Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Целулит

Дискусија во 'Тело' започната од Mimi, 19 ноември 2009.

1. invincible.06

invincible.06 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    21
    Имам пишано поназад, кремата ја има во Жито маркетите како понуда 2 + 1 гратис за 245 денари, значи 3 туби од по 150 мл за 245ден = Џабе ;)

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.996
    Лилит да те израдувам, за стриите најдов лек, медицински, подобар здравје, се вика Контратубекс, маст или крема не ми тенува што беше, против лузни, проверено, испробано и делува. Порано имаше астрономска цена, сега е поефтин, околу 400-500 денари е тубиче а се мачка помалку пошто лесно се топи и има ефект, верувајте, моите бразди ги снема за месец дена редовна употреба, потрошив две пакувања ама напоредно мачкав и на лузна голема ко 100 грамска милка :lol: Трк по аптеки и да си набавите додека не дошло време за море и бикини :D

На LoOnyD му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Ме интересира дали некој ја користел оваа крема и дали е задоволен?
    Воедно каде ја најдовте? Се продава козметиката на Бонес во аптеките или маркетиве? позз

Прикачени фајлови:

• bones.jpg
      bones.jpg
      Големина на фајлот:
      14,3 KB
      Прегледи:
      466
  4. Natalie.V

Natalie.V Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Кити, ја има во аптеките Еурофарм и во аптеките Фарма Вива (која се наоѓа негде позади кафаната „Кај Маршалот“. Антицелулитниот гел на Бонес груп е 188 денари = 200мл, додека кремата е околу 260 денари исто 200мл. Поздрав :)

На kitty.lover му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kitty.lover

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351

Ти од што си задоволна, од гелот или кремата? За колкав период имаше видливи резултати :*

6. Natalie.V

Natalie.V Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Да ти кажам искрено, уште неможам да зборам за резултатите бидејќи од денес почнувам со гелот а вчера почнав да се масирам со талог од кафе и морска сол. Со талогот гледам минимални резултати на кожата т.е. кожата ми беше и сеуште ми е помека за разлика од предходно. Сега ќе зголемам масажа со кремата од Бонес Груп па ќе видиме како ќе се одвиваат работите па ќе бидеш известена. Мислам дека не е голема инвестиција и можеш да ја набавиш бидејќи е ефтина, пробај и биди упорна. Гуд лак! :) :*

7. kitty.lover

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Да ти кажам искрено, уште неможам да зборам за резултатите бидејќи од денес почнувам со гелот а вчера почнав да се масирам со талог од кафе и морска сол. Со талогот гледам минимални резултати на кожата т.е. кожата ми беше и сеуште ми е помека за разлика од предходно. Сега ќе зголемам масажа со кремата од Бонес Груп па ќе видиме како ќе се одвиваат работите па ќе бидеш известена. Мислам дека не е голема инвестиција и можеш да ја набавиш бидејќи е ефтина, пробај и биди упорна. Гуд лак! :) :*[/quote]

Да,да. Ќе набавам во секој случај само да се одлучам дали кремот или гелот. А тебе исто така со среќа и чекаме резултати :*

8. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    @Liliт____Постот ти грми... одамна не се осмелила некоја форумџика толку да го отвори срцето и се убаво да објасни нали понесена од сопственото искуство :lol: ...те поздравувам и не знам што си по професија ама лично мислам дека ако имаш слободно време (или си невработена (не дај Боже) у случајов уште подобро) под итно Femina.mk да ти отстапи место за колумна...те бива за пишување брате ...за народски сленгови и сл. па и уште со доза хумор WOW :clap: Се извинувам за офтопик ама еве емоција ме пукна :clap:
    П.С. ЖАЛ ми е искрено што не си имала резултат од сето потрошено време ... и шо само си ослабела без потреба ама ете барем си ја нахранила твојата љубопитност и си научила една лекција за понатака дека: БЕЗ ПОТ нема мазно дупе :D

На Lilit, Natalie.V и mims-89 им се допаѓа ова.
  9. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    здрава храна, јогурт често пиење, вежбање и целулитот ќе исчезне верувајте проверено барем кај мене

10. mari77

mari77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    дали некој се справувал со целулит на рацете мислам надлактицата многу неубаво изгледа и ако мозе некој совет? ;(

11. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Ја земав најновата антицелулитна крема на Nivea со Q10( наводно ја затегнува кожата) и од денес почнувам со масажи по 2 пати на ден.Пишува дека првите видливи резултати се после 2 недели.Се надевам дека и кај мене ќе има таков ефект :)

12. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.107
    Q10 е за зрела кожа од 40 години, ако не си возрасна немаш потреба. Јас ја имам обичната Нивеа и повеќе од солидно си ја врши работата, на крај планирам само уште серумот да го искористам последните десетина дена.

13. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    А јас пак го земав серумот од Нивеа,еве веќе 2 дена ставам има лом да го направам ]:) Стварно се предобри,сега кога ќе го потрошам ќе продолжам со гелот бај бај како и секогаш :)

14. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Женски да не барам многу наназад, да ми каже некој цена на сатвата од алкалоид колку чини, мало и големо пакување, хм?
    Ме мрзи да одам да гледам цени, вака спремна за купување да одам... :wasntme:

Си држам дисциплина со вежбање, а полека почнав и со храната, сега ми остана уште добра масажичка да мавам секој ден за целулитов. Па се решив за сатвата, ем наша си е, ем мислам нема многу глупости додавани хемикалии, него баш најпотребното -вода, бршлен и кофеин, а за цената добивам и дупло него ли овие што ќе ги плаќам ради името ( а ги имам пробано ништо посебно).
    А ми се чини дека и ќе има ефикасност ради состојките...

Некој да каже понови искуства со неа, сега од пролетва, кога се фрливме на обликување на бикини-телото :lol: ?

15. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Антицелулитни масажи во козметички салон-Шије ми га Ѓуро са свилене конце.

Се мачкам Хепатромбин два дена, не можам да се опоравам. Модрица до модрица...
    А само што почнав...

Среќа ваучерите беа прилично ефтини, иначе срце ќе ме болеше.
    Го прочитав и постот на Лилит, се си е кажано таму.

Сеа јас не очекувам чудо, ама не очекував ни да искочам од таму толку осакатена.
    Али добро, колку толку, ќе си продужам сама.

Имам една комшика, профи масер е, ми вети едно-неделно масирање да ме опорави, штом завршам ваму, а на тоа поише се надевам..
    И муабетот-Ау па тебе површен ти е, немаш гајле, демек таму колку слоја?-Море, целулит е целулит, ми се гледа, срамота е..
    А и крупна сум си јас,но прилично стегната за мојава тежна.. Се трудам, пијам вода,многу пијам вода..внимавам што јадам, еве сега и на режим на исхрана сум. Само нека сум мазна..

Ќе почнам да трчам на кеј.. уствари да не се лажам, ќе почнам да пешачам, кроце-кроце...

А имам користено, од Нивеа, од Медобил (дури и термокрем), од што-знам-ти-јас какви не креми..
    Ова ми беше последна надеж.

Ајде ќе видиме имам време да ги искористам сите масажи, само се надевам дека нема да сум ко да ме претепал некој.
    Али козметичко студио за таква ствар, никад више. Гроз.

16. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Девојки јас планирам да почнам да ги правам тие вежбите што ги ставате во темите вежби за задник и нозе...ќе ми се намали ли целулитот од вежбите што ќе ги правам? :?:

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    ЦИА подобро трчај или скокај на јаже или пак најди на јутуб кардио вежби. Обичните вежби само го оформуваат мускулот и немаат некој голем удел во топењето на целулитот. Пиј многу вода и зелен чај, цитрони навечер и наутро по еден и прави масажи со талог од кафе, ќе видиш значајни промени за месец дена. Но мораш и храната да ја регулираш, намали сол и шеќер :)

На anuskaNESTLE и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Една другарка ми кажа нашла видео со вежби за намалување на целулитот па ќе пробам од тие да правам.
    И по скали ќе трчам,еве сега се подобри времево,па ете и тоа може ќе ми помогне :)

19. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Малото пакување е околу 200-250 ден., а големото 600 ден. (1000мл.) Веќе неколку пати имам пишано колку сум презадоволна од Сатвата, всушност тоа е единствен производ од кој сум видела резултат, а сум пробала разни, од познати до слабо познати брендови.

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Утре ќе го купам Нивеа бај бај за целулит и ќе почнам да ги поминувам местата со масажер.
    Имам еден ист каков, како трактор е и ги има додатоците што се прикажани на сликата. Е сега, кои да ги употребувам за да има резултат или сеедно е? Некако тие најгоре што се како четкичка ми изгледаат најделотворно :D.

И уште едно прашање :tmi:.
    Ставам крема се масирам, или небитно кога сум ставила и сум се масирала?
    Леле знам, досадна сум, ај чао.