Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Малото пакување е околу 200-250 ден, а големото мислам околу 500 ден.
    еве ти линк за повеќе информации

http://www.alkaloid.com.mk/sattwa-balsa ... 00-ml.nspx

Прикачени фајлови:

2. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Како издржуваш човече ...јас еден ден ќе вежбам( едвај го следам темпото, значи умирам во мегувреме :D ) и после наредниот ден не можам да МРДАМ ...ќе пробам пак со вежби да се опуштам пополека ама не ми помага ...после 3-4 дена не ми паѓа на памет да вежбам...иако искрено и тие 1 или 2 пати во неделата даваат многу добри резултати,не во поглед на целулитот , туку на "тонирање" на телото :clap:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Големото пакување од 1000 мл. е 627 ден во Зегин.

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ги вежбам секој ден и кардио вежбите, односно го вежбам она за дебел газ (ако немам дебел газ :lol: ) и секој ден имам кардио вежби, тие ги топат мастите и нормално се одлични за отстранување на целулитот. Издржувам затоа што имам кондиција, плус ми се премногу интересни вежбите и забавни па така не чувствувам никаков напор додека ги вежбам :) Обиди се барем преку еден ден да ги правиш за да набиеш кондиција :)

На LoOnyD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    Девојки..колку брзо се познаваат првите дејствувања на сатва?
    немам многу целулит сеа прв пат ми се појавува и тоа во пределот кај нозете и гзето. малце почнува да ме нервира..па решив да го купам па ме интересира за колку време да очекувам промени?? :D

6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Ако само се мачкаш без физичка активност, без масажи и без внимавање на исхраната не очекувај многу многу резултати

7. shushu

shushu Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    71
  8. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    леле луѓе сатвава јас ја користев искрено откако ќе се намачкав целата бев црвена...ама намалување на целулитот не видов некое видно....јас немам мн ама користев талог од кафе и тоа ми помогна...сега треба пак....

9. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Целулит ... Дел што го мразам кога ќе го видам кај некоја давојка, но такви сме :(
    Неможеме против природата ... Инаку немам целулит но затоа редовно вежбам, трчам со мидер и на тој начин го одржувам моето тело во форма :)

10. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Лелее, женски немојте да користите бе антицелулитни креми! :worried:
    Тие ќе треба цел живот да ги користиш,ако веќе си почнал. Доколку престанеш кожата ќе почне да ти се суши и целилитот повторно ќе се појави.
    Најдобро решение ви е Бекутан-павловичева! Јас веќе подолго време си го мачкам и масирам задниот со павловичева, и скоро и да немам целулит. Само треба да бидете упорни и да не се откажувате. Од самата масажа, што ја правиме на задникот додека ја мачкаме павловиќевата,целулитот полека исчезнува. Не само што ќе немате ни целулит, туку и ќе си имате мазно газе :lol:
    Можете да пробате и со талог од кафе,како што гледам доста жени го пробале и викаат задоволни дека се.
    Како и да е,мене павловиќевата ме спреми за летово 8)

На 1Happy1Girl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Може ли да ни кажеш на која павловичева бакутан крема точно ја користиш? Може ли и слика да ставиш? :) Фала ти однапред ! Поздрав :hai:

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Со пантолоните за потење (или поефтината варијанта - кеси, целофан, нешто такво), нозете многу се потат при вежбање, јас имам пробано, ама не е препорачливо.
    Мене татко ми ми ги забрани да ги носам веќе :tmi: Кожата не може да дише и сите токсини и штетни материи што ги лачи, и се враќаат назад. Мене дури првите пати почна многу да ме чеша кожата, па ги баталив. За повеќе да се потам при вежбање, облекувам хулахопки, па одозгора хеланки. Е сега нормално, ефектот не е ист, ама барем нема да имам штетни последици.
    Инаку, си ја купив Сатвата пред 2 недели и се мачкам со неа 3 пати дневно. Одвреме навреме ставам и од кремата од Авон - Солушнс. Од Сатвата не осеќам никакво печење, ама забележувам разлика. Сепак, краток е периодот за да има којзнае какви резултати. Исхраната веќе одамна ја променив, пијам по 4 литри чај дневно, па ќе видиме како ќе оди :)

13. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    296
    Феминки, ве молам ако видите негде антицелулитна крема на NEUTROGENA да пишете каде. Презадоволна сум од сите креми нивни, а прочитав и за антицелулитната дека била добра.

14. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Дада,секако Елена. Еве повелете :)

15. Angel.girl4

Angel.girl4 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    вози ролери ;)

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Мимс, ги имаш симнато вежбите од нет или одиш некаде вежбаш?( зборам за brazil butt lift )
    Ај те молам, ако ги имаш симнато дади ми линкче и јас да ги симнам..

После диетиве, целулит имам ненормално многу на задниот дел на нозете, поточно под задникот. :(
    За креми сум скептик, затоа што и порано кога имав сосем малце - ама доволно целулит за да преземам нешто во врска со тоа, користев една на афродита, и ништо не ми помогна. Резултат нула.

17. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Ако имаш на замунда профил...таму ги има! Ке ги најдеш сигурно

18. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    6 антицелулитни масажи
    6 електро стимулации
    6 лимфни дренажи
    3 радио frequency

или пак на сето ова додадено плус 3 hot body wrapping и 2 cold body wrapping :?:

Има некој искуство со некое од овие? Ме интересире секое конкретно за што е, оти мене највеќе за отстранување на целулит ми треба :wasntme: :)

19. portokalcemace

portokalcemace Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    30
    за целулитот треба промена на исхрана и вежбање а исто така и масажа.јас имам на нозете целулит и искрено сум идиот,ме мрзи да вежбам :worried: а дома имам ORBITREK и RELAX AND TONE.јас не пијам вода многу,дневно можда 1 литар и помалку,а треба и за целулитот и за се е добро да се пие.размислував да одам на третмани ама џабе ке трошам пари кога не можам да се контролирам во јадењето :$ инаку сега зедов антицелулитен лосион од DOCTORS и се масирам па ке видиме резултат :)

20. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Кремите за целулит од Афродита за ништо не ги бива и јас користев па никаков резултат,џабе 900 ден.
    Единстевни што вистина имаат резултат се Нивеа бај бај и нивеа серумот.Ги имам користено долго време и се приметува разлика.Ништо друго ми нема дадено резултат како нив.
    Дебора,Афродита,Гош,Авон,онаа од Бршлен,Та на на,Гарниер сите ги имам користено и никаков резултат немав забележано,како што забележав од нивеа.Секојдневно мачкање 2 пати во денот.