И мене ми беше исто вака незгодно на плажа, АМА 80% од девојките на плажа имаат целулит, и затоа сега не се устручавам многу. И јас сум слаба, сепак го имам и кој и да ме праша, викам - си го чувам за на плажа
Може ли да ми препорачате некоја ефикасна крема или масло? Слаба сум но сепак имам целулит и сакам до летоска да го тргнам многу ми е непријатно, се гледа на сонце. Фала многу однапред
пошто гледам ја пофаливте кремава, ме интересира за каков целулит зборите, онака малце, нов, тазе, или стар и потврдокорен???
А девојки, викате масажа.. Можда смешно е ама ми текна, може да има ефект ако употребувам масажер на местото?
А да ми одговореше некој поснаодлив што после помалку страни се ослободил од целулитот и не постира на секоја страна од темава зашчо мене ми кочи интернето и ме мрзи да чита
Ајде стварно сега некој паметен да ми одговори Спојлер Навистина имам проблем кога разгледувам некои теми, не можам да идам надолу зашто ми кочи. Знам дека целулитот не се искоренува, но кај мене е на сам почеток. Масажер може да помогне или не? И нешто друго ме интересира, колку се уствари кремиве штетни и колку го зголемуваат целулитов? А.. и знам за пример кога девојкава престанува да користи крема, па целулитот и се враќа бетер од пред да почне да ја користи. А е физички активна, уште и со спорт се бави.
Е тоа и мене ме интересира, дали атицелулитните кремови и наштетуваат на кожата откако ке престанеш да ги користиш, бидејќи ние женските само летото користиме се и сешто за да го отстраниме. Јас досега имам користено само докторс гел лани и воопшто не ми помогна. Ама целулитот мислам дека си е на исто ниво..... нема некоја промена..
Најдобра масажа е со вакум, а ако не можете така, со раце, штипење, триење, вцрвенување... Јас подолго време ја користам антицелулитната крема од Сатва, ама сега решив Априлов да паузирам (бидејќи има активни компоненти, кои не знам колку се здрави да се ставаат со месеци на кожата ), а потоа Мај ќе продолжам. За да се види ефектот од секоја крема, мора да се употребува барем 2-3 месеци.
Sto ne biva so kremi i masazi - ne biva. Nego dajte neka se izmisli nekoja krema/pudra sto i da e sto ke go prikriva celulitot, neka si stoi tamu samo da ne se gleda . negde procitav lak za kosa se stavalo
uffff problemot narecen{ celulit } i jas si imam maka i bas pred nekoj den slucajno mi spomnaa nekoj caj imalo i za slabeenje i za celulit i taa sto go koristela za celulit bila premnogu zadovolna a bratucetkami pie caj za slabeenje i sega za sega e masala sliznata ama moram da dodadam i deka so jadenjeto namalila ama navistina za kratko vreme e sliznata i toa bajgi.... ne mi teknuva imeto bas ke ja prasam i ke vi pisam jas ne se zainteresirav mnogu oti pijam sega zelen caj za slabeenje i nesakam da gi mesam
вака препорака од козметичарка и масажерка ,за целулитот да исчезне многу важно е да се храните здраво(овошје,зеленчук,многу вода)редовно вежбање и масажа на критичните делови од телото.ако ова го практикувате нема да имате проблем со целулит.ова практикување не треба да трае само 1 месец нема видливи резултати за толку краток период.не е лесно да се отстрани целулитот и тој не исчезнува само со слабеење бидејки целулит имаат и слабите девојки .целулитот е болест на кожата која треба да ја спечите ако целулитот е многу изразит и кожата изгледа како кора од портокал тогаш се превземаат други третмани.не чекајте да дојдете до целулит од 3 степен(целулитот може да биде од 1,2 и 3 степен)
Феминки на Афродита антицелулитните се намалени во Космо,видов на реклама.Има некој искуства со кремава?Ќе одам деновиве да си земам некоја.Лани ја имав таа Дебората,а Сатвата не ми се допаѓа воопшто,не делува кај мене.