе почнеме после пак да кукаме како ни излегол, епа ќе ни излегува ако пркеу цела година не го негуваме.
    Ја не му одкажува борба до в година ова време едит:дополнува иако бааѓи е тргнат. :P

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас да кажам дека целулиов е страшна работа. Значи кажав дека после цела година борба го снема, мазна бев, е сега во август 20тина дека спремав испит и не идев да вежбам, немав време толку да се замарам со тоа, плус и апнував повеќе благо и чипс така низ учењето и ете го пак за 20 дена. Аман. Крајно досаден, значи ако сакате да го нема цело време треба борба, нема земање здив.
    Ама еве сега септември пак си се вратив на сите активности и си оди.....

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    157.387
    Кад ти кажем Алисо,ти не! Карма бе! :D Се зезам,не те колнев!
    Абе кај го наоѓате маслото од бршлен?! Дај кажете нешто за мазнување,не многу скапо.Гарниево ојде,уште една туба имам,па морам да најдам солуција !

9. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Пишав и во друга тема, пу ј‘зк таман го отстранив од горниов дел на бутовите, се јави долу на делот на јас го викам фудбалерскиот мускул под колено што е :@ . Долги години си го носев на карабатачињата и како убаво си скокаше кога ќе го штипнеш милина да те фати :^) , реков и пак ќе речам - целулитов треба да се класифицира во зарази - па се шири ко луд, забога! Страв ме фати да почнам со штипење којзнае каде се не се населил, проклет да е, упорен ко емигрант на црно кој знае каде уште не се крие. Постапката со масажата искрено ми беше прав мазохистички ритуал, во кој ич не уживав, барем беше територијално лоциран, ако вака се шири каде ќе ми е крајот со отстранувањето :worried: ?!

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910

Барај Беолаб во аптеките, јас го имав гелот и прилично ефикасен беше, улјето би требало да е подобро.
    Не се скапи производите.

На MarchelineAmaru и Lilit им се допаѓа ова.
  11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    И јас го имав гелот од Беолаб лани и супер беше, после се ребрендираа па одреден период ги немаше производите и сега пак ги има.

Лилит, ќе ги најдеш во Зегин- маслото е 182 денари за 200 милилитри, гел од 150мл е 167 денари, а гел од бршлен и кофеин 150 милилитри е 286 денари :)

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    157.387
    Епа да го достискам ова,ќе го земам ондак.
    Него нешо многу сум се разлапала глупости деновиве...туку тоа друг муабет...

13. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Драги феминки, ме интересира дали некој го има користено нивеа антицелулитниот гел-крем и дали помага? Јас користев антицелулитен гел на докторс и воопшто не ми помогна :( Ве молам за одговор позз

14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Помага. Барем кај мене сите креми што ги користев се покажаа како добри. Битна е масажата и вежбањето, со добра масажа секоја крема е ефикасна. А со лежеше и мачкање ниту една нема да покаже резултати

15. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    ти благодарам :)

16. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Луѓе, се имарифетив целата, се по список, како што е ред нели, и на крај се завиткав во фолија, како мумија сум, целата рашушкана :D Ама проблемот е во тоа што премногу ме чеша. :worried:
    Нормално е? Оти ми се иде од кожа да се извадам.

17. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Можеби сите овие креми што ги кажувате помагаат, ама јас ништо од ова немам користено. Не дека немам и јас целулит, ама едноставно не ми се даваат пари и немам навика да ги користам. Само многу физичка активност и многу вода, исто така и зелениот чај помага со редовно конзумирање (не повеке од 3-4 шолји дневно). Не покажува одма резултати чајов, треба да се има трпение. Ама сите знаеме дека и храната игра важна улога. Нема сега да делам совети тука за здрава исхрана зошто на сите некогаш ни се пријадува нешто „сочно и мрсно“, а за благо па да не правиме муабет. :D Ама како и да е гледам да одбегнувам брза храна :D

18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    вчера за прв пат бев на ЛПГ третман во едно од нашиве студија(само за тело обликување на тело е )
    изгледа како една пијавица т.е. машината ти го вшмукува целулитот и го пушта, не боли, само е малку поскапо(и прво плакаш, па потоа ти го вршат)Сакам да го пробам и Медобил како што ви пишав еднаш, но ми е потребно време да заштедам пари, и баш вчера со козметичарката разговаравме дека е навистина епикасно, се 3 препарати за една цена, и заменуваат оброк, се пие 75 дена(редовно)

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    И резултати од ЛПГ третманите има? Колку третмани се?

20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    vamu kade sto odev jas imas po eden, a ima[ i vo paket
    700 denari e eden, a vo paket se po 6oo denari po 10 se 6000 denari-studio Angelius