Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Јас ги напнав таму, какви ефекти ќе има, колку се остручени, им се јавив, али беа многу фини.

Пошто не можев да се одлучам (пошто СЕ` ми треба) ќе си закажам и ќе ми фрлат око да ме видат па што ми треба поише, тоа ќе правам.
    Ех, како не сум гумичка, па да ме обликуваат.. Да ме стиснат во струк и да ме изрезбаат во бут. :)

Масаживе, поим немам, јас сама секој Божји ден си правам масажи,се трљам се стискам, се мавам чак (ко шо имам гледано), али стручност ич. Што не пробав. Чак и ослабев, али тој ме нервира од позади под газот. ММЕ...

Сега имам од Медобил (што благе везе нема) со тоа се масирам, и со таа кремата за затоплување, ќе комбинирам, бар малку од малку да има ефекти.

2. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Можеш да си нарачаш во Авон има.

3. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Сум слушнала дека најефикасно отстранување на целулитот од телото е со пиење вода, пример на ден по 2л доволно е...
    И мислам дека има резултати :)

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Вода, избегнување на сол и вежбање. Екстра резултати.

5. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315

Koлку чини антицелулитиот гел Sattwa?

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vesna23

vesna23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    81
    Јас работам во аптека па затоа знам цена на Сатвата ;) од 1 литро е 630 денари а од 280 милитри е околу 300 денари мислам а може и помалку

На jagotka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.107
    Впечатоци од Нивеата, за колку време промена, дали пече итн? :)

8. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    jas go koristam nivea najnoviot so serum za zgolemeno dejstvo pisuva deka za 10 dena ima vidlivi rez pa ke vidam jas sega pocnav,pa ke vikazam.me interesira i dr mislenje :)

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.242
    Допаѓања:
    157.319
    Пак јас,а од овие?!
    # Пакет 1 содржи: 3 бодитерм третмани, 3 капсули и 5 стимулации.
    # Пакет 2 содржи: 3 кавитации, 3 платформи и 5 стимулации.
    # Пакет 3 содржи: 5 капсули и 5 стимулации.
    # Пакет 4 содржи: 5 бодитерм третмани, 5 стимулации и 3 платформи

Кое е за целулит најмногу?!
    Леле досадна сум,знам! :D

10. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Јас користам Сатва, се мачкам, се масирам, ама не ме ПЕЦКА, како сите други што ја користат. Значи апсолутно ништо. Дали тоа значи дека не делува или?? :?: :?:

Некогаш рацете после мачкање ме пецкаат, ама намачканото место скоро никогаш :worried:

А имам слушнато и јас дека баш оваа од Сатва е најефикасна и најмногу помага, баш заради тоа ја купив :)

И уште едно прашање, колку често се користи/мачка? Дали само после туширање/бањање или? :)

11. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Треба да се користи двапати дневно,наутро и навечер,ама јас се мачкав само навечер и пак имаше неверојатни резултати :)

12. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.107
    Сама си прашав, сама да си одговорам, ја пробав Нивеата ама не серумот туку гелот со лотус. Преубаво мириса, ладен е и одма се впива, пишува дека не е потребна екстра масажа ама што знам. Од 3 ставања кожата е стварно одма глатка и мазна. За 4 недели демек се повлекувал целулитот, па ќе видиме. Викаат серумот дека уште подобри и побрзи резултати давал, можда ќе пробам и тоа.

Сатвата е број еден за мене, пече, вцрвенува, ама си ја врши работата. Ако не испадне ништо со ова експериментов мој, одма се враќам на Сатва.

13. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    jas bi rekla broj eden e Nivea so serum dava neverojatni rezultati za pomalce od edna nedela.probajte:)

14. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Јас го користев еднаш на ден после туширање, кога порите се отворени и имав резултати. Уште поубаво би било ако го користите 2 пати на ден. Само немојте да го намачкате и да го оставите. Масирајте го местото со кружни движења барем 5 минути.

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LGBT

LGBT Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    108
    Како да се намали целулитот без креми бидејки сум под 18 и не треба уште од сега да користам креми?

16. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    MOZES DA KORISTIS KREMA ZOSTO DA NE? A INAKU ZA NA PRIRODEN NACIN DA GO NAMALIS TREBA DA SE HRANIS STO POZDRAVO DA IZBEGAVAS BLAGO ,SOL I DA VNESUVAS MNOGU VODA,VEZBAJ ,MASIRAJSE NA KRITICNITE DELOVI I TOA E TOA :)

17. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Користењето на креми и гелови против целулит нема никаква врска со твојата возраст. Евентуално оние што се за брчки, затоа што не се препорачливи за млада кожа (25+).
    Природен начин би било здрава исхрана, овошје, зеленчук, многу течности, избегавај кафе и сол кои ги складираат течностите (од што се создава целулитот), многу физичка активност и пред се добри гени (и тие влијаат врз неговата појава).

18. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    ...стварно не знаев каде да ја ставам темава....но сакав да прашам како да дојдам до природно тонирање на телото со природни препарати дали може некој да ми каже?.....не јадам мрсно но си поткаснувам благо и имам стомаче ама сакам телово баш да ми е онака истонирано добро па нели лето идеее :(

19. Ristena

Ristena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    27
    Си ја оправдува релативно ниската цена, но нема сто процентен ефект, ако тоа го бараш од него. :) :)

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.764
    Пак да си се пофалам :lol: Само со вежбање и тоа по 10, 15 миниту дневно стигнав до малку целулит позади колената. Е тој баш и не знам како ќе го уништам зошто немам живци да се масирам.