Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Да не знаеш како се движи цената?

2. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Не сум 100% сигурна ама мислам околу 500 ден се движат.

На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    Слаба сум, но сепак имам многу целулит. Но не ми е некој голем комплекс, не се замарам со него

4. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Па не е сеедно на плажа на пр , ептен кога е сончево многу се гледа и многу ми е непријатно

5. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    И мене ми беше исто вака незгодно на плажа, АМА 80% од девојките на плажа имаат целулит, и затоа сега не се устручавам многу.
    И јас сум слаба, сепак го имам и кој и да ме праша, викам - си го чувам за на плажа ;) :lol: 8)

6. sweet.lady

sweet.lady Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Може ли да ми препорачате некоја ефикасна крема или масло?
    Слаба сум но сепак имам целулит и сакам до летоска да го тргнам многу ми е непријатно, се гледа на сонце. Фала многу однапред :* :)

7. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    пошто гледам ја пофаливте кремава, ме интересира за каков целулит зборите, онака малце, нов, тазе, или стар и потврдокорен???

8. My.self

My.self Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    2
    Панталоните од Танана од кај ги набави и ако се сеќаваш која цена беа?

9. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    А девојки, викате масажа..
    Можда смешно е ама ми текна, може да има ефект ако употребувам масажер на местото? :)

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

Смешно е што после 147 страни ти го прашуваш ова

11. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    А да ми одговореше некој поснаодлив што после помалку страни се ослободил од целулитот и не постира на секоја страна од темава :D

зашчо мене ми кочи интернето и ме мрзи да чита :wasntme:

12. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Ајде стварно сега некој паметен да ми одговори :)
    Навистина имам проблем кога разгледувам некои теми, не можам да идам надолу зашто ми кочи.
    Знам дека целулитот не се искоренува, но кај мене е на сам почеток. Масажер може да помогне или не? И нешто друго ме интересира, колку се уствари кремиве штетни и колку го зголемуваат целулитов?
    А.. и знам за пример кога девојкава престанува да користи крема, па целулитот и се враќа бетер од пред да почне да ја користи. А е физички активна, уште и со спорт се бави.

13. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Е тоа и мене ме интересира, дали атицелулитните кремови и наштетуваат на кожата откако ке престанеш да ги користиш, бидејќи ние женските само летото користиме се и сешто за да го отстраниме. Јас досега имам користено само докторс гел лани и воопшто не ми помогна. Ама целулитот мислам дека си е на исто ниво..... нема некоја промена..

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    ЕВИЛ масажата во никој случај неможе да ти одмогне :)

На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Најдобра масажа е со вакум, а ако не можете така, со раце, штипење, триење, вцрвенување... :lol:

Јас подолго време ја користам антицелулитната крема од Сатва, ама сега решив Априлов да паузирам (бидејќи има активни компоненти, кои не знам колку се здрави да се ставаат со месеци на кожата :?: ), а потоа Мај ќе продолжам.

За да се види ефектот од секоја крема, мора да се употребува барем 2-3 месеци. :)

16. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    296
    Sto ne biva so kremi i masazi - ne biva. Nego dajte neka se izmisli nekoja krema/pudra sto i da e sto ke go prikriva celulitot, neka si stoi tamu samo da ne se gleda :D . negde procitav lak za kosa se stavalo :^)

На avita му/ѝ се допаѓа ова.
  17. strunfeta

strunfeta Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    uffff problemot narecen{ celulit :devil: } i jas si imam maka i bas pred nekoj den slucajno mi spomnaa nekoj caj imalo i za slabeenje i za celulit i taa sto go koristela za celulit bila premnogu zadovolna a bratucetkami pie caj za slabeenje i sega za sega e masala sliznata ama moram da dodadam i deka so jadenjeto namalila ama navistina za kratko vreme e sliznata i toa bajgi.... ne mi teknuva imeto bas ke ja prasam i ke vi pisam jas ne se zainteresirav mnogu oti pijam sega zelen caj za slabeenje i nesakam da gi mesam :)

18. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    296
    Прво прашај ги по колку време поминуваат во ВЦ. :D

19. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    вака препорака од козметичарка и масажерка ,за целулитот да исчезне многу важно е да се храните здраво(овошје,зеленчук,многу вода)редовно вежбање и масажа на критичните делови од телото.ако ова го практикувате нема да имате проблем со целулит.ова практикување не треба да трае само 1 месец нема видливи резултати за толку краток период.не е лесно да се отстрани целулитот и тој не исчезнува само со слабеење бидејки целулит имаат и слабите девојки .целулитот е болест на кожата која треба да ја спечите ако целулитот е многу изразит и кожата изгледа како кора од портокал тогаш се превземаат други третмани.не чекајте да дојдете до целулит од 3 степен(целулитот може да биде од 1,2 и 3 степен)

20. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Феминки на Афродита антицелулитните се намалени во Космо,видов на реклама.Има некој искуства со кремава?Ќе одам деновиве да си земам некоја.Лани ја имав таа Дебората,а Сатвата не ми се допаѓа воопшто,не делува кај мене.